Ανδρουλάκης: «Την Κυριακή κρίνεται πότε επιτέλους θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον κ. Μητσοτάκη»

Must Read

Για την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης, αλλά και για την επόμενη ημέρα στην πολιτική ζωή του τόπου μίλησε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Live News».

«Την Κυριακή που έρχεται, δεν κρίνεται μόνο ποιος θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά, ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη, κρίνεται πότε επιτέλους θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον ίδιο», υποστήριξε ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως, για εκείνον, «δεν είναι η καρέκλα πάνω από όλα, αλλά η ενότητα της παράταξης».

«Η κεντρική στρατηγική δεν αλλάζει. Εγώ ανέλαβα ένα κόμμα που η ΝΔ ήταν στο 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ 32%, και το ΠΑΣΟΚ συνθλιβόταν στις εκλογές. Σε συνθήκες πίεσης και με λιγοστούς πόρους καταφέραμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα και στην αυτοδιοίκηση είναι πανίσχυρο. Κάναμε βήματα πως τα μπροστά. Ήταν αργά τα βήματα αλλά καταφέραμε κάτι μοναδικό. Τρίτη φορά σε 50 χρόνια μεταπολίτευσης έχει καταφέρει το 3ο, 4ο κόμμα να γίνεται αντιπολίτευση με άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Επιμέρους αλλαγές προφανώς θα γίνουν», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και πρόσθεσε, ρίχνοντας τα… βέλη του προς συγκεκριμένους εσωκομματικούς του αντιπάλους: «Όλοι έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι, αλλά πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Η πρώτη ευθύνη για το πανελλαδικό ποσοστό είναι του προέδρου. Όταν όμως λες πως θα κάνεις το ποσοστό 25%, πρέπει να πεις γιατί στην εκλογική σου περιφέρεια έχουμε το τρίτο χειρότερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα. Εγώ δεν επιρρίπτω ευθύνες, αλλά θέλω ορθολόγο και να ακούσω το σχέδιο».

«Δεν υπάρχουν μαγικά λόγια, και είδαμε πέρσι τα μαγικά λόγια όταν έλεγαν κάποιοι πως θα ξανακάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Σήμερα διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις μάχες τις έδωσα με αντίξοες συνθήκες. Στην αρχή το παρακράτος των υποκλοπών. Πότε ξανά πολιτικός αρχηγός έχει αντιμετωπίσει αυτό που αντιμετώπισα εγώ; Τα media μέρα-νύχτα παίζανε Κασσελάκη – Μητσοτάκη. Πιο πολύ μας παίζουν τώρα, για τα εσωκομματικά παρά, για το πρόγραμμά μας. Δεν τα κάναμε όλα σωστά, αλλά μην υποτιμούμε τον αγώνα και τον δικό μου αλλά και όσων έμειναν στα δύσκολα», ανέφερε στη συνέχεια, εκφράζοντας το παράπονό του.

Με αφορμή, εξάλλου, την επικαιροποιημένη πρόταση νόμου που κατέθεσε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η οποία αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας (120 δόσεις για χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ, λύση για τις 60 χιλιάδες οικογένειες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο και τη δυνατότητα για τον δανειολήπτη πριν πουληθεί το δάνειό του στο fund να κάνει αντιπρόταση), καθώς και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέληξε λέγοντας ότι «την Κυριακή κρίνεται ποιος μπορεί να είναι καλή αντιπολίτευση, για να είναι και καλή κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

  • Δείτε τη συνέντευξη Ανδρουλάκη:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. και μάς ρουφούν το αίμα ;
    Η θα γίνει αυτό που λέει ο Άκης Πάνου, πως γίνεται ν’αλλάζεις σινεμά αλλά το έργο πάντα το ίδιο μένει ; Ε παππού , για πες μου παππού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This