Τις «αυξήσεις» στα τιμολόγια του νερού ονόμασε «αναπροσαρμογή στο επίπεδο πληθωρισμού» ο πρωθυπουργός

Must Read

Για τον φόβο της λειψυδρίας αλλά και στα νέα τιμολόγια νερού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Talk Radio 89.8, υπογραμμίζοντας ότι «δεν αυξάνονται οι τιμές. Θα υπάρξει κλιμακωτή χρέωση των τιμολογίων, ανάλογα με την κατανάλωση του νερού».

 

«Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό. Σας το λέω, είναι και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις. Δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια. Το μάξιμουμ που συζητάμε είναι μια αναπροσαρμογή στο επίπεδο πληθωρισμού που δεν θα καταλάβει καν κανείς στους λογαριασμούς», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος πάντως ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/09) «παρεμβάσεις» στην κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος που θα αποσαφηνιστούν με έκδοση νέας ΚΥΑ.




 

Στις βασικές αλλαγές περιλαμβάνεται η κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης ενώ θα υπάρχει η υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή και να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού.

Όσον αφορά τη λειψυδρία στην Αττική, τόνισε πως «η Αττική δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, είχαμε όμως δύο πολύ κακούς χειμώνες, έπεσε το απόθεμα περίπου 30%. Αντέχει ακόμα 4 κακούς χειμώνες και με αυτό το νερό. Στατιστικά είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

«Άμεσα λοιπόν με την ΕΥΔΑΠ έχουμε αποφασίσει μεταφορά νερού από τεχνητή λίμνη Κρεμαστών θα συνδέσουμε τον ταμιευτήρα με τον Μόρνο και τον Έυηνο, ώστε να είμαστε εξασφαλισμένοι σε ορίζοντα τριετίας – εξαετίας», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα νησιά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε επίσης και συνέχισε: «Και εκεί μπορούμε να έχουμε καλύτερο συντονισμό ώστε να μην κάνει το κάθε νησί δικές του μισθώσεις, αλλά να γίνεται πιο κεντρικά. Μιλάω για την ύδρευση όχι για την άρδευση».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This