Φουλ επίθεση από Κασσελάκη – «Η ψήφος για την πρόταση μομφής ήταν άκυρη» δηλώνει ο δικηγόρος του

«Προς το παρόν δεν θέλει να σύρει στην Δικαιοσύνη το κόμμα που αγαπά»

Must Read

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα στρατόπεδα είναι ξεκάθαρα και περιχαρακωμένα. Οι πρωτοστατούντες στην Κεντρική Επιτροπή στην πρόταση μομφής για την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη διατυπώνουν τα επιχειρήματά τους καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα, την ώρα που οι υποστηρικτές του κατακλύζουν το X / Twitter με αναρτήσεις.

Την Παρασκευή το βρἀδυ ο αποκαλούμενος έκπτωτος πρόεδρος πέρασε στην αντεπίθεση με τον νομικό του σύμβουλο να μιλά στο δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο Χαράλαμπος Πελέκης δήλωσε: «Στην Κεντρική Επιτροπή είχαμε μια ψηφοφορία για την άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη, η οποία από μυστική κατέληξε να είναι φανερή.

Αυτό από μόνο του, εφόσον αποδεικνύεται, καθιστά την συγκεκριμένη ψηφοφορία άκυρη».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ορισμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν τηλεφωνικά τόνισε: «Όταν μια ψηφοφορία είναι μυστική, υπάρχει λόγος που αποφασίζεται η μυστικότητά της. Αν αυτό παραβιάζεται, δημιουργεί ακυρότητες στην ίδια την ψηφοφορία».

Ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι άκυρη είναι και η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας: «Δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα με βάση το Καταστατικό του κόμματος. Το άρθρο 20 λέει ότι μετά την άρση εμπιστοσύνης στον πρόεδρο, οδηγούμαστε σε έκτακτο συνέδριο με συγκεκριμένη θεματολογία. Άρα, αυτό έπρεπε να γίνει. Και εφόσον δεν προβλέπεται κάτι άλλο, παραμένει πρόεδρος του κόμματος ο κ. Κασσελάκης μέχρι το συνέδριο».

«Υπάρχουν άλλα κόμματα στην Ελλάδα που έχουν ρητή πρόβλεψη στο καταστατικό. Εδώ, οι συντάκτες του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προβλέψει ότι σε περίπτωση που η Κεντρική Επιτροπή άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου, ο πρόεδρος καθίσταται έκπτωτος» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This