Ο Κασσελάκης σπέρνει τον διχασμό στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο τέως πρόεδρος θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε ρήξη για να κερδίσει ό,τι μπορεί, ώστε να εξασφαλίσει μια προσωπική πολιτική μαγιά για κάθε πιθανή μελλοντική χρήση

Must Read

Μια αμερικανική παροιμία λέει, με βιτριολική απάθεια για όσους παριστάνουν το θύμα, «φίλε, κατέβα απ’ τον σταυρό, χρειαζόμαστε το ξύλο». Φαίνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης, που ξενιτεύτηκε σύμφωνα με την εκδοχή που σερβίρει υπό δραματικές συνθήκες στις ΗΠΑ, όπου μάλλον δεν κακοπέρασε, δεν την έχει ακούσει ποτέ.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Γι’ αυτό και στο απερίγραπτης αισθητικής τηλεοπτικό μήνυμά του την περασμένη Πέμπτη φρόντισε και πάλι να φιλοτεχνήσει την εικόνα του έντιμου και κατατρεγμένου παιδιού που «χτυπιέται» από τους αρτηριοσκληρωτικούς μηχανισμούς της κακής και δολοπλόκας Αριστεράς.

Ο κόμπος όμως έφτασε τώρα στο χτένι. Αν θέλει να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος, θα πρέπει μέχρι την 24η Οκτωβρίου να καταθέσει φάκελο με 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και δήλωση «πόθεν έσχες». Ο ίδιος με το βίντεο που ανάρτησε δείχνει ότι επιδιώκει να παρακάμψει την κομματική νομιμότητα και ζητεί τη στήριξη του κοινού του, «για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα από την κάλπη».

Στη συνεδρίασή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ωστόσο, του διαμήνυσε λίγο αργότερα πως οφείλει να τηρήσει απαρεγκλίτως τις δύο προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα κοπεί στα βασικά κι η υποψηφιότητά του δεν θα φτάσει καν στο συνέδριο. Στο μήνυμά του ο Κασσελάκης τα άφησε όλα ανοικτά, καθώς δεν έλυσε το… μυστήριο εάν σκοπεύει να κατέβει στην αρένα για την προεδρία. Μόνος προφανής στόχος, όπως πολλοί διαβλέπουν, να μεταφέρει τον διχασμό που επίμονα προωθεί έναν μήνα τώρα στη βάση και από εκεί στο συνέδριο για να τα τινάξει όλα στον αέρα.

«Ηταν μια οιονεί ανακοίνωση υποψηφιότητας» έλεγε ο κύκλος του. «Με το συμπάθιο, αλλά, εμείς είδαμε ένα βιντεάκι και δεν ακούσαμε να δηλώνει υποψήφιος» απάντησαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που συνειδητοποιούν, έστω με καθυστέρηση, ότι πρέπει επειγόντως να γραφτεί ένα θεσμικό τέλος σε τούτη τη βασανιστική κατρακύλα προς τη γελοιότητα, που τους συμπαρασύρει όλους σε μια αμετάκλητη φθορά.

Η «κυρία επί των τιμών» του τέως Θεοδώρα Τζάκρη θεωρεί, πάντως, ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη ανακοινώθηκε με το βίντεο και χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις που ακολούθησαν «ομολογία τρόμου», ξεκαθαρίζοντας ότι το «πόθεν έσχες» έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και το ίδιο θα προσκομιστεί και στο κόμμα στις ορισμένες προθεσμίες που συμφώνησε η Κ.Ε. Θυμίζουμε ότι από εκείνη την επιτροπή οι υποστηρικτές του Κασσελάκη αποχώρησαν προσχεδιασμένα, προκαλώντας οξύτητα για να μην υπάρξει απαρτία και να μην περάσει η τροπολογία για το «πόθεν έσχες» που εισηγήθηκε ο Χ. Σπίρτζης

Οι περισσότεροι, μεταξύ τους, δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς της Τζάκρη. «Δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει» εκτιμά ο Σωκράτης Φάμελλος. «Αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων από το συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έχει μπει ποτέ στη συζήτηση. Είναι μια ανησυχία που δημιουργείται χωρίς λόγο» προσθέτει.

Είναι ενδεικτική όμως των διαθέσεων του ηττημένου τέως προέδρου, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς. Δημιουργεί διαρκώς θύλακες αμφισβήτησης των κομματικών αποφάσεων, χωρίς να ανακαλεί τις εμπρηστικές και ανιστόρητες αναφορές σε «πραξικόπημα» και «κουκουλοφόρους».

Φυσικά, οι αποφάσεις της αποκαθήλωσής του ήταν απολύτως καταστατικές και νόμιμες. Ο ίδιος, άλλωστε, πήγε και μάζεψε τα πράγματα οικειοθελώς από το γραφείο του, αδειάζοντας τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, όσο κι αν τέσσερις μέρες μετά το μετάνοιωσε από την πισίνα των Σπετσών και βάζει τώρα τους δικούς του να μιλάνε για το «άγος της ανατροπής» και να εμφανίζονται αποφασισμένοι να το θέσουν «μονοθεματικά» στο συνέδριο, βάζοντας μπουρλότο!

Βεβαίως, αυτή η συμπεριφορά από ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, όπως ο Κασσελάκης, μπορεί εύκολα να εξηγηθεί. Δεν παύει όμως να προξενεί εντύπωση το μίσος με το οποίο αναφέρεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατά δήλωσή του… αγαπάει, και τον Αλέξη Τσίπρα, επαναφέροντας τις αστήρικτες ηθικές κατηγορίες εναντίον του που δηλητηριάζουν το κλίμα.

Είναι φανερό, λένε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» στελέχη, ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκτήσει ιδιοκτησιακά δικαιώματα στο κόμμα με το οποίο δεν έχει καμία σχέση και το οποίο τώρα κατηγορεί ότι ήταν διεφθαρμένο! Ο άνθρωπος που συμπτωματικά δεν έγινε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη κόβει κάθε γέφυρα με τις προοδευτικές/αριστερές δυνάμεις και δηλώνει σήμερα: «Η κυβέρνηση απέρχεται και το γνωρίζετε. Στη θέση της ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς».

Πόσο πιο απλά να το πει ότι επιδίωξή του, όπως λένε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» συγκροτημένα στελέχη, είναι να οδηγήσει τα πράγματα σε ρήξη για να κερδίσει ό,τι μπορεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξασφαλίσει μια προσωπική πολιτική μαγιά για κάθε πιθανή μελλοντική χρήση; Το ομολόγησε εμμέσως ο ίδιος, περιγράφοντας έναν πρωτότυπο τρόπο κατάληψης ξένου κόμματος εξ εφόδου, με την προτροπή: «Η στήριξή σας είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς. Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις οργανώσεις μελών και τις νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!” για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα».

Υποχώρησε ο ενθουσιασμός της πρώτης περιόδου

Ήδη στις οπερετικές περιοδείες του, μέσω των οποίων προσδοκά να τονίσει ότι εκτός από εκλεκτός συνδαιτυμόνας του πρωινού τηλεοπτικού χυλού είναι και σοβαρός, ο ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει. Οπως και η πολιτική, σχολιάζουν οι συστηματικοί παρατηρητές.

Κανένας δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς εκπροσωπεί πέρα από τον εαυτό του και υπό ποία ιδιότητα μετέχει σε κάποιες περιφερειακές συνεδριάσεις. Ο ενθουσιασμός της πρώτης περιόδου καταφανώς έχει αραιώσει και στα μέρη όπου πηγαίνει τον υποδέχονται λιγοστά άτομα μέσης ηλικίας για να του εκφράσουν σε ανθρώπινο επίπεδο τη συμπάθειά τους για το δράμα του

*πηγή: εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εδώ έχουμε μια Αγγελή από ολιγαρχες και της ύαινες που λεηλατούν την χώρα , μια χώρα όπου τα διανοητικά καθυστερημένα τέκνα της κληρονομικής πλιατσικοκρατιας την ξεπούλησαν φθηνά στις υπερεθνικές νεοφεουδαρχικες ελίτ της Εσπερίας ,μόνο και μόνο να σώσουν την θυρίδα με τα κλοπιμαία στην Ελβετίες ,με ονειρωξεις παγκόσμιας διακυβέρνησης ι

    Από τα αφεντικά τους πια όπου η θέση της Ελλάδας και του λαού της είναι στο “αμπάρι” της “γαλέρας” τους……έρχετε λοιπόν η αποοανω γραφίδα να μας πείσει ότι για όλα φταίει ο κασσελακης!!!!
    Ο κασσελακης μαζί με το ΚΚΕ είναι οι μόνοι που δεν προέρχονται από τον βόθρο της ολιγαρχίας και των πολιτικών κομμάτων της , για αυτό ενοχλούνται οι σκατμαγκες “δημοσιογράφοι”!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This