Ομολογία εθνικής μειοδοσίας από Γεωργιάδη: «Στην δεύτερη τετραετία δεν είμασταν αυστηροί στην μεταναστευτική πολιτική»

Must Read

Σε μια αναμφίβολα σοκαριστική ομολογία εθνικής μειοδοσίας προχώρησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα είπε εμμέσως ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν προστάτευε τα σύνορα της πατρίδας μας όσο αυστηρά θα έπρεπε κατά την δεύτερη τετραετία καθώς δέχθηκεπιέσεις!

Ο Υπουργός Υγείας φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη». Μεταξύ άλλων, μίλησε και για τις εξελίξεις στο «καυτό» ζήτημα του μεταναστευτικού μετά και την απόφαση της Γερμανίας να πραγματοποιούνται πιο αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα της.

Ακολουθώντας την συνήθη τακτική των μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέδωσε τις ευθύνες στην έξαρση του μεταναστευτικού στον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ. 

«Έχουμε να κάνουμε με μεγάλη αλλαγή της στάσης της Γερμανίας. Οι ανησυχίες Ελλήνων και Ευρωπαίων είναι σοβαρές και θέτουν ζητήματα υπαρξιακά για το μέλλον της Ευρώπης. Οι ανησυχίες των Ευρωπαίων δεν είναι τυχαίες, γιατί ο Σολτς κάνει στροφή στο μεταναστευτικό και υπάρχει και το άσχημο με προηγούμενη μεταναστευτική κρίση.

Ποιος ευθύνεται για τη μεταναστευτική κρίση του 2015 και του 2016; Ο  Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ. Ο Τσίπρας άνοιξε την πόρτα των συνόρων και εφάρμοσε την άλογη πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” και η Μέρκελ υποσχόταν μια καλύτερη ζωή στους μετανάστες που θα έφθαναν στη Γερμανία. 

Η Γερμανία ήταν για τους μετανάστες ο ελκυστικός πόλος. Ο Τσίπρας και η Μέρκελ άνοιξαν, τότε, την πόρτα του τρελοκομείου. Η Μέρκελ είπε “ελάτε όλοι στη Γερμανία”. Σε αυτό αντιδρούν σήμερα οι Γερμανοί και αυτό είναι λογικό. Όμως, δεν μπορεί η Γερμανία να κλείνει τα σύνορα και να λέει ότι δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι», ανέφερε.

Στη συνέχεια μίλησε και για την διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλύπτοντας εμμέσως ότι κατά την δεύτερη θητεία υπήρχε μια χαλαρότητα, την οποία απέδωσε στις πιέσεις που δέχθηκε η Ελλάδα! Μάλιστα, έβαλε στο «κάδρο» και το ναυάγιο τους Πύλου και είπε πως όλα ξεκίνησαν από τότε.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Υπάρχει η αντίληψη στους ψηφοφόρους μας ότι στη δεύτερη θητεία μας υπάρχει μια κυβερνητική χαλαρότητα στη μεταναστευτική πολιτική, από την πρώτη. Στην πρώτη θητεία ήμασταν αναμφίβολα αυστηροί. Στη συνέχεια, ο διεθνής Τύπος και ΜΚΟ άσκησαν μεγάλη πίεση. Ξεκίνησαν μαζική κατηγορία ότι είμαστε δολοφόνοι, ότι βουλιάζουμε βάρκες Χρησιμοποίησαν το ναυάγιο στην Πύλο ως μέσο πίεσης, κατά την Ελλάδας. Αυτό έβαλε την Ελλάδα σε σκληρό motinoring».

Στη συνέχεια ο Υπουργός τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό μετά την εξέλιξη στην Γερμανία.  Εμείς, πάντως, δεν έχουμε καθόλου εμπιστοσύνη μετά την ομολογία του για όσα έχουν προηγηθεί.

Και ο υπουργός κατέληξε: «Ζούμε πλέον σε παράλογες καταστάσεις. Δεν πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να κλείνει τα σύνορά της και παράλληλα να χρηματοδοτεί ΜΚΟ για τη μετανάστευση στη Μεσόγειο. Και να μας πει και ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για την τρέχουσα κρίση. Αυτή η αλλαγή της Γερμανίας με ανησυχεί πολύ. Ωστόσο, έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη. Αν ξεφύγει το μεταναστευτικό, η ακροδεξιά εκρήγνυται και αυτό το είδαμε πρόσφατα στη Γερμανία. Άρα πρέπει να είμαστε σοβαροί και αυστηροί».

Δείτε την συνέντευξη:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This