Τσιόδρας: «Το μεταναστευτικό αφορά όλη την Ευρώπη – Η Ελλάδα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος»

Must Read

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας, χθες το βράδυ, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο ανέφερε χαρακτηριστικά πως “η Ευρώπη έχει σύνορα και η απόφαση ποιος εισέρχεται πρέπει να είναι δική μας και όχι των διακινητών”.

Υπογράμμισε παράλληλα , ότι η Ελλάδα, “επειδή βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, σε μια ασταθή γεωπολιτικά περιοχή, όπως είπε, έχει σηκώσει μεγάλο βάρος από τις μεταναστευτικές ροές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έφθασαν στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχθεί συχνά κριτική επειδή ακολούθησε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική”.

Κατέληξε στην ομιλία του πως το μεταναστευτικό είναι “υπόθεση όλης της Ευρώπης και δεν αντιμετωπίζεται με μονομερείς ενέργειες κλεισίματος των xερσαίων συνόρων. Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση. Με πιο αυστηρή προστασία των εξωτερικών συνόρων. Με προστασία της ζώνης Σένγκεν, που αποτελεί ένα σημαντικό ευρωπαϊκό κεκτημένο. Με αλληλεγγύη μεταξύ μας και δίκαιη κατανομή των υποχρεώσεων. Με συνεργασία, αλλά και πίεση προς τρίτες χώρες, να δεχθούν επιστροφές.”

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This