Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου: «Αρωγός η Ελλάδα για λύση στο Κυπριακό έπειτα από 50 χρόνια»

Μόλις σήμερα ο Ερσίν Τατάρ απείλησε ευθέως την Κύπρο με νέα εισβολή

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε δεν ενημερώνεται για το τι συμβαίνει από το επιτελείο του είτε δεν καταλαβαίνει. Εκτός και αν αδιαφορεί παντελώς για τις τουρκικές προκλήσεις και σε κάθε ευκαιρία… σερβίρει το αφήγημα των «ήρεμων νερών» στα ελληνοτουρκικά. Μόλις σήμερα ο Ερσίν Τατάρ απείλησε ευθέως την Κύπρο με νέα εισβολή και ο πρωθυπουργός αυτοεγκωμιάζεται γα την συμβολή του στην λύση του Κυπριακού.

«Είχαμε την ευκαιρία για μια ευρύτερη επισκόπηση των περιφερειακών εξελίξεων […]. Το ζήτημα του Κυπριακού βρήκε την θέση του στην διακήρυξή μας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την MED9, στην Πάφο.

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μια ευρύτερη επισκόπηση των περιφερειακών εξελίξεων και θέλω να εκφράσω και εγώ με την σειρά μου την ικανοποίησή μου, διότι το ζήτημα του Κυπριακού, 50 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή παραπάνω του ενός τρίτου της Κύπρου από τις τουρκικές δυνάμεις, βρήκε την θέση του στην διακήρυξή μας και να καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου την άτυπη τριμερή συνάντηση υπό τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να εκφράσω την προσδοκία μου ότι αυτή η συνάντηση θα φέρει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο μια λύση βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στο διεθνές δίκαιο, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Ελλάδα θα είναι πάντα αρωγός έτσι ώστε 50 χρόνια μετά να πετύχουμε την πολυπόθητη λύση» πρόσθεσε.

Απειλές και… αποκαλύψεις από Τουρκία

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αλωνίζει» στα Βαλκάνια και ενισχύει τις θέσεις του στην περιοχή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοιμάται τον ύπνο του μάκαρος! Η προκλητικότητα της Άγκυρας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και το Κυπριακό.

Την Παρασκευή η εφημερίδα Hurriyet αποκάλυψε τις τουρκικές προθέσεις στον διάλογο με την Ελλάδα για το Αιγαίο ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απείλησε ευθέως για νέα αεροπορική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε με περισσή οίηση ότι «τα τουρκικά μαχητικά θα μπορούσαν να φτάσουν στην Κύπρο σε 5 λεπτά»! Να σημειωθεί ότι το Μαξίμου κάνει λόγο για «ήρεμα νερά» και επανέναρξη διαλόγου για το Κυπριακό υπό τον ΟΗΕ.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο η Τουρκία να εγκαταστήσει στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα ο Τατάρ είπε: «Το πλεονέκτημά μας είναι ότι χρειάζονται 5 λεπτά για να φτάσουν τα F-16 από τα Άδανα. Αλλά εάν υπάρχει τέτοια ανάγκη, η Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει βάσεις. Θα πραγματοποιήσουμε αμέσως τις απαραίτητες διαδικασίες».

Αποκαλύψεις για το Αιγαίο

Hurriyet: «Η Τουρκία θέλει να συζητήσει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών του Αιγαίου και την αποστρατικοποίησή τους».

Επικαλούμενη Τούρκους διπλωμάτες η εφημερίδα αναφέρει ότι ότι «εάν δε βρεθεί λύση, η Άγκυρα επιθυμείνα οδηγήσει όλες τις διαφορές στην διεθνή δικαιοδοσία ως πακέτο». Πρόκειται για απάντηση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, με την επισήμανση επί της ουσίας ότι η Τουρκία δεν κάνει πίσω ούτε βήμα στις διεκδικήσεις της.

Οι τουρκικές πηγές στην Hurriyet εμμένουν σε όλες τις εκπεφρασμένες από επίσημα χείλη της γείτονος προκλητικές απαιτήσεις.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο τυπάκος που έχει την ιδιότητα του Πρωθυπουργού,αυτός ο κόπανος της διαπλοκής, της οικογένειας Corleone ,απευθύνεται στους πολίτες της χώρας που κατοικούν σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν .Δεν εξηγείται διαφορετικά…Μιλάμε το έχει τερματίσει ο βατραχομάτης…
    Στάικος Π.

  2. Δυστυχώς αυτό το σαΐνι, που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο μας θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Ο κατσαπλιάς απέναντι δεν θα ησυχάσει, αν δεν πάρει αυτό που θέλει, με το καλό ή με το άγριο. Ενώ το δικό μας σαΐνι όσο τρομοκρατείται περισσότερο, τόσο μιλάει για συνομιλίες και συμφωνίες και διεθνή δίκαια και Χάγες. Αντί να τον στείλει από κει που ήρθε. Από τη Μογγολία.

  3. O Eρντογαν μιλάει στον ΟΗΕ για 2 κράτη κι αυτός μιλάει για λύση!!!!!! Πόσο ανόητος πρέπει να είναι ή πόσο ανόητους πρέπει να μας θεωρεί;;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This