Μέσω TikTok μας λέει… όλη την αλήθεια για τη φορολόγηση στα φιλοδωρήματα ο Κυριάκος

«Πραγματικά θέλουμε να φροντίσουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στην εστίαση»

Must Read

Τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη φοβερή ιδέα της κυβέρνησης να φορολογηθούν τα φιλοδωρήματα, προσπαθεί να «μαζέψει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για αυτό το λόγο δημοσίευσε βίντεο στο TikTok, αναφέροντας ότι «θα κάνει 3 tips για τα tips», για να μας πει όλη την αλήθεια!

Αναλυτικά όσα λέει:

«Όλη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα. Η δουλειά στην εστίαση είναι δύσκολη και απαιτητική και το να αφήνουμε ένα tip στους εργαζόμενους οι οποίο μας εξυπηρετούν είναι μια ελάχιστη αναγνώριση αυτής της δύσκολης δουλειάς.

Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ξαφνικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα. Αυτό είναι παντελώς ανακριβές. Μέχρι σήμερα προβλέπεται φορολόγηση των φιλοδωρημάτων, για τα φιλοδορώματα τα οποία καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών. Απλά το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια για τον απλούστατο λόγο ότι μετά τον Covid αυξήθηκαν σημαντικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι το οποίο εξάλλου επιδιώκουμε.

 

@kyriakosmitsotakis_Ολη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα!♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ερχόμαστε λοιπόν να ρυθμίσουμε αυτό το ζήτημα. Και αποφασίσαμε να είναι αφορολόγητο ως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα όταν αυτό πληρώνεται με πιστωτική κάρτα και όχι με μετρητά. Πάνω από 300 ευρώ αυτά θα φορολογούνται και πιστεύω ότι και αυτό είναι δίκαιο, γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε και εργαζόμενους δύο κατηγοριών γιατί υπάρχουν πολλά επαγγέλματα στα οποία πολύ απλά δεν υπάρχουν φιλοδωρήματα. Και αν κάποιος εργαζόμενος σκέφτεται να καλύψει μέρος του μισθού με τα φιλοδωρήματα, να γνωρίζετει ότι θα είμαστε πολύ αυστηροί.

Πιστεύω να καταλάβατε τώρα ποια είναι η αλήθεια και ότι πραγματικά θέλουμε να φροντίσουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στην εστίαση. Μια δίκαιη και ισορροπημένη λύση για μια κρίσιμη κατηγορία εργαζόμενων».

Μα πόσο μας… νοιάζεται αυτός ο πρωθυπουργός!

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων πενήντα χρόνων που έχει περάσει από τη χώρα. Η κυβέρνηση των άριστων με μαέστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των άχρηστων. Πάντως φορολογήστε και τον αέρα που αναπνέουμε και από αυτό κάτι θα βγει για να μοιραστείτε με τους ημέτερους κολλητούς και φίλους. Ντροπή σου που έχεις το θράσος να μιλάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This