Λατινοπούλου: 12 Οκτωβρίου 1944 – Η απελευθέρωση της Αθήνας και η αρχή του τέλους για την Κατοχή της Ελλάδας από τους Ναζί

«Η Πατρίδα μας εορτάζει σήμερα την 80ή Επέτειο»

Must Read

Η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απελευθέρωση από τους Γερμανούς:

«Η Πατρίδα μας εορτάζει σήμερα την 80ή Επέτειο της Απελευθερώσεως των Αθηνών από τον χιτλερικό ζυγό, μετά την αποχώρηση των Ναζί την 12η Οκτωβρίου 1944.

Δεν είναι λίγοι όμως, εκείνοι που αυτοαποκαλούμενοι ως “φιλειρηνιστές”, προερχόμενοι ασφαλώς από τον χώρο της Αριστεράς, τους υπερτονίζουν τα τελευταία χρόνια την σημασία της 12ης Οκτωβρίου 1944, προπαγανδίζοντας αναληθώς ότι το κομμουνιστικό Ε.Α.Μ. απελευθέρωσε την Αθήνα.

Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ και η Πρόεδρός της, Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου, τιμούν, όπως και κάθε Έλληνας Πατριώτης τα 5 ορόσημα της Επικής Δεκαετίας του 1940, που εξασφάλισαν την Ελευθερία της Ελλάδας:

1. 28η Οκτωβρίου 1940: Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς αρνείται να υποκύψει στον ιταλικό φασισμό, γίνεται ο Πατέρας του “ΟΧΙ” και έτσι γράφεται το Ελληνικό Έπος του 1940-1941 στις χιονισμένες βουνοκορφές της Πίνδου.

2. 6η Απριλίου 1941: Έναρξη της Μάχης των Οχυρών. Οι Ελληνες αγωνίζονται μέχρι τελευταίας ρανίδος απέναντι στον χιτλερικό ναζισμό. Ιστορική είναι η ρήση του Διοικητού του Οχυρού Ρούπελ, Ταγματάρχου Γεωργίου Δουράτσου “τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται”.

3. 12η Οκτωβρίου 1944: Η Αθήνα, κατόπιν 42 μηνών Χιτλερικής Κατοχής, ελευθερώνεται μετά τη ναζιστική αποχώρηση.

4. Δεκεμβριανά 1944: Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη και άπασες οι Εθνικές Δυνάμεις καταστέλλουν την κομμουνιστική ανταρσία.

5. Αύγουστος 1949: Ο Ελληνικός Στρατός κάμπτει τον κομμουνιστικό “Δημοκρατικό Στρατό” στον Γράμμο και το Βίτσι και εξασφαλίζει την Ελευθερία της Ελλάδος.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This