Αδιανόητη επίθεση Τσελίκ κατά Δένδια: «Τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο»

«Ο Δένδιας στοχοποιεί τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Λέει κάτι στον δικό του πρωθυπουργό μέσω της Tουρκίας. Αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης»

Must Read

Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ κατά του Νίκου Δένδια, ενοχλημένος, προφανώς, από την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ακριτικό Καστελλόριζο, η οποία συνοδεύτηκε από τις δηλώσεις του περί κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και Δικαίου της Θάλασσας.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, αποκάλεσε τον Νίκο Δένδια «προβοκάτορα», κάνοντας λόγο για «ακραία στοιχεία στην Ελλάδα», που «κάνουν ό,τι μπορούν, για να σαμποτάρουν τον διάλογο ΕρντογάνΜητσοτάκη»!

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη. Ενώ επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ακραία στοιχεία στην Ελλάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο. Ο προβοκάτορας Δένδιας, έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια. Πήγε στο Καστελλόριζο και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τον εξοπλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Και ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Τα λόγια του δεν μπορούν να μας φτάσουν, χωρίς να πνιγούν στο Αιγαίο. Αυτή η δήλωση του Δένδια είναι μια δήλωση που δεν θέλει τον διάλογο. Το λόμπι του χάους θέλει να υπονομεύσει τις προσπάθειες για διάλογο. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από τη δήλωση Μητσοτάκη “να συνεχίσουμε τον διάλογο”. Ο Δένδιας στοχοποιεί τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Λέει κάτι στον δικό του πρωθυπουργό μέσω της Tουρκίας. Αυτό είναι πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης».




Oι Τούρκοι επιτίθενται διαρκώς στον Νίκο Δένδια, ο οποίος έχει «αδειάσει» ουκ ολίγες φορές το αφήγημα Μητσοτάκη περί «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο, προειδοποιώντας ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια «ζωντανή απειλή».

Θυμίζουμε πως, κατά την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Το Καστελλόριζο είναι κομβικό σημείο για την ΑΟΖ της Χώρας μας. Οποιαδήποτε προσπάθεια διαχωρισμού του από τα Δωδεκάνησα, λόγω εγγύτητας στις τουρκικές ακτές. Οποιαδήποτε απομονωμένη αντιμετώπιση του Καστελλόριζου, εκτός των Διεθνών συμβάσεων και της νομολογίας της Χάγης. Συνιστά αυταπόρριπτο ισχυρισμό.

Οι θέσεις μας για το Καστελλόριζο είναι διαυγείς και απόλυτα τεκμηριωμένες από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Μιας Σύμβασης που, βάσει της νομολογίας της Χάγης παράγει εθιμικούς κανόνες και για μη συμβαλλόμενα κράτη.

Στο άρθρο 121 (2) της εν λόγω Σύμβασης προβλέπεται ότι τα νησιά δικαιούνται αιγιαλίτιδα ζώνη, συνορεύουσα ζώνη, αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδα. Για το μέγεθος των νησιών δεν γίνεται διαφοροποίηση στη Σύμβαση, ως προς τα δικαιώματα που συνδέονται με την κυριαρχία. Οποιαδήποτε άποψη αντίθετη προς τα ανωτέρω, αυτομάτως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος συμπίπτουν στις θέσεις τους, διότι σέβονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Θυμίζω ότι στο 1ο άρθρο της Συμφωνίας με την Αίγυπτο έχει προβλεφθεί ότι εάν ένα Μέρος διαπραγματεύεται τον καθορισμό της ΑΟΖ με τρίτο κράτος, οφείλει να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με το άλλο Μέρος».




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πολύ θράσος και μεγάλα λόγια οι ξυπόλητοι τουρκαλάδες αποτέλεσμα
    πολιτικής παράδοσης (ούτε μία τουφεκιά) από ξεφτιλισμένους γραικύλους
    τύπου μητσοτάκη γεραπετρίτη σημήτιδων ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλων
    κοπρόσκυλων “δημοσιογράφων” που κάθε πρωί προπαγανδίζουν τι είπε ο
    παπάρας ερντογάν και ο κάθε ηλίθιος τουρκαλάς εναντίον της Ελλάδας .
    Συνεχίστε το κατευνασμό γραικύλοι …δεν σας φτύνουν μόνο οι τούρκοι
    σας φτύνουν και οι δικοί σας …

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This