Επιστρέφει το εξώδικο στον Κασσελάκη η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή για την διαγραφή του

Must Read

Ο κακός χαμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με νέο κύκλο εντάσεων. Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της και επιστρέφει το εξώδικο στον Στέφανο Κασσελάκη που κινήθηκε νομικά για τη διαρροή του πόθεν έσχες του στον Τύπο.

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε, η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως το επόμενο Σάββατο και τεθεί θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση για την άμεση σύγκληση της ΚΕ έκανε η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να στείλει εξώδικο στην ΠΓ και την ΚΕ υπονομεύουν τη συνοχή του κόμματος.

Αναλυτικά η απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε».

Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου».




Αντιδράσεις για στη συνεδρίαση της ΠΓ για το εξώδικο Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε για απόρριψη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, καθώς όπως υποστήριξε « εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης », ενώ τον κατηγόρησε ότι «δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις». Επίσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ» , σχολιάζοντας ότι «ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ζήτησε και αυτός να συγκληθεί η Κ.Ε. γιατί « η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής εκφεύγει της αρμοδιότητας της Π.Γ. ». «Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του» τόνισε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Κ.Ε. είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων, υπογραμμίζοντας ότι απεστάλη από τον Στέφανο Κασσελάκη εξώδικο στα συλλογικά όργανα και μάλιστα, με την ιδιότητα του προέδρου. Ζήτησε, και αυτός, να συγκληθεί η Κ.Ε. και να αποφασίσει τα περαιτέρω.

Πολάκης: Ο Κασσελάκης να αποσύρει το «απαράδεκτο» εξώδικό

Να αποσύρει το «απαράδεκτο» εξώδικο εναντίον του κόμματος που θέλει να ηγηθεί κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο συνυποψήφιός του Παύλος Πουλάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του, μετά την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία.

«Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή του πόθεν έσχες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο, 100 φορές, παραπάνω είναι απαράδεκτο να στέλνει υποψήφιος πρόεδρος, κατά δήλωση του εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θέλει να ηγηθεί », σημείωσε, ενώ, όπως είπε, κατά την παρέμβασή του ζήτησε να αναρτηθεί σήμερα το δικό του πόθεν έσχες, όπως και των υπολοίπων.

Κάλεσε, δε, τον Στέφανο Κασσελάκη «σήμερα, μέσα σε μία-δύο ώρες να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο προς την ΠΓ και την ΚΕ του κόμματος που θέλει να ηγηθεί μέσα από εκλογική δημοκρατική διαδικασία ».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να οριστεί ένα ραντεβού «σήμερα – αύριο » με όλους του υποψήφιους, κατ΄ιδίαν ή δια αντιπροσώπων, υπό την ευθύνη της Ράνιας Σβίγκου, προκειμένου να ορίσουν ημερομηνίες τηλεμαχίας και να μπουν «σε μια διαδικασία προεκλογική με ομόνοια και με προγραμματική αντιπαράθεση όχι με αυτήν την παραπολιτική» , η οποία όπως είπε, «βγάζει πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω». Πρότεινε, δε, κάποιο debate να γίνει πριν το συνέδριο.

Όσον αφορά το θέμα διαγραφής του Στ. Κασσελάκη, είπε πως «δεν νοείται θέμα διαγραφής σε υποψήφιο πρόεδρο», καθώς αυτό δείχνει «αδυναμία » και επιβεβαίωσε ότι κάποια μέλη της ΠΓ το έθεσαν «ακροθιγώς».

Τέλος, ανέφερε πως η ΠΓ θα απαντήσει στο εξώδικο και επανέλαβε πως πρέπει «να προχωρήσουμε με όρους πολιτικής και όχι παραπολιτικής και κακομοιριάς ». «Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και να ρίξει αύριο μεθαύριο το Μητσοτάκη », κατέληξε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This