Ενώ η Γερμανία από σήμερα «κλείδωσε» τα χερσαία σύνορά της και τα στοιχεία της Frontex εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα παραμύθια περί μεταναστευτικού, οι υπουργοί συνεχίζουν να διαφημίζουν την… κυβερνητική επιτυχία!
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην αλλαγή στάσης του Βερολίνου στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι «συνειδητοποιούν ορισμένα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι υπάρχει ανάγκη για πιο περιοριστική και πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό. Γιατί ανοίγει την ευρύτερη συζήτηση για το πώς κανείς διαχειρίζεται τη μετανάστευση». Δεν είναι δηλαδή απαραίτητα κακό πως ουσιαστικά η Γερμανία καταργεί τη Σένγκεν και θα μας στέλνει πίσω μετανάστες!
Βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο αναφέροντας «εμείς βρισκόμαστε σε πλήρη δικαίωση της πολιτικής μας» και «το μεγάλο πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του είναι ότι σε αυτά τα ζητήματα είναι έτη φωτός μπροστά από τους Ευρωπαίους. Γιατί, όταν λέγαμε για το φράκτη και την περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, κάποιοι πήγαιναν στην Ευρώπη να καταγγείλουν τον φράκτη και ζητούσαν να μη χρηματοδοτηθεί».
Προχώρησε και στην πρόβλεψη ότι «με αυτού του τύπου τη μονομερή προσέγγιση που υιοθετεί η Γερμανία, δεν θα λύσει το θέμα της. Εδώ θέλει να συμφωνήσουμε όλοι σε περιοριστική πολιτική, σε έλεγχο των ροών, χερσαίων και θαλασσίων, και σε αυτό να δώσουν και πόρους και στήριξη και προσπάθεια και θεσμικό πλαίσιο».
Και συνέχισε αναρωτώμενος: «Υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη κυβερνητική δύναμη, η οποία να έχει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική από την πολιτική της ΝΔ; Υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη πολιτική δύναμη που να έχει αυστηρότερη πολιτική στα ζητήματα του Ποινικού Δικαίου από τη Νέα Δημοκρατία; Πρέπει με πολύ σαφή και καθαρό τρόπο να εξηγήσουμε όλο αυτό το οποίο κάνουμε σε διάφορά τέτοια πεδία πολιτικής που αποτελούν ευαισθησίες -και σωστά- των λεγόμενων δεξιών ψηφοφόρων: μεταναστευτική πολιτική, η εφαρμογή του νόμου και της τάξης, τα ζητήματα της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, η εξωτερική πολιτική, η αμυντική πολιτική».
Σαν πατημένη κουράδα μοιάζει ο προδότης.