Οργιάζουν το παρασκήνιο και οι συνεχείς ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να αναζητούν επειγόντως συμμάχους εν όψει δεύτερου γύρου. Τα ραντεβού -όχι μόνο τα τηλεφωνικά, αλλά και τα διά ζώσης- δίνουν και παίρνουν, με τον Παύλο Γερουλάνο να συναντάται στη Βουλή και με τους δύο μονομάχους, αποκλείοντας κάθε σενάριο στήριξής τους, επιμένοντας πως οι πολίτες δεν κατευθύνονται. Ύστερα από τα τετ α τετ του τόσο με την ηγεσία όσο και με τον δήμαρχο Αθηναίων, ο βουλευτής, ο οποίος έχασε το εισιτήριο για το… β’ ημίχρονο της κάλπης για 858 ψήφους, υποστήριξε πως δεν του προσφέρθηκε κάποια θέση και πως ουδέποτε θα έμπαινε σε τέτοια συζήτηση.
Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε λόγο για «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση» και με τους δύο διεκδικητές της προεδρίας, και σημείωσε ότι «μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ επόμενης μέρας, που θέλουμε να το ανοίξουμε, να το μεγαλώσουμε για να είναι νικηφόρο στις επόμενες εκλογές».
Μάλιστα, ο βουλευτής τούς έδωσε ένα έγγραφο με τις προτάσεις και τις πολιτικές του θέσεις για την επόμενη ημέρα στο κόμμα και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να μεγαλώσει η παράταξη. «Είχαμε κοινή γλώσσα συνεννόησης. Ο Παύλος Γερουλάνος ήταν σε έναν σημαντικό τομέα στη Βουλή, στα οικονομικά, και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε ακόμα πιο δυνατά. Εάν τώρα αρχίσω να λέω για πράγματα θέσεων και ρόλων, θα φανεί ότι είναι ένα παζάρι» δήλωσε ελάχιστη ώρα μετά το τετ α τετ τους ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποφεύγοντας να αποκαλύψει εάν περιμένει στήριξη από κάποιον υποψήφιο. Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για «εξαιρετικό κλίμα». «Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο σε εξαιρετικό κλίμα. Αναφέρθηκα στο πρόγραμμά μας και στις μεγάλες τομές που χρειάζεται να κάνουμε για τη χώρα, διότι κάθε ώρα που περνά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ανοίγει κερκόπορτα στον λαϊκισμό, στη μισαλλοδοξία και την Ακροδεξιά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο: να αλλάξουμε τώρα» πρόσθεσε.
Σε κάθε περίπτωση, το βλέμμα στρέφεται και στις κινήσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί δημοσίως τις επόμενες ώρες.
Η πρώην επίτροπος, που τερμάτισε τέταρτη στην κούρσα, δεν αποκλείεται να επιτεθεί στον Χάρη Δούκα και να γείρει προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη. «Οι πολίτες επιλέγουν ελεύθερα» διαμηνύει ο Μιχάλης Κατρίνης. Παρά την επικοινωνία με Ανδρουλάκη – Δούκα, ο βουλευτής δηλώνει πως θα μείνει εκτός παζαριών.
Όσο για τη Νάντια Γιαννακοπούλου, που έσυρε πρώτη τον χορό της αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη, επικοινώνησε μόνο με τον Χάρη Δούκα, κρατώντας προσώρας κλειστά τα χαρτιά της. Την ίδια ώρα, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας βρίσκονται σε πυρετό συσκέψεων εν όψει του ντιμπέιτ, το οποίο τελικώς «κλείδωσε» για το τέλος της εβδομάδας.
Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία
Διαβάστε ακόμα:
- Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει το «ταβάνι» του!
- Πολύς θόρυβος για το… τίποτα!
- Χάθηκε μια ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα
Ήταν σωστή η στρατηγική του Capo και της ντόπιας μαφίας ‘ΝΔ’, να στείλουν μαζικά κεντροδεξιούς ψηφοφόρους να στηρίξουν Άννα ώστε να κοπεί η δυναμική Γερουλανου -του μόνου αξιοπρεπούς Έλληνα πολιτικού και ενός πραγματικού Αστού που κάνει το Μητσοτακέικο να δείχνει αυτό που είναι: μια κοτζαμπάσικη οικογένεια.
Η Δεξιά στήριξη της Άννας επίσης εξασφαλίζει την επιστροφή της στο ΠΑΣΟΚ, κι άρα την διατήρηση εκεί ενός ισχυρού νεοφιλελεύθερου και διεθνιστική πόλου που θα εξασφαλίσει τις ντόπιες και ξένες ολιγαρχίες σε περίπτωση μελλοντικής νίκης του ΠΑΣΟΚ.
Η στήριξη του Κασσελάκη από τον ίδιο κεντροδεξιό κόσμο πέρυσι και η αποτελεσματική διείσδυση της διαπλοκής στον ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζουν την απόλυτη αδυναμία της πρώην αριστεράς να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο.
Έτσι οι σχεδιασμοί του Capo για τρίτη τετραετία που είχαν ξεκινήσει ήδη όταν παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη με στόχο να τον ελέγχει διαχρονικά, έχουν πετύχει απόλυτα.
Έτσι μόνη αντιπολίτευση στην χώρα είναι οι ολίγοι και ολίγιστοι που αντιδρούν τελευταία στις πολιτικές του Capo. Όμως πρόκειται για αυτούς τους βουλευτές που υπέγραψαν, στήριξαν και ψήφισαν ό,τι τους δόθηκε: από τον εμετικό νόμο για το Επιτελικό κράτος στην διάλυση του ΕΣΥ, κι από τον αφοπλισμό νησιών και επικρατείας στην συγκάλυψη κρατικών και προσωπικών εγκλημάτων στα Τέμπη. Είναι σαφές ότι άνθρωποι με τόσο βεβαρυμένο παρελθόν (εθνικά, πολιτικά, νομικά και ηθικά) δεν μπορούν επουδενί να αποτελέσουν αντίβαρο. Ούτε προφανώς πρόκειται να βάλουν την χώρα πάνω από το εγκληματική οργάνωση που τους ταΐζει τόσα χρόνια.