Ωραιοποιημένη εικόνα για το Προσφυγικό «πλασάρουν» Βορίδης – Παναγιωτόπουλος

Must Read

Τη δική τους προσπάθεια να υπερασπιστούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να καλλιεργήσουν μια ωραιοποιημένη εικόνα επεδίωξαν οι υπουργοί Μάκης Βορίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με θέμα το Μεταναστευτικό. Σε μια λογική «όλα καλώς καμωμένα – κι αν η πραγματικότητα μας διαψεύδει, τόσο το χειρότερο για αυτήν», οι δύο υπουργοί υπεραμύνθηκαν των κυβερνητικών πρωτοβουλιών στο πεδίο των μεταναστευτικών ροών, ενώ ταυτόχρονα φρόντιζαν να κρατούν μια λογική ίσων αποστάσεων, εξισώνοντας την πολιτική των ανοιχτών συνόρων με τις φωνές που επιθυμούν αυστηροποίηση των όρων εισδοχής σε αυτά.




 

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι «και στη χώρα μας υπάρχουν δυνάμεις που έχουν μια πολιτική ανοιχτών συνόρων», αλλά και άλλων πολιτικών δυνάμεων που «φαίνεται να θεωρούν ως φυσικό σύμμαχό τους τον κύριο Όρμπαν, ο οποίος εκπροσωπεί την αντίληψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ένα είδος φυλακής όλων των μεταναστών». Ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι «η χώρα μας έχει την πιο ορθολογική και αποτελεσματική πρόταση για τη διαχείριση της μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά, κακά τα ψέματα, και την πιο συμφέρουσα». Παράλληλα, εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι αυτή η «πατριωτική προσπάθεια» δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη από άλλες δυνάμεις στον τόπο μας.




 

Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ότι μια ευρωπαϊκή λύση είναι μονόδρομος, ενώ επέρριψε ευθύνες «στις χώρες που με την πολιτική τους είχαν γίνει μαγνήτης για παράνομους μετανάστες λόγω των παχυλών κοινωνικών παροχών που προσέφεραν για πάρα πολλά χρόνια, και τώρα ξαφνικά αλλάζουν γνώμη υπό την πίεση, την πολιτική, τη δυσαρέσκεια των κοινωνιών και την άνοδο της Ακροδεξιάς». Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός «έδειξε» προς την πλευρά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία έχει προαναγγείλει σειρά αλλαγών, όπως η τροποποίηση των πολιτικών για τις επιστροφές σε τρίτες χώρες, το άσυλο και κάποιες δειλές κουβέντες για απελάσεις υπό προϋποθέσεις.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Βορίδης με το τσεκούρι που κυνηγούσε αλλοδαπούς κάνει τον φίλο τους. Ο μεγαλύτερος αντισημίτης της σύγχρονης Ελλάδας κάνει τον φιλοϊσραηλινό. Ο μεγαλύτερος κρατικιστής κάνει το φιλελεύθερο. Ο ορισμός τη ου σούργελου.

  2. Δεν πιστεύει κανείς αυτούς τους δύο κυβερνητικούς παπαγάλους. Οι αλλοδαποί Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, μας κλέβουν, μας σφάζουν και μας βιάζουν, μέσα στην παρτίδα μας. Τον Βορίδη και τον Παναγιωτόπουλο, τους φυλάνε από δέκα μπάτσοι τον καθένα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This