Ο ΣΥΡΙΖΑ πνέει τα λοίσθια!

Το κόμμα βυθίζεται στην ανυποληψία και οι αντιμαχόμενες ομάδες ερίζουν τώρα για τη λεία και τα ιμάτια!

Must Read

Το σπίτι του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει φωτιά και καίγεται. Αυτοί όμως που κατοικούν στα «ψηλά πατώματα», ενώ βλέπουν το κακό να πλησιάζει, συζητούν απερίσπαστοι για το χρώμα που έχουν οι φλόγες. Έτσι περιγράφεται από νουνεχή στελέχη ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Κουμουνδούρου.

  • του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους μοιάζει με περιφερόμενο πολιτικό πτώμα. Αφότου ο Τσίπρας τούς άφησε στα κρύα του λουτρού «και πέταξε πίσω του την ανθοδέσμη, αδιαφορώντας για το ποιος θα την πιάσει», όπως λέει παραστατικά στης σημαντικό στέλεχος, φαίνεται πως έλειψε και ο τελευταίος λόγος που το κόμμα αυτό είχε λόγο συνεκτικό να υπάρχει.

Χαριστική βολή

Ο Κασσελάκης, προσθέτει, βρήκε τις πόρτες αφύλακτες και μπήκε για να δώσει τη χαριστική βολή. Ερίζουν τώρα για τη λεία και τα ιμάτια. Ποια είναι αυτά; Το κτίριο-φιλέτο της Κουμουνδούρου που ανήκει χωρίς χρέη στο κόμμα, η κομματική σφραγίδα και τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης, τα οποία μολονότι μειώθηκαν εξαιτίας της εκλογικής καθίζησης και κυμαίνονται σήμερα περί τα 4.000.000 ευρώ, δεν είναι και λίγα.

Για τον αμερικανόφερτο κομήτη που διαλαλούσε, εντυπωσιάζοντας μονάχα τους αφελείς -διότι κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό του «πόθεν έσχες»-, ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψει στη ζωή του, δεν θα ήταν καθόλου άσχημα. Το σχέδιό του εξαρχής αυτό ήταν, όπως συμπεραίνουν τώρα στα στέκια της Κουμουνδούρου. Να πάρει το κόμμα στα χέρια του και μετά να γίνει ο απόλυτος διαχειριστής, χωρίς «συνιδιοκτήτες».

 

Τη φράση «αν σου αρέσει, Παύλο» που είπε σε μια συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου στον Πολάκη, ο άνθρωπος αυτός, που καθώς περνάει ο καιρός εγκαταλείπει και τα τελευταία φύλα «αριστερής συκής», την εννοεί. Στο πλευρό του, όπως επιβεβαιώνεται, στοιχίζονται άνθρωποι συντηρητικών έως νεοφιλελεύθερων απόψεων, όπως ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, υπέρμαχος της ιδιωτικής παιδείας, άτομα που επενδύουν στην προσωπική τους σωτηρία, χωρίς έγνοια για τον χώρο της Αριστεράς, σαν τη Θεοδώρα Τζάκρη, και κάποιοι μεσόκοποι «Ηρακλείς» που τους έχει ξεβράσει το κύμα, όπως οι Ευάγγελος Αντώναρος και Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο Π. Πολάκης, που δείχνει, όπως λέγεται, ως γιατρός να αφουγκράζεται εντονότερα το ψυχομαχητό, ζητά επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Οι «87», αφετέρου, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, επιμένουν σε ρυθμούς βραδύτερους, γιατί κοντά στα άλλα προβλήματα που έχουν δεν μπορούν να βγάλουν μπροστά ένα πρόσωπο ελκυστικό, που θα εγγυόταν ένα άλμα «μακρύτερο από τη φθορά».

Σε αυτά τα στάσιμα νερά παραπλέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό προκαλεί πλέον λειτουργικές παρενέργειες. Χθες στη ∆ιάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, η οποία επρόκειτο να αποφασίσει την αντικατάσταση του Ανδρέα Ποτάκη από τον ∆ημήτρη Σωτηρόπουλο στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σκορποχώρι. Η Θ. Τζάκρη διαφώνησε με την αντικατάσταση, ενώ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος τάχθηκε υπέρ. Τους «διέσωσε» τελικώς ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο οποίος ανέβαλε μέχρι νεωτέρας την αντικατάσταση, δεδομένου ότι δεν συμπληρωνόταν και η απαραίτητη πλειοψηφία των 3/5…

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This