Τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καταρρέουν και ο Μητσοτάκης δηλώνει πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλάζει»

Από κοντά και ο Γεωργιάδης για να διαφημίσει τον αρχηγό του

Must Read

Μπορεί να είναι καθημερινές οι καταγγελίες για τα σοβαρότατα προβλήματα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, προβλήματα που διαπιστώνουν οι ίδιοι οι πολίτες αλλά αναδεικνύουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του διαφημίζουν το έργο τους με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δηλώνει… ικανοποιημένος που το ΕΣΥ αλλάζει!

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», γιατί εκεί υλοποιούνται έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης ύψους 1,26 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος για την κατασκευή πρότυπων ΤΕΠ, ενώ ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο διοικητήριο του νοσοκομείου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα για μία ακόμα φορά το παιδιατρικό νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, για να επιβλέψω τα πολύ σημαντικά έργα τα οποία γίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης ως προς την πλήρη ανακατασκευή των τμημάτων επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.
Πιστεύω ότι όποιος επισκεφθεί αυτά τα νέα τμήματα, αλλά και τους υπόλοιπους ορόφους και τις υποδομές του νοσοκομείου, θα διαπιστώσει πια ότι το νοσοκομείο αυτό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία. Ένα νοσοκομείο το οποίο περιθάλπει τους μικρούς μας φίλους πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια και παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας.

Όπως είπε και ο υπουργός, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλάζει. Χωρίς να κρύβουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία κληρονομήσαμε, έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο τριετίας το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές, όπως αυτές οι οποίες δρομολογούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, να αξιοποιήσουμε επίσης στο μέγιστο τις ιδιωτικές χορηγίες.

Συζητήσαμε με το εξαιρετικό προσωπικό και τη διοίκηση, την ηγεσία του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους, τα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού. Δεν τα κρύψαμε ποτέ. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ελλείψεις, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό, και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε έτσι ώστε οι σύγχρονες υποδομές οι οποίες ήδη δρομολογούνται να πλαισιώνονται και από το απαραίτητο ανθρώπινο προσωπικό, έτσι ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί ακριβώς έτσι όπως πρέπει».

Από κοντά φυσικά και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που έσπευσε να λιβανίσει δεόντως τον αρχηγό του: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κύριο πρωθυπουργό που μας έκανε την τιμή να επισκεφθεί σήμερα το νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, για να δει ο ίδιος την εξέλιξη των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που εκτελούμε στο νοσοκομείο αυτό, ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα.

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κ. Πρωθυπουργό για όλη τη δουλειά που έχει γίνει στο νοσοκομείο αυτό, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό νοσοκομείο. Πρέπει να το πω για άλλη μια φορά, γιατί πολλές φορές λαμβάνει δημοσιότητα για λάθος λόγους. Είναι ένα εξαιρετικά καλό νοσοκομείο, που σώζει κάθε μέρα χιλιάδες ζωές. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου αυτού.
Να πω, επίσης, ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, κύριε πρόεδρε, έχουμε εντάξει την αγορά γραμμικού επιταχυντή για τις παιδικές νεοπλασίες, ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ακριβώς διότι θέλουμε να δώσουμε στο νοσοκομείο αυτό μία τεχνολογική υπεροχή, με τις πιο σύγχρονες θεραπείες που μπορούμε να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους, για να κάνουμε το πραγματικά καλύτερο που μπορούμε.

Και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός βλέπει, πια, ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης πραγματικά τα νοσοκομεία αλλάζουν, το ΕΣΥ αλλάζει. Τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού τα αντιμετωπίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο και με τις νέες προσλήψεις που έχουν εγκριθεί θα έρθουμε πολύ πιο δυνατά και το 2025. Όπως είδατε, έχουμε αξιοποιήσει και ιδιωτικές χορηγίες όσο μπορούμε περισσότερο, για να παράσχουμε κοινωνικό έργο σοβαρό σε οικογένειες που έχουν ανάγκη να παραμένουν στο νοσοκομείο κοντά στα παιδιά τους τις κρίσιμες ώρες».

Την ώρα πάντως που πρωθυπουργός και υπουργός Υγείας διατείνονται ότι το ΕΣΥ αλλάζει χάρη στις δικές τους ενέργειες, δεν υπάρχει νοσοκομείο που να μην έχει προβλήματα τόσο στεγαστικά και συντήρησης, όσο και προσωπικού!

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γιατί δεν αλλάζει; Η καταστροφη του δεν είναι αλλαγή;;;;;; Δηλαδή τι θέλατε να πει;;;; * Στόχος μας είναι μαζί με την Ελλαδα και τους ιθαγενείς που την κατοικουν να καταστρεψουμε και το ΕΣΎ *;;;;;;;; Έχετε δει κανέναν δολοφόνο να μην δικαιολογεί το εγκλημα του;;;; Ας είναι καλά το 41%, και θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά ακόμη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This