Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στον δεύτερο γύρο Ανδρουλάκης-Δούκας – Έκπληξη της βραδιάς ο Γερουλάνος

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τις δηλώσεις των έξι συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία

Must Read

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκαν οι χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, με τον Χάρη Δούκα να περνά στο….νήμα, στη δεύτερη θέση. Ο δήμαρχος Αθηναίων, που αποδείχθηκε αποδυναμωμένος στην εκλογική διαδικασία και στα μάτια των ψηφοφόρων του κόμματος, πρόκειται να αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο, την ερχόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, με το Νίκο Ανδρουλάκη, που βρέθηκε στην πρώτη θέση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Δούκας κατέλαβε την 4η θέση στην Αττική, πίσω από – κατά σειρά – τον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το ίδιο ακόμη και στην Α΄ Αθήνας, δηλαδή την περιφέρεια που τον ανέδειξε Δήμαρχο Αθηναίων, κάτι που συνιστά για τον ίδιο αποδοκιμασία και ήττα και τον αποδυναμώνει σαφώς έναντι του δεύτερου γύρου.

 

Ειδικότερα στο 100% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 302.822 ψήφων έλαβαν:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 29,64% και 89.200 ψήφους
  • Χάρης Δούκας: 21,41 % και 64.490 ψήφους
  • Παύλος Γερουλάνος: 21,12% και 63.632 ψήφους
  • Άννα Διαμαντοπούλου: 19,52% και 58.899 ψήφους
  • Μιχάλης Κατρίνης : 6,03% και 18.163 ψήφους
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,29% και 6.890 ψήφους

Σε κάθε περίπτωση, η έκπληξη της χθεσινής διαδικασίας ήταν ο Παύλος Γερουλάνος, που παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο, απέδειξε ότι ειδικά στην Αττική έχει μεγάλη δυναμική.

Πιο αναλυτικά, οι κάλπες της Αττικής ανέδειξαν πρώτο τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ ακολουθούσε η Άννα Διαμαντοπούλου. Στον αντίποδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σάρωσε στην Κρήτη.

 

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ, στην ψηφοφορία, στην οποία δεν έλειψαν τα… παρατράγουδα, συμμετείχαν περισσότεροι από 300.000 πολίτες (301.355 συγκεκριμένα), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Οι πρώτες αντιδράσεις

  • Νίκος Ανδρουλάκης

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο υπερήφανο».

  • Χάρης Δούκας

Ο κ. Δούκας αφού ευχαρίστησε του ψηφοφόρους και τους συνυποψηφίους του, χαρακτήρισε το μήνυμα της κάλπης «καθαρό», ενώ επιχείρησε να «προσεταιριστεί» τους εκλογές των συνυποψηφίων του, πλην φυσικά του κ. Ανδρουλάκη: «Το 70% όσων ψήφισαν ζητά αλλαγή ηγεσία. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα».

  • Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος στις πρώτες του δηλώσεις έξω από την Χαριλάου Τρικούπη και αναφερόμενος στον β’ γύρο ξεκαθάρισε πως οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στην κάλπη, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο Νίκο Ανδρουλάκη και στον Χάρη Δούκα που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ: «Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 ανθρώπους που ήρθαν στην κάλπη, υπομονετικά περίμεναν και ψήφισαν».

  • Άννα Διαμαντοπούλου

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική αφετηρία για μια νέα δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ. Να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που μας δυνάμωσαν, τους φίλους και τους εθελοντές και όλους όσοι αυτοοργανώθηκαν. Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι ενωμένοι».

  • Μιχάλης Κατρίνης

Ο Μιχάλης Κατρίνης στις δηλώσεις που έκανε έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του που πέρασαν στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας, αλλά δεν θέλησε να στηρίξει κανέναν εκ των δύο και να κατευθύνει την ψήφο όσων των στήριξαν: «Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το κίνημά μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η δική τους σθεναρή στάση αποτελεί για μένα δέσμευση και ευθύνη. Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

  • Νάντια Γιαννακοπούλου 

Σε ερώτηση για το αν θα στηρίξει ανοικτά κάποιον εκ των συνυποψηφίων της στον δεύτερο γύρο, απάντησε πως «σήμερα νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ, θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες». Όπως είπε, η ίδια «άνοιξε έναν δρόμο που είδαμε ν’ αποδίδει καρπούς» και δεσμεύτηκε πως «θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή». Διαβεβαίωσε όσους την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους ότι «θα δώσουμε τον αγώνα για τις ιδέες, τις θέσεις και την αντίληψη που έχω για την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας».

«Δρέπουμε τους καρπούς αυτή της προσπάθειας που πρώτη ξεκίνησα το βράδυ των Ευρωεκλογών» ανέφερε, υπενθυμίζοντας την ημέρα που έθεσε θέμα ηγεσίας, συμπεραίνοντας πως «οι 300.000 που ψήφισαν έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος στην κοινωνία. Έχουμε την ευθύνη να μην τους απογοητεύσουμε. Θέλουμε να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση και άξια κυβέρνηση μετά τις εκλογές».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι ψηφοφόροι του Θασοκ στήριξαν τον “παρακολουθούμενο” για αρχηγό.
    Γουστάρουν δηλαδή να έχουν ένα απόλυτα ελεγχόμενο από τον Μητσοτάκη πρόεδρο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This