Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τώρα ανακάλυψε ότι αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές

«Η τάση είναι αυξητική κι αυτό ασφαλώς προβληματίζει» δήλωσε, ζητώντας αυξημένη παρουσία της Frontex

Must Read

Ενώ όλη η κοινωνία προβληματίζεται από την αύξηση που εμφανίζουν οι μεταναστευτικές ροές εδώ και καιρό, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος μόλις τώρα αντιλήφθηκε πως… «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ροές έχουν αυξηθεί»!

Αυτή τη διαπίστωση έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Η τάση είναι αυξητική κι αυτό ασφαλώς προβληματίζει. Το σύστημά μας, έχω πει πολλές φορές, αντέχει επί του παρόντος, εκτός δραματικού απροόπτου. Ένα δραματικό απρόοπτο που ίσως δεν είναι και τόσο απρόοπτο, είναι μία ακόμα μεγαλύτερη ανάφλεξη στο Λίβανο, όπου εκεί ασφαλώς και αν αρχίζουν να γενικεύονται οι συγκρούσεις θα έχουμε άλλη μια επιπλέον ροή προς τα Δυτικά, μέσω τις Μεσογείου. Θα πιεστεί εξαιρετικά πάρα πολύ η Κύπρος, αναμένεται να πιεστεί και η Ελλάδα και η Τουρκία. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός χθες στη Νέα Υόρκη, στον απόηχο της συνάντησής του με τον Ερντογάν, και ήταν βασικό θέμα της συζήτησής τους, είναι ότι σε αυτό το κομμάτι, στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, Ελλάδα και Τουρκία έχουν να κερδίσουν και οι δύο εάν συνεργαστούν».

Μάλιστα επεσήμανε ιδιαιτέρως τη συνεργασία με την Τουρκία, φέροντας ως παράδειγμα την μείωση των ροών από τον Έβρο, για να καταλήξει ότι «χρειάζεται μία οργανωμένη συνεργασία βάσει συντονισμού με τις τουρκικές αρχές», ενώ επιβεβαίωσε και την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Αλί Γερλικαγιά.




Ζήτησε αυξημένη παρουσία της Frontex και προσπάθησε να καθησυχάσει, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο για μαζικές επιστροφές από τη Γερμανία:

«Το ξεκαθαρίσαμε με τους Γερμανούς. Τους είδα πριν από 10 μέρες, περίπου, στο Βερολίνο. Είχα μία πολύ καλή συζήτηση, με λογική. Οι μεμονωμένες επιστροφές προβλέπονται από το ισχύον ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, είτε το Δουβλίνο 3 είτε της διατάξεις περί απονομής της ιδιότητας του πρόσφυγα, ασύλου δηλαδή, σε αυτούς που μπαίνουν παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Για μεμονωμένες επιστροφές, προβλέπεται ήδη και δεν περιμένουμε τις ανακοινώσεις, για να ισχύσει. Έχουν έρθει ελάχιστοι γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα στο πεδίο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This