ΠΑΣΟΚ: Η «μάχη» των υπογραφών – Πόσες συγκέντρωσε κάθε υποψήφιος για την ηγεσία

«Κλείδωσαν» και επίσημα οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία

Must Read

Στην Χαριλάου Τρικούπη κατατέθηκαν χθες (09/09) επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με όλους τους υποψηφίους να δηλώνουν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, τουλάχιστον 5.000 ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις καταστατικές απαιτήσεις.




 

Την αίτηση υποψηφιότητάς τους συνοδευόμενη από υπογραφές μελών κατέθεσαν οι:

1. Ανδρουλάκης Νίκος: 171 υπογραφές μελών ΚΠΕ και 24.810 υπογραφές μελών
2. Γερουλάνος Παύλος: 7.962 υπογραφές μελών
3. Γιαννακοπούλου Νάντια: 8.286 υπογραφές μελών
4. Διαμαντοπούλου Άννα: 7.000 υπογραφές μελών
5. Δούκας Χάρης: 100 υπογραφές μελών ΚΠΕ
6. Κατρίνης Μιχάλης: 14.001 υπογραφές μελών

Αντίθετα, εκτός «κούρσας» έμεινε ο Γιάννης Κανελλάκης, ο οποίος μέσω επιστολής του στην ΕΔΕΚΑΠ, τόνισε ότι διαθέτει τις 5.000 υπογραφές μελών, αλλά δεν τις κατέθεσε στην Επιτροπή για να προφυλάξει τα προσωπικά τους δεδομένα, σημειώνοντας πως: «δεν τις καταθέτω για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στις αρχές και αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».




 

Τι ακολουθεί μέχρι τις κάλπες

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και την επίλυση του ζητήματος του ασυμβίβαστου για τον Χάρη Δούκα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος με δική του πρωτοβουλία, συζήτησε με τους εκπροσώπους των υποψηφίων για να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος στο άρθρο 36 του καταστατικού περί ασυμβίβαστου και να δεσμευτούν όλοι γι’ αυτό.




Πλέον, η ερμηνεία του καταστατικού αναμένεται να κλείσει τη συζήτηση, και οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα Δούκα έναντι Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για τις προθέσεις των ψηφοφόρων, καθώς στον πρώτο γύρο ο Χάρης Δούκας προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Political, στον πρώτο γύρο ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του σημερινού προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να φαίνεται να χάνει και από τον Χάρη Δούκα και από τον Παύλο Γερουλάνο και να κερδίζει μόνο την Άννα Διαμαντοπούλου αν και εφόσον βρεθούν απέναντι.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο: «Σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για εκλογή Προέδρου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;», προκύπτει το ακόλουθο αποτέλεσμα: Ο Χάρης Δούκας έρχεται πρώτος με ποσοστό 27,6%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 21,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,6% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κανελλάκης.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This