Οι Αρμένιοι «βγάζουν στη σέντρα» τον Γεραπετρίτη: Άχνα στον Αζέρο ομόλογό του για τα εγκλήματα κατά της Αρμενίας

«Όλοι μιλάνε για ειρηνευτική συμφωνία και πιέζουν την Αρμενία και κανένας δεν μιλάει για τα αίσχη που διέπραξαν οι Αζέροι κατά την διάρκεια του πολέμου»

Must Read

Οι σχέσεις με τον αρμενικό λαό έχουν διαταραχθεί κυρίως από τις επιλογές της κυβέρνησης να τα έχει καλά με τους Αζέρους, που -για να μην ξεχνιόμαστε- αποτελούν στενούς συμμάχους της Τουρκίας.

Σε αυτό το πλαίσιο την απογοήτευσή της εξέφρασε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, αποκαλύπτοντας πως η ελληνική διπλωματία έχει αρχίζει να ταυτίζεται με την τουρκική σε θέματα σημαντικά και ευαίσθητα, με αφορμή την συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αζέρο ομόλογό του!

Όπως αναφέρει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας:

«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κ. Jeyhun Bayramov στο περιθώριο της UNGA79 ενόψει της COP29, στο Μπακού (11-22 Νοεμβρίου).
Οι Υπουργοί συζήτησαν για την ενεργειακή μετάβαση και την κλιματική αλλαγή. Εξέφρασαν την προθυμία τους να εμβαθύνουν περαιτέρω τους οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς, ιδίως στον ενεργειακό τομέα.

Πριν 2 ημέρες ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον ομόλογό του Αρμενίας Ararat Mirzoyan τις εξαιρετικές ελληνοαρμενικές σχέσεις και προοπτικές για εμβάθυνση των διμερών εμπορικών και οικονομικών δεσμών. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε επίσης την υποστήριξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αρμενίας ενώ τόνισε τη σημασία μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, με στόχο την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στον Νότιο Καύκασο.

Ενώ τόλμησε να μιλήσει στον Αρμένιο για την σημασία της ειρηνευτικής συμφωνίας δεν έπραξε το ίδιο με τον Αζέρο.
Δεν του έκανε καμία αναφορά για τους 23 αιχμαλώτους πολέμου 8 από τους οποίους ανήκουν στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Αρτσάχ και κρατούνται παράνομα στις φυλακές του Μπακού.

Όλοι μιλάνε για ειρηνευτική συμφωνία και πιέζουν την Αρμενία και κανένας δεν μιλάει για τα αίσχη που διέπραξαν οι Αζέροι κατά την διάρκεια του πολέμου. Ήρθε ο καιρός να καταδικάσουν και να ζητήσουν την απελευθέρωση των αιχμαλώτων πριν το COP29 του Νοεμβρίου!!!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Βρε τον Γιουσούφ Υπουργό των Εξωτερικών, Υπαλληλάκο του ΤουρκοΜόγγολου, Καμαρώστε τον, ανεγκέφαλοι της ενδόξου παράταξης των ΝουΔούλων!! Ρε σεις δίποδα γιδαριά, είσαστε συνένοχοι στην ΕΘΝΙΚΉ ΠΡΟΔΟΣΊΑ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This