Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά Παππά σε Κασσελάκη περί πραξικοπήματος – Στην Άρτα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος

Αποδοκιμάστηκε η Τζάκρη

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να λείπουν οι εντάσεις και οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ΚΕ θα αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, με την πλειοψηφική εισήγηση από την Π.Γ. να προβλέπει τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου το διάστημα 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή του νέου προέδρου στις 24 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Νίκος Παππάς πρότεινε το έκτακτο συνέδριο να ασχοληθεί και με το καταστατικό του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έριξε τα βέλη του τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στους υποστηρικτές του για τις αναφορές περί πραξικοπήματος.

Από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ απουσιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, που επέστρεψε χθες από το ταξίδι του στην Ευρώπη, καθώς σήμερα βρίσκεται στην Άρτα.

Στα της συνεδρίασης, ένταση σημειώθηκε όταν η στενή συνεργάτιδα του πρώην προέδρου του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη γνωστοποίησε και στην ΚΕ ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του Γιάννη Ραγκούση. Αρκετά μέλη της ΚΕ την αποδοκίμασαν.




Νίκος Παππάς: «Το καταστατικό δεν προβλέπει πραξικοπήματα»

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι πρέπει να επιλεγεί ένα χρονοδιάγραμμα και μια μέθοδος «που ακουμπά στα κοινά κεκτημένα και μας θυμίζει γιατί είμαστε μαζί σε αυτή την αίθουσα. Και να θυμίσει στον κόσμο γιατί στρατεύτηκε σε αυτή την προσπάθεια. Έξω από απολυτότητες», τόνισε.

Δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα να συζητηθεί το Καταστατικό ο  πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος σημείωσε ότι «τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, έμπειροι σύντροφοι και συντρόφισσες, έκαναν δουλειά με πάρα πολύ κόπο. Και έφεραν μια συνθετική πρόταση. Παρά τη διαφορετική επιλογή που κάνουν για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, ομονόησαν στις αναγκαίες αλλαγές». «Το κόμμα θα συνεχίσει να έχει Νομαρχιακές Επιτροπές, θα οργανώσει τις περιφέρειακες του οργανώσεις, θα έχει εκλεγμένο οργανωτικό γραφείο. Θα την πετάξουμε αυτή τη δουλειά; Όχι, πρέπει να τη συζητήσουμε με τη βάση», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η δουλειά είναι η συνέχιση της προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του κόμματος, που ξεκίνησε το 2022 καθυστερημένα, τότε που αποφασίσαμε να εκλέγονται ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή από τη βάση».

«Πρέπει να σκεφτούμε αν η νέα ηγεσία μπορεί να έχει λευκή επιταγή για το καταστατικό που θα προτείνει μετά. Αν θα μπορεί να ερμηνεύσει την εντολή ως επιταγή να φέρει τις δικές της προτάσεις για το καταστατικό. Όταν δεν θα έχει δεσμευτεί στο καταστατικό», συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς και υπογράμμισε ότι «οι ηγεσίες στην αριστερά εκλέγονται όχι για να μην λογοδοτούν αλλά για να υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις» και πως «όλες οι εξουσίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεγκτέες και ανακλητές».

Όσον αφορά στις «κουβέντες περί πραξικοπήματος» τόνισε πως «το καταστατικό δεν προβλέπει πραξικοπήματα. Προβλέπει ότι οι ηγεσίες είναι ελεγκτέες και ανακλητές». «Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοιες κουβέντες για την εσωτερική μας λειτουργία. Είναι πολύ βαριά η λέξη «χούντα» και η λέξη «πραξικόπημα». Εδώ υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες, που επί χούντας υπέφεραν. Εκτός και όσοι θεωρούν ότι έχει συντελεστεί πραξικόπημα, θα φέρουν και την πρόταση να αφαιρεθεί από το καταστατικό η ανάκληση», είπε.

Η Θεοδώρα Τζάκρη παρουσιάζοντας τις θέσεις της πλευράς Κασσελάκη πρότεινε έκτακτο συνέδριο στις 5-6 Οκτωβρίου και εκλογές στις 3 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα η κ. Τζάκρη πρότεινε το εξής χρονοδιάγραμμα:

  • 5-6 Οκτωβρίου Έκτακτο Συνέδριο Πολιτικών Θέσεων και Ανακήρυξης Υποψηφιοτήτων
  • 3 Νοεμβρίου Εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής
  • 9 Νοεμβρίου, δεύτερος γύρος για την εκλογή προέδρου, εάν χρειαστεί.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This