ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς φρένο στην (αυτο)διάλυση!

Πορεύεται στις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου και νωρίτερα στο συνέδριο από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου, αλλά είναι απορίας άξιον πώς θα φτάσουν μέχρι εκεί

Must Read

Ασπόνδυλος και χωρίς ηγεσία, ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται στις δικές του προεδρικές εκλογές, που έχουν οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου, δίνοντας, σε μια πορεία αυτοκαταστροφής, χώρο στην επέλαση της φθοράς και στα διαλυτικά φαινόμενα.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Νωρίτερα, από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο, αλλά είναι απορίας άξιον πώς θα φτάσουν μέχρι εκεί. Η προσπάθεια που καταβάλλεται στοχεύει «να μαζευτούν τα κομμάτια και τα υπολείμματα όποιας πολιτικής αξιοπρέπειας» απέμειναν μετά τον πολιτικό Αρμαγεδδώνα Κασσελάκη.




 

Έχουν, όμως, όλοι επίγνωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ των «μεγάλων αποστάσεων» τελείωσε οριστικά. Τους το δείχνουν οι πολίτες, με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους. Η κοινωνία αδιαφορεί για τις περιπέτειες ενός κόμματος που σπαράσσεται με δική του ευθύνη και έβαλε τις ανάγκες του λαού σε δεύτερη μοίρα. Στο μεταξύ, αρχίζει το «Δελφινάριο»… Ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης, που βρισκόταν εδώ και καιρό σε κατάσταση πολιτικής αμφιθυμίας, έκανε χθες το «απονενοημένο» πολιτικά διάβημα και δήλωσε «παρών» στην κούρσα για την προεδρία.




 

«Ξεκινάμε. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στις αξίες και τις αρχές μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Μπροστά» ανακοίνωσε μέσω μηνύματος στο διαδίκτυο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι έχει συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές μελών της Κ.Ε. που απαιτούνται. Από ώρα σε ώρα, αν πιστέψει κανείς τις αφερέγγυες διαρροές κάποιων δικών του, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Στέφανος Κασσελάκης.




 

Ο τέως πρόεδρος, τον οποίον εκ των υστέρων τα βαρυσήμαντα στελέχη χαρακτηρίζουν τώρα «όνειδος της παράταξης», θεωρεί ότι μπορεί ακόμα να φέρει μέχρι την κάλπη ένα ποσοστό από το απολιτικό ακροατήριο που τον ακολουθεί και να του δώσει την πρωτιά.

Μια δημοσκόπηση, μάλιστα, που προβλήθηκε ίσως πολύ περισσότερο από όσο της άξιζε, στις αρχές της εβδομάδας, τον έχριζε στην κούρσα φαβορί...

Ανεξάρτητα από το «πότε θα χτυπήσει» ο Κασσελάκης, κάτι που προοδευτικά ενδιαφέρει όλο και λιγότερους, γεγονός είναι ότι το τελευταίο διάστημα περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις και την υστερική προβολή του ιδιωτικού βίου του και προσπαθεί να χτίσει ένα προφίλ σοβαρού πολιτικού…

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι προσπαθούν να μειώσουν όσο μπορούν την ένταση. «Μας προκαλούσε συνεχώς θέματα, αλλά τυχόν επανεκλογή του θα λειτουργούσε ενθαρρυντικά για τον Μητσοτάκη» δήλωσε χθες μετριοπαθώς ο Χρήστος Σπίρτζης. Το παιχνίδι τώρα ανοίγει και, όπως είπε χθες η Όλγα Γεροβασίλη, θέλοντας μάλλον να εκθέσει ιδιωτικές φιλοδοξίες, «μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία μπορεί να ανακοινωθούν κι άλλες υποψηφιότητες». Στον χώρο της, αυτόν των «87», η ισχυρότερη «υποψηφιότητα υπηρεσίας» είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος -και με τις ευλογίες Τσίπρα- αρχίζει να συσπειρώνει κόσμο, όχι τόσο γιατί είναι καμιά χαρισματική προσωπικότητα, αλλά μπροστά στην ανάγκη να απαλλαγούν από τον Κασσελάκη.




 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This