«Πυρά» των κομμάτων για τις δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με τη βία ανηλίκων: «Πάλι ρίχνει τις ευθύνες αλλού»

Must Read

«Πυρά» εξαπολύουν με ανακοινώσεις κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για αυστηροποίηση των ποινών για τα περιστατικά βίας ανηλίκων που έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι την ευθύνη έχουν οι γονείς τους.

Όπως τονίζουν τα κόμματα, ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά επέλεξε να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους, αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου.




ΣΥΡΙΖΑ: «Τον απασχολεί ο επιμερισμός των ευθυνών σε όλους εκτός από τον εαυτό τους»

«Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει όχι μόνο τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και τα πραγματικά αίτια της βίας εντός και εκτός σχολικών χώρων», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη βία μεταξύ ανηλίκων.

Ειδικότερα αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Μετά το σοκ που έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία οι εικόνες ακραίας νεανικής βίας σε βάρος μιας 14χρονης και οι συνομιλίες μεταξύ των δραστών, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, ήρθαν να σκορπίσουν την πλήρη απογοήτευση, καθώς επιβεβαίωσαν πως το μόνο που απασχολεί αυτόν και την κυβέρνησή του είναι ο επιμερισμός των ευθυνών σε όλους εκτός από τον εαυτό τους»

«Ο κ. Μητσοτάκης, που ήταν πλήρως σύμφωνος με τη συγχώνευση σχολικών τμημάτων και τις αλλαγές επί τα χείρω στους κανόνες για την ειδική στήριξη των μαθητών, αναγκάστηκε, για άλλη μια φορά εκ των υστέρων, να εξαγγείλει μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της βίας μεταξύ των ανηλίκων. Όμως αυτά δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια επανάληψη του δόγματος αυστηροποίησης της ποινικής μεταχείρισης. Με άλλα λόγια, του εκφοβισμού και των πειθαρχικών μέτρων για τους νέους. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει όχι μόνο τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και τα πραγματικά αίτια της βίας εντός και εκτός σχολικών χώρων.

Ο πρωθυπουργός, που δήθεν άγχεται να λύσει το δημογραφικό, θυμήθηκε την ελληνική οικογένεια όταν θέλησε να της φορτώσει την παραμέληση ανηλίκων. Το πρόβλημα της βίας δεν μπορεί να λυθεί με αυταρχισμό, αλλά με την ολόπλευρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών και την υποστήριξη σχολικής κοινότητας».

Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός ως συνήθως, ρίχνει πάλι τις ευθύνες σε άλλους

«Ο πρωθυπουργός, με τις δηλώσεις του για την παραβατικότητα και εγκληματικότητα των ανηλίκων, ως συνήθως, ρίχνει πάλι τις ευθύνες σε άλλους» δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, υποστήριξε: «Σε μια κοινωνία που τα παιδιά των πολιτικών και των ολιγαρχών δεν γεύονται την βία της φτώχειας και της αδικίας, σε μια κοινωνία αναξιοκρατίας, κλεψιάς, αδικίας και ψυχικής βίας, όπως αυτά τα έφτιαξαν τα κόμματά τους, δεν ζητάς ευθύνες από αυτούς που αισθάνονται καταπιεσμένοι, αλλά από τους καταπιεστές τους».

ΚΚΕ: Αντί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των παιδιών με όλες τις αναγκαίες δομές και προσωπικό, η κυβέρνηση φωτογραφίζει τις οικογένειες

«Αντί η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες, παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους με όλες τις αναγκαίες κρατικές δομές και προσωπικό, επιμένει πάλι να φωτογραφίζει -και σχεδόν αποκλειστικά- τις οικογένειες. Όσο δε για την εξαγγελία νέων ποινών και πιο αυστηρού κατασταλτικού πλαισίου, η ίδια η πείρα έχει δείξει ότι ούτε τις βαθύτερες αιτίες χτυπούν, ενώ ταυτόχρονα ταυτίζουν επικίνδυνα (με τον νόμο για τη δήθεν αντιμετώπιση του bullying) την παραβατικότητα με τις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε σχέση με την αντιμετώπιση της «ανήλικης παραβατικότητας».

«Την ίδια στιγμή που τα υπαρκτά φαινόμενα ανήλικης παραβατικότητας συνειδητά υπεπροβάλλονται, “θάβονται” τα θετικά παραδείγματα δράσης μαθητών και εκπαιδευτικών που ορθώνουν συλλογικό τείχος αλληλεγγύης, και δημιουργούν αντισώματα αξιών και στάσης ζωής» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να στηριχτούν οι διεκδικήσεις μέτρων προστασίας απέναντι στην κακοποίηση και στη φτώχεια αλλά και για να φουντώσει η δίκαιη πάλη για ένα σχολείο που δεν θα είναι αρένα ανταγωνισμού αλλά χώρος δημιουργίας, για μια κοινωνία όπου “κανείς κανέναν δεν θα υποβαθμίζει, κανείς ελπίδα δεν κλέβει κανενός”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ένα πρόβλημα όπως αυτό που αφορα στην ουσία παιδιά στην εφηβεία τους δεν λύνεται μόνο με κατασταλτικά μέσα. Οι γονείς αυτών των παιδιών σίγουρα έχουν την ευθύνη ,αλλά με το να τους κλείσεις στην φυλακή , όπως και κλείσεις ένα παιδί 14 χρόνων είναι τιμωρία και μόνο τιμωρία. Σαν κοινωνία δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Μόνο χάνεις , χάνεις τις νέες γενιές. Αυτό το πρόβλημα στις προηγμένες χώρες της Δύσης υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Οι υγιείς κοινωνίες δεν φτιάχνονται με καταστολή και σώματα ασφαλείας. Γιατί αυτό που θα ακολουθήσει είναι στρατιές εφήβων και νέων με ξυρισμένα κεφάλια , ντυμένα στα μαύρα , να κάνουν παρελάσεις με τον βηματισμό της χήνας. Στους πιο παλιούς σίγουρα θυμίζει κάτι αυτό!!! Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι σαν φάρσα αλλά σαν τραγωδία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This