ΠΑΣΟΚ: Αλλαγές με το σταγονόμετρο

Ο Ανδρουλάκης δεν βιάζεται για... αναβαθμίσεις. Γερουλάνος: Η κάλπη έδωσε παράταση στον αρχηγό του Κινήματος

Must Read

Στα πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη ακούγεται μεταξύ σοβαρού και αστείου αυτές τις μέρες, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Συνοψίζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα μετά την τετράμηνη μάχη, οι εσωκομματικοί τοπογράφοι λένε λακωνικά ότι «αυτός που βγήκε πρώτος από τις κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πήρε “παράταση ζωής”, ο δεύτερος, ο Χάρης Δούκας, έπαθε συντριβή και στην πραγματικότητα νίκησε ο τρίτος, ο Παύλος Γερουλάνος».

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Όσο για την Άννα Διαμαντοπούλου που ήρθε τέταρτη, δεν είναι λίγοι -και ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Γερουλάνος- που θεωρούν ότι του έκοψε τον δρόμο για την προεδρία. Οι «υπηρεσίες» της στο σύστημα θα εκτιμηθούν, λένε σαρκαστικά, «όποτε αυτό χρειαστεί».




 

Κάποιες πλευρές στον χώρο των ΜΜΕ «φιλοτεχνούσαν» τις προηγούμενες ώρες μια εικόνα δραστικών αλλαγών στις οποίες εμφανίζεται πρόθυμος να προχωρήσει στη διάταξη του κόμματος ο Ανδρουλάκης μετά την άνετη επικράτησή του. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στελέχη όπως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής, οι εκπρόσωποι Τύπου Θανάσης Γλαβίνας και Στεφανία Μουρελάτου, και ο νυν γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος παραμένουν σταθερά στην ομάδα.




 

Από κει και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι ο Ανδρουλάκης δεν βιάζεται για… αναβαθμίσεις. Όπως έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα στις προτεραιότητές του δεν περιλαμβάνεται η ανάδειξη στο προσκήνιο μιας ισχυρής ομάδας με την οποία θα συγκατοικεί στους απάνω ορόφους της Χ. Τρικούπη.

Όπως επισημαίνουν στα κομματικά επιτελεία, δεν δείχνει να βιάζεται καθόλου για να μοιράσει την εσωκομματική τράπουλα σε σημαντικούς παίκτες που αναδείχθηκαν στην προεκλογική περίοδο, θεωρώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν επιβράβευση της πολιτικής του.

 

Οι γνώστες του «εσωκομματικού Τσελεμεντέ» λένε στη «δημοκρατία» ότι νέος/ παλαιός πρόεδρος δεν πρόκειται να κινηθεί με τις ταχύτητες που εικάζουν. Δεν το έκανε ούτε την πρώτη φορά το 2021, προσθέτουν, όταν η εκλογή του επέτρεψε να «ανθίσουν» κάποιες προσδοκίες, τις οποίες ο ίδιος φρόντισε να διαψεύσει νωρίς.

«Κακά τα ψέματα», λέει στη «δημοκρατία» ιστορικό στέλεχος, «αυτές είναι οι δυνατότητές του. Ο άνθρωπος αυτός δεν θα πήγαινε παραπάνω από γενικός γραμματέας υπουργείου σε μια κυβέρνηση του Ανδρέα».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος, σχολιάζοντας (ΑΝΤ1) την εσωκομματική επικαιρότητα, υπογράμμισε: «Έχω ζήσει κι άλλους αρχηγούς πριν γίνουν πρωθυπουργοί ή πριν ζητήσουν για δεύτερη φορά την εξουσία και μπορώ να σας πω ότι μια τέτοια νίκη φέρνει αλλαγές και σημαντικές αλλαγές».




 

Πρόσθεσε δε υπαινικτικά ότι ο επανεκλεγείς πρόεδρος πήρε «παράταση», παρατηρώντας «από όσα λέει, έχει καταλάβει κάποια πράγματα από αυτά που του καταλογίζουν. Οι πολίτες είπαν ξεκάθαρα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μια δεύτερη ευκαιρία και πρέπει όλοι να αφήσουμε κατά μέρος την όποια κριτική έχουμε κάνει στο παρελθόν και τα όποια λάθη».

Στην ερώτηση για το αν θα είναι αντιπρόεδρος, απάντησε: «Θέση αντιπροέδρου στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καταστατικά. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Ανδρουλάκης. Είναι δύσκολο να πω ποιες θα είναι οι αποφάσεις του», ενώ ζήτησε «να συμμετέχουμε στην επόμενη ημέρα, γιατί μόνο έτσι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα».




 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This