ΣΥΡΙΖΑ: Έκπτωτος ο Κασσελάκης απεφάνθη η Πολιτική Γραμματεία με ψήφους 17-1

Καταψήφισε μόνον η Θεοδώρα Τζάκρη ενώ απούσα ήταν η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Must Read

Oλοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 την Πέμπτη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Επικυρώθηκε η αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος με ψήφους 17 – 1. Καταψήφισε μόνον η Θεοδώρα Τζάκρη ενώ απούσα ήταν η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει:

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Σβίγγου – Μαυροκεφαλίδης

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, γνωστοποίησε προς τα μέλη της ΠΓ ότι ο Κασσελάκης τής έθεσε θέμα και για το εάν είναι ακόμη εν ενεργεία πρόεδρος και όχι μόνον υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά.

Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης γνωστοποίησε πως στην μεταξύ τους επικοινωνία τού είπε «άνοιξέ μου το γραφείο μου».

Η Θεοδώρα Τζάκρη, φέρεται σύμφωνα με τπληροφορίες, να δήλωσε ότι το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια.

Η δήλωσή της Τζάκρη

«Η αντικαταστατική διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης δεν αποτελεί μόνο ιστορικό πολιτικό ατόπημα, αλλά αποτελεί και παράτυπη ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική και διαχειριστική παράλυση τον Οργανισμό του κόμματος.

Η πρεμούρα της κομματικής γραφειοκρατίας να καθαιρέσει την ίδια ώρα της έκδοσης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής τον εκλεγμένο με τριετή θητεία πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, προκαλεί πολιτική και διαχειριστική παράλυση στον Οργανισμό του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να γίνει καμία έγκυρη διαχειριστική πράξη ή πράξη εκπροσώπησης του κόμματος.

Τα όποια πληρεξούσια για τρέχουσες καθημερινές διαχειριστικές πράξεις που αφορούν το κόμμα έχουν δοθεί από τον πρόεδρο ισχύουν μόνο εφόσον ο εξουσιοδοτών πρόεδρος παραμένει στην θέση του.

Αν ο εξουσιοδοτών εξέπεσε, όπως ισχυρίζεται η κομματική γραφειοκρατία συμπαρέσυρε και τους πληρεξουσίους.

Δεν υπάρχει εντολοδόχος, χωρίς εντολέα.

Άρα το πληρεξούσιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος είτε είναι σε ισχύ με τον πρόεδρο στην θέση του είτε καταργήθηκε επειδή ο πρόεδρος εξέπεσε και νομικά το συμπαρέσυρε καταργώντας το.

Η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του.

Δεν νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα.

Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεωκοπία

Κασσελάκης για τις αντιδράσεις έξω από την Κουμουνδούρου




 

Μετά τις διαμαρτυρίες των υποστηρικτών του έξω από τα γραφεία της Κουμονδούρου, όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το βράδυ της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ανάρτηση παρέμβαση για τα τεκταινόμενα:

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας.

Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η κατάληξη αυτή ήταν αναπόφευκτη. Όσοι επικαλούνται διαδικαστικά και νομικά εμπόδια αγνοούν την σκληρή πολιτική πραγματικότητα την οποία η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία προσέγγισαν πολύ καλύτερα. Ο Κασσελάκης δίχασε, διαίρεσε, υποβάθμισε και επιτάχυνε την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Το λάθος δεν ήταν μόνο δικό του. Φταίνε και αυτοί που τον προώθησαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This