Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα

Τεράστια αύξηση στην προσέλευση των ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 2021

Must Read

Αυξημένη εμφανίζεται η προσέλευση και συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, αφού μέχρι τις 12:00 έχουν ψηφίσει 101.735 άτομα. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως το 45% όσων ψήφισαν έως τις 09:00 ήταν νέες εγγραφές.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 το απόγευμα, οι ψηφοφόροι θα ξεπεράσουν τους 270.000 που είχαν καταγραφεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021. Μάλιστα, ως τις 9 το πρωί, η συμμετοχή ήταν κατά 31% αυξημένη σε σχέση με την τελευταία αναμέτρηση πριν από τρία χρόνια.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) το πρώτο τετράωρο 7.00 – 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη, από όλη την Ελλάδα.

 

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου συμμετέχουν στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία των εκλογών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 7 σήμερα το πρωί, όταν κι άνοιξαν οι κάλπες. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 21:00 το βράδυ.

Ποιοί έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος κι ακόμη όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των τριών ευρώ, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (λ.χ. δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This