Δημοσκόπηση: Οκτώ στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση στην διαχείριση του μεταναστευτικού

Must Read

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ διατηρεί μια διαφορά 17 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας χαιρετήθηκε από το 61,3% των πολιτών.

Δείτε επίσης: Ο Τρύφων Αλεξιάδης αποκαλύπτει και σοκάρει: «Είχα όγκο στον εγκέφαλο, γι’ αυτό και λιποθύμησα»

Πιο συγκεκριμένα, το μεταναστευτικό – προσφυγικό θεωρείται ως το κεντρικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, με ποσοστό 61,9%, με το 78,5% να δηλώνει «καθόλου» και «μάλλον όχι ικανοποιημένο», με τους χειρισμούς της κυβέρνησης γι’ αυτό το θέμα.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αντιθέτως, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το 59,6% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία.

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Επιπλέον, οι πολίτες εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου – το 54,5% το θεωρεί πιθανό, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41,5%.

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Πρωτιά με 17 μονάδες για ΝΔ

Όσον αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 83% ζητά να εξαντληθεί η τετραετία.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Επίσης, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων με 38,3% (40,5% τον Νοέμβριο) έναντι 21,3% του ΣΥΡΙΖΑ (23% τον Νοέμβριο).
Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Κίνημα Αλλαγής 5% (5,3%), ΚΚΕ 4,6% (5,1%), Ελληνική Λύση 4,3% (4,5%) , ΜέΡΑ 25 2,7% (3%). Η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στις 17 μονάδες (17,5 μονάδες τον Νοέμβριο).

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο πιο ικανός για πρωθυπουργός από το 46,2% των πολιτών.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘ

ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This