Φιάσκο η εξαγγελία για εγκατάσταση στον Έβρο

Το μέτρο ενίσχυσης μοιάζει με κοροϊδία, από τη στιγμή που το βοήθημα θα δοθεί σε δύο δόσεις, με τη δεύτερη ύστερα από έναν χρόνο παραμονής

Must Read

Μετά την «επιδρομή πρωθυπουργού και υπουργών» στον Έβρο και τις ανακοινώσεις που έκαναν με σκοπό να δείξουν ότι θέλουν την ανασυγκρότηση του ακριτικού νομού, γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων από τους τοπικούς φορείς, ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι θα αλλάξει στον νομό τους από αύριο.




 

Ένα πρώτο και βασικό ερώτημα, που κυριαρχεί πλέον, είναι πώς θα προχωρήσει η εξαγγελία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία μίλησε για ενίσχυση νέων που θέλουν να εγκατασταθούν σε οικισμούς, σε χωριά του βόρειου Έβρου!

Η κυρία Ζαχαράκη εξήγγειλε ότι το μέτρο αφορά οικισμούς του κεντρικού και βόρειου Έβρου, και μάλιστα με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων. Σε αυτήν την περίπτωση κάποιος που θα εγκατασταθεί μόνιμα σε τέτοιον οικισμό θα πάρει 5.000 ευρώ άμεσα και άλλα 5.000 ευρώ ύστερα από έναν χρόνο.

Αυτοί που θα επιλεγούν θα πρέπει να προέρχονται από άλλη περιοχή και να υπάρχει συσχέτιση με την εργασιακή και επαγγελματική εξέλιξή τους. Για να ενταχθεί κάποιος στο μέτρο δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή πόσα είναι τα εισοδήματά τους στην παρούσα κατάσταση. Άρα, ένας που κατοικεί ήδη στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή ή στην Αθήνα μπορεί να επιλέξει π.χ. τον Δίλοφο ή το Αλεποχώρι, να αποδείξει ότι η εγκατάστασή του έχει σχέση με την εργασία του ή να ξεκινήσει νέα εργασία εκεί και τελικά να πάρει 5 χιλιάρικα και άλλα 5 μετά έναν χρόνο.




 

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό το μέτρο ενίσχυσης είναι κοροϊδία, γιατί κανένας δεν θα παρατήσει το μέρος όπου μένει για να πάει στον βόρειο Έβρο και να μείνει εκεί μόνιμα προκειμένου να πάρει 5.000 ευρώ και άλλα τόσα σε 12 μήνες, εκτός εάν είναι άνεργος, ο οποίος θα πάει μόνο για να πάρει την ενίσχυση των 5.000 ευρώ, να δουλέψει σε κάποιο χωράφι περιστασιακά, να πάρει τα άλλα 5.000 ευρώ σε έναν χρόνο και να εξαφανιστεί. Εάν έχει κάποιος οικογένεια, αποκλείεται να πάει σε οικισμό του Έβρου και να μείνει εκεί για να… πεινάσουν αυτός και όλη η οικογένειά του.

Η κυρία Ζαχαράκη δεν έχει πάει ποτέ σε αυτούς τους οικισμούς για να δει ότι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αστικά κέντρα, ούτε παροχές εκπαίδευσης για παιδιά, ούτε δομές υγείας, κοινωνική ζωή και άλλες ευκολίες. Αν υπήρχαν όλα τα προηγούμενα, τότε μπορεί να εμφανιζόταν πραγματικό ενδιαφέρον. Άρα οι εξαγγελίες αυτές δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της περιοχής και δεν θα υλοποιηθούν από κανέναν, γιατί τα συνολικά 10.000 ευρώ θα καλύψουν ανάγκες βενζίνης, εισιτηρίων και θέρμανσης.

Όταν ξαναπάτε πάνω στον Έβρο, υπουργοί, να κάνετε και μια έρευνα για το πόσα από αυτά που ανακοινώσατε θα υλοποιηθούν

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα: Αδιανόητη πρόκληση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This