Όχι σε Πολάκη για τη σύναξη

Η πρότασή του για συνάντηση όλων των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδεκτή μόνο από την πλευρά του Κασσελάκη, ενώ οι υπόλοιποι «κλότσησαν»

Must Read

Στο κενό έπεσε χθες η προσπάθεια του Παύλου Πολάκη να εμφανιστεί ως «πατρική φιγούρα» που προσπαθεί να μαζέψει κάτω από τις… στοργικές φτερούγες του τα απομεινάρια του κόμματος. Ο βουλευτής Χανίων, σε μια κίνηση που είχε πολλά στοιχεία ιδιοτελούς μεγαλομανίας (πιθανόν όμως να ήταν και μια λύση ανάγκης), πρότεινε να συναντηθούν σήμερα στην Κουμουνδούρου οι υποψήφιοι για την προεδρία προκειμένου να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η πλευρά Κασσελάκη, που είδε στην κίνηση το «σωσίβιο», το αποδέχθηκε. Οι υπόλοιποι στην πορεία «κλότσησαν», κι έτσι το βήμα Πολάκη, που ήταν ένα ακόμα κλείσιμο του ματιού στην πλευρά του τέως προέδρου, έμεινε μετέωρο.




 

Και ο τελευταίος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να καταλάβει ότι μια τέτοια «σύναξη» θα ήταν αδύνατη, από τη στιγμή που τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει τον δρόμο τους. Όλες οι πλευρές πλέον κινούνται με το βλέμμα στραμμένο στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, όπου το βασικό θέμα είναι αν θα παραμείνει ή θα διαγραφεί από το κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έναν χρόνο τώρα σέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ -με τη σύμπραξη των κορυφαίων στελεχών βεβαίως- σε πολιτική αυτοκτονία, με σκοπό, όπως καταγγέλλεται ανοιχτά, «να βάλει στο χέρι» την περιουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τι περιλαμβάνει αυτή; Τα λεφτά της -έστω μειωμένης- κρατικής χρηματοδότησης, το κτίριο-φιλέτο της Κουμουνδούρου, τον ιστορικό τίτλο της «Αυγής», μαζί με τον ραδιοσταθμό «Κόκκινο», και βεβαίως το επίσης κρατικώς επιχορηγούμενο Ίδρυμα «Ν. Πουλαντζάς».




 

«Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων των υποψήφιων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα, ώστε να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών που πρόκειται να γίνουν και να ξεκαθαριστεί σειρά θεμάτων» ανακοίνωσε χθες, με τη γνωστή θεαματική του μανιέρα, ο Πολάκης. Δείχνοντας μάλιστα ότι αγνοεί κάθε ιστορική αντιστοιχία, εξήγησε ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία «διότι όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερα από το ΚΚΣΕ του ’50», αναφερόμενος μάλλον στα αιματηρά γεγονότα μεταξύ των πολιτικών εξορίστων του ΚΚΕ το 1955, στην Τασκένδη…

Ακολούθησαν διαδοχικές αρνήσεις ακόμα και από τον Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος, ενώ αρχικά συμφώνησε, δήλωσε εκ των υστέρων ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να διεξαχθεί «υπό το κράτος εξωδίκων», όπως αυτό που έστειλε ο Κασσελάκης θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για τη διαρροή κάποιων στοιχείων από το «πόθεν έσχες» του στον Τύπο.




 

Τη διάθεσή του να συμμετάσχει υπό κομματική αιγίδα δήλωσε κι ο Σωκράτης Φάμελλος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θεωρεί «απαράδεκτο και αδιανόητο» το εξώδικο στην Κ.Ε. από «υποψήφιο πρόεδρο που στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία».




 

«Δεν θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δεν διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για Κ.Ε. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια» δήλωσε ο συνήθης Κασσελάκης…

Το «πόθεν έσχες» μεγάλωσε και άλλο το ρήγμα

Η δημοσιοποίηση ενός τμήματος του «πόθεν έσχες» του Κασσελάκη προκαλεί νέα επεισόδια στον αποσταθεροποιημένο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τέως πρόεδρος, που δεν προβληματίζεται, όπως έχει αποδείξει, όταν πρόκειται να κυλιστεί σε βρόμικα νερά, κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι τα έδωσε στη φόρα για να τον εκθέσει. Ο ισχυρισμός του, πάντως, ότι επρόκειτο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, που προέβαλαν ο… σύμβουλός του Μ. Καπνισάκης και ο δικηγόρος του Χ. Πελέκης, αποσύρθηκε, μπροστά στη γενική κατακραυγή.




 

Τα οικονομικά δεδομένα των πολιτικών προσώπων, όσο κι αν όλοι γνωρίζουν ότι αποτελούν ένα κατά συνθήκην ψεύδος στην τριτοκοσμική δημοκρατία, αναρτώνται υποχρεωτικά. Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, βεβαίως, διαψεύδουν ότι οι ίδιοι παραχώρησαν τα στοιχεία στην εφημερίδα, η οποία έκανε τη δουλειά της, και ισχυρίζονται ότι τα έδωσε ο Κασσελάκης για «να συσκοτίσει την κατάσταση και να το αξιοποιήσει πολιτικά».

Την ίδια ώρα, σε άτυπη ενημέρωση που επιλεκτικά διοχέτευσαν μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αναρωτιούνται πότε και πώς ο Κασσελάκης μεταβίβασε την εταιρεία osios, γιατί απουσιάζουν τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου του, καθώς και την πηγή των εισοδημάτων του. Από τη γωνιά του ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τη διάλυση, μάλλον χαιρέκακα. Κάποιοι υποθέτουν ότι η κατάσταση αυτή τον φέρνει νωρίτερα από όσο υπολόγιζε μπροστά σε αποφάσεις, εκτός αν υπάρχουν υπέρτεροι λόγοι που τον υποχρεώνουν να κάνει λίγη υπομονή ακόμα

Τα σενάρια από την πιθανή διαγραφή του έκπτωτου

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα σενάρια, τα οποία στον ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς μεταβάλλονται, εάν η Κεντρική Επιτροπή το προσεχές Σάββατο αποφασίσει να διαγράψει τον Στέφανο Κασσελάκη, θα ακολουθήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Οι γνώστες της κομματικής γεωγραφίας υπολογίζουν ότι θα αποχωρήσουν περί τα 50-60 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Πρόκειται για στελέχη, όπως είπαν κάποιοι από το βήμα της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου, που ουσιαστικά βγάζουν μεροκάματο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι από άλλη αφετηρία ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Left Κώστας Αρβανίτης έχει προτείνει σε ανύποπτο χρόνο κανένα μέλος της Κ.Ε. να μην έχει μισθολογική εξάρτηση από το κόμμα.

 

Ένας αριθμός μελών ανά την επικράτεια θεωρείται, επίσης, βέβαιο ότι θα αποχωρήσει. Η πλευρά της πλειοψηφίας σημειώνει ότι από τις οργανώσεις μελών ελάχιστες έβγαλαν ψηφίσματα υπέρ Κασσελάκη, ο οποίος, κατά πληροφορίες, καλεί σε συγκέντρωση οπαδών έξω από τον συνεδριακό χώρο το Σάββατο.

Ερωτηματικό η στάση των Θεοδώρας Τζάκρη, Πέτρου Παππά, Ραλλίας Χρηστίδου, Βασίλη Κόκκαλη, Έλενας Ακρίτα και κάνα δυο ακόμα, οι οποίοι, αν αποχωρήσουν, θα χρίσουν το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση. Χθες αργά το βράδυ η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να μη συζητήσει την πρόταση διαγραφής Κασσελάκη που υπέβαλε ο Θέμης Μουμουλίδης και να τη θέσει στο αρχείο, καλώντας παράλληλα τον έκπτωτο πρόεδρο να αποσύρει το εξώδικό του.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This