Νέο ξεμπρόστιασμα των παραμυθιών Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό – Τα στοιχεία της Frontex τον εκθέτουν

Αύξηση 39% των παράνομων διελεύσεων στην Ανατολική Μεσόγειο την ώρα που συνολικά στην ΕΕ υπάρχει μείωση – Η Τουρκία «φορτώνει» την Ελλάδα με παράτυπους μετανάστες

Must Read

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Frontex για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και αφορούν την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2024, δηλαδή το πρώτο οκτάμηνο του έτους, δείχνουν ότι ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά 39%.

Με έναν… τεράστιο αστερίσκο όμως, αφού στην Ανατολική Μεσόγειο καταγράφηκε αύξηση των ροών κατά 39%, με την Ελλάδα να είναι στο επίκεντρο, λόγω κυρίως της Τουρκίας. Ακόμα μία ηχηρή κατάρριψη των παραμυθιών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι τάχα… ελέγχει την παράτυπη μετανάστευση.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις στις παράτυπες διελεύσεις καταγράφηκαν και πάλι στις διαδρομές των Δυτικών Βαλκανίων και της Κεντρικής Μεσογείου, με 77% και 64%, αντίστοιχα.

Όπως σημειώνει η Frontex στην έκθεσή της, η γραμμή της Κεντρικής Μεσογείου συνεχίζει με σημαντική πτωτική τάση τους τελευταίους μήνες. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, αυτός ο μεταναστευτικός διάδρομος σημείωσε πτώση 64% στις διελεύσεις.

Η μείωση αυτή οφείλεται κατά την Frontex σε μεγάλο βαθμό «στα προληπτικά μέτρα που έλαβαν οι αρχές της Τυνησίας, της Λιβύης και της Τουρκίας», ενώ ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να έχει συνεισφέρει στη μείωση των παράτυπων μεταναστευτικών ροών σε αυτή τη διαδρομή είναι οι συμφωνίες που υπέγραψαν η ΕΕ και τα επιμέρους κράτη μέλη με τις κύριες χώρες τελευταίας αναχώρησης.

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη όμως…

Όπως αναφέρει η Frontex, η Κεντρική Μεσόγειος παραμένει η πιο ενεργή μεταναστευτική οδός προς την ΕΕ, αλλά την ακολουθεί… κατά πόδας η Ανατολική Μεσόγειος, η οποία σημείωσε αύξηση στις παράτυπες διελεύσεις κατά 39% το πρώτο οκτάμηνο του 2024!

«Τα εγκληματικά δίκτυα είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμα και αναζητούν νέους τρόπους για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους», σχολιάζει η Frontex και κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στην Ελλάδα, η οποία έχει καταντήσει έρμαιο στα χέρια της Τουρκίας, αφού όπως αποδεικνύεται από τα νούμερα, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι, η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο κάνει ό,τι θέλει και στέλνει όποιον θέλει, όποτε θέλει.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο με αυξημένη μεταναστευτική πίεση από την Τουρκία, οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο ταχύπλοα για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Ταχύπλοα τα οποία είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν σε σχέση με τις λαστιχένιες λέμβους», είναι η χαρακτηριστική επισήμανση για τη χώρα μας στην έκθεση της Frontex.

Όπως μπορείτε να δείτε επίσης στον ενημερωμένο «μεταναστευτικό χάρτη» που δημοσιεύει ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, οι χώρες προέλευσης των παράτυπων μεταναστών που συρρέουν στη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου, κυρίως προς την Ελλάδα δηλαδή, είναι Συρία, Αφγανιστάν, Αίγυπτος, Τουρκία και Ερυθραία.

πηγή χάρτη: https://www.frontex.europa.eu

«Κάτω» τα Δυτικά Βαλκάνια, «πάνω» η Δυτική Αφρική

Ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων συνέχισε να μειώνεται σημαντικά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους και μειώθηκε έως και 77%.

Η διαδρομή της Δυτικής Αφρικής ωστόσο, συνέχισε να καταγράφει πρωτοφανείς αριθμούς. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός αφίξεων στα Κανάρια Νησιά ήταν πάνω από 25.500, σημειώνοντας αύξηση 123% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι!

Τα ανατολικά χερσαία σύνορα της ΕΕ συνέχισαν επίσης να καταγράφουν υψηλούς αριθμούς αφίξεων φέτος, αυξημένες κατά 193% και φτάνοντας περίπου τις 11.270.

Στη διαδρομή της Μάγχης, ο αριθμός των ανιχνεύσεων τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024 αυξήθηκε κατά 13%.

πηγή πίνακα: https://www.frontex.europa.eu

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. απο τοτε που ανελαβε το μεταναστευσης ο καιριδης με βουλτεψη και το νησιωτικης πολιτικης ο στυλιανιδης χαθηκε η μπαλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This