Reuters: Ελλάδα και Τουρκία εξετάζουν τον διαμοιρασμό του Αιγαίου – Αποκάλυψη του μειοδοτικού σχεδίου Μητσοτάκη

Must Read

Την κρυφή ατζέντα του Μαξίμου και την μυστική διπλωματία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά αποκαλύπτει με δημοσίευμα «βόμβα» το Reuters. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ξεσκεπάζει τα μειοδοτικά σχέδια του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, οι οποίοι απεργάζονται τρόπους διαμοιρασμού του Αιγαίου.

Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Νέα Υόρκη να εξετάσουν την έναρξη συνομιλίων με στόχο την οριοθέτηση των ΑΟΖ.

«Μια συμφωνία για το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών είναι σημαντική για τον καθορισμό των δικαιωμάτων σε πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου και συστήματα υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας» επισημαίνει το Reuters.

«Η δέσμευση Μητσοτάκη – Ερντογάν για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών Τουρκίας – Ελλάδας είναι ένα αρκετά σημαντικό βήμα, λαμβάνοντας υπόψη την ενότητα του ΝΑΤΟ. Ακόμη και αν είναι απίθανο να παραχθούν γρήγορα αποτελέσματα, δεδομένης της περίπλοκης φύσης του θαλάσσιου τοπίου του Αιγαίου (μπορεί κανείς να φτάσει κολυμπώντας στην Τουρκία από ορισμένα ελληνικά νησιά και το αντίστροφο), οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε ένα de facto μορατόριουμ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για να σταματήσουν οι παραβιάσεις σε θαλάσσιο και εναέριο χώρο» συνεχίζει το ειδησεογραφικό πρσκτορείο.

Το Reuters προσθέτει στο δημοσίευμά του: «Oι γείτονες Ελλάδα και Τουρκία, και οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, βρίσκονται σε αντιπαράθεση επί δεκαετίες για σειρά ζητημάτων, από τον εναέριο χώρο έως την θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Οι εντάσεις έχουν εκτονωθεί τα τελευταία χρόνια και οι δύο χώρες συμφώνησαν πέρυσι να επανεκκινήσουν τις σχέσεις τους, δεσμευόμενες να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και να εργαστούν για τα ζητήματα που τις κράτησαν χώρια.

Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να διερευνήσουν εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την έναρξη συζητήσεων περί οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για μια συνάντηση υψηλού επιπέδου, που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. και όχι αυτά που γράφουν τα χαρτιά. Και εγώ νόμιζα ότι ήταν δική μου η σύνταξη που μου είχε υποσχεθεί το κράτος, αλλά μου άφησε την μισή. Και το δίλημμα ήταν τα κάνουμε όλα ίσιωμα και διεκδικούμε αυτά που λέει το χαρτί ή παίρνουμε αυτά που μάς δινουν και κλείνει το θέμα.

  2. Αν συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να ξεσηκωθεί ολόκληρη η Ελλάδα, δεν μπορούμε να δεχτούμε τέτοια προδοσία. Αν κάνει αυτό το βήμα θα πρέι να δικαστεί από ΛΑΪΚΟ Δικαστήριο με όσα αυτό συνεπάγεται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This