Πανικός Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό

Η στροφή στην πολιτική του Βερολίνου χτυπάει καμπανάκι στην κυβέρνηση, που τρέμει την επιδείνωση της κατάστασης στα νησιά και στον Έβρο

Must Read

Μπορεί ο πρωθυπουργός να υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του έλυσε το Μεταναστευτικό, παρά τις συνεχείς ροές στα νησιά και στον Έβρο, όμως είναι ξακάθαρο ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται επιδείνωση της κατάστασης, ιδίως μετά τη νέα πολιτική της Γερμανίας στο θέμα αυτό.

Κατά τη συνάντησή του χθες με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Alberto Núñez Feijóo, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη και προστασία των συνόρων, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική της Γερμανίας στο Μεταναστευτικό, λέγοντας πως «η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα, καθώς δεν μπορούμε να πετάξουμε το μπαλάκι στις χώρες πρώτης εισόδου. Δεν είναι αυτό κάτι το οποίο εύκολα μπορεί να γίνει ανεκτό. Γι’ αυτό βλέπετε ότι υπήρχε και πολύ μεγάλη αντίδραση από τις χώρες που έχουν χερσαία σύνορα με τη Γερμανία», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης στο Talk Radio 98,9, ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχεδιασμοί της Γερμανίας δεν μπορούν εύκολα να περάσουν.

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γερμανία και προβληματίζονται για το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε ελέγχους σε πτήσεις από τις χώρες πρώτης υποδοχής. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι σε εξέλιξη παρασκηνιακή συνεννόηση της Αθήνας με τις χώρες που θα επηρεαστούν άμεσα από τις «αυτόματες απελάσεις» που σκοπεύει να κάνει η γερμανική κυβέρνηση στα σύνορά της.

Πέραν της Αυστρίας, ο κ. Μητσοτάκης έχει ανοιχτή γραμμή με τον στενό του σύμμαχο εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον  πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ. Ευρύτερα, συνεννόηση υπάρχει και με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι, που επίσης εισπράττει τις συνέπειες του Μεταναστευτικού.

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Γερμανό υφυπουργό Μπερντ Κρέσερ, στο περιθώριο Διάσκεψης για τη Μετανάστευση και την Ασφάλεια, στην οποία θα συμμετάσχει και η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

*πηγή: εφημερίδα δημοκρατία

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This