Ο Κασσελάκης στήνει νέο κόμμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι φτιάχνει ανταγωνιστική φράξια μετά την πρόσκληση που απηύθυνε στους οπαδούς του να εγγραφούν στην ιστοσελίδα

Must Read

Νέα φωτιά ανάβει στον ΣΥΡΙΖΑ η δημόσια παραδοχή του Στέφανου Κασσελάκη ότι οργανώνει έναν προσωπικό μηχανισμό στο εσωτερικό του κόμματος καλώντας τους οπαδούς του να σπεύσουν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος, μετά τη γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε, ανοίγοντας ξανά θέμα διαγραφής του, δηλώνει ότι πρόκειται για πρόσκληση εθελοντών για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του, την οποία όμως δεν έχει καταθέσει ακόμα. Κάτι ανάλογο, εξάλλου, όπως προσθέτει, είχε κάνει και την προηγούμενη φορά, με τη διαφορά ότι τώρα η πλειοψηφία, όπως ισχυρίζεται, φοβάται τη δυναμική του και επιδιώκει να του κόψει τον δρόμο.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

«Είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα. Είχα και πέρσι τέτοια ιστοσελίδα» δήλωσε, δείχνοντας ότι οδηγεί το κόμμα σε ακόμα μία διάσπαση, την ώρα που ετοιμάζει μια ύστατη γραμμή άμυνας, με σκοπό να ζητήσει εσωκομματικό δημοψήφισμα. «Όποιος αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητάει από τους πολίτες να γράφονται στον isyriza και στις κομματικές οργανώσεις. Όχι κάπου αλλού» ήρθε η αυστηρή απάντηση από τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος σχολίασε: «Όποιος δεν μπορεί να κάνει πολιτική τροφοδοτεί εντάσεις και τοξικότητα».




 

Αναφερθείς στην προχθεσινή συνέντευξη Κασσελάκη, υπογράμμισε: «Είδα μια επικίνδυνη υποκρισία από τη μεριά του προηγούμενου προέδρου. Η πρόταση όλων μας ήταν να μην πάμε στη μομφή και την προκάλεσε ο ίδιος μες στην Κ.Ε., αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πολιτική ανεπάρκεια. Δεν γνωρίζω τι σκοπούς εξυπηρετεί».




«Είναι θράσος»

Την ίδια απορία έχουν όλοι. «Δεν ξέρω μέχρι πού θα πάει το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ» λέει η Όλγα Γεροβασίλη. «Απαξιώνει όλο τον κομματικό μηχανισμό και θέλει να ηγηθεί σε αυτό το κόμμα. Αυτό είναι θράσος. Είναι σχέδιο οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του» σημειώνει και προσθέτει: «Ήδη έχει κριθεί: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος». Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές (Σπίρτζης, Θεοχαρόπουλος κ.ά.) που τον κατηγορούν ότι στήνει εσωκομματική φράξια.




 

Γεγονός είναι ότι ο τέως έχει καταφέρει να ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του. Η στάση του καταδικάζεται από όλους τους υποψηφίους, με πρώτον τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, σαν μετανοημένη Μαγδαληνή, αναφέρει τώρα: «Μας έχει τραυματίσει η υπόθεση Κασσελάκη», τον οποίον «στολίζει» με τα επίθετα «άχρηστος, λίγος και ανίκανος».




 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σωκράτης Φάμελλος, που δηλώνει ότι «δεν μπορεί να απολογείται το κόμμα για επιλογές του πρώην προέδρου που οδηγούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε συρρίκνωση και απαξίωση», ενώ και ο Νικόλας Φαραντούρης προσθέτει απαξιωτικά: «Του λείπει η πολιτική οξυδέρκεια. Ένας ηγέτης που δεν μπορεί να συνθέσει δεν είναι ηγέτης».




 

Στην εσωκομματική συζήτηση επανήλθε το θέμα της διαγραφής του «Αμερικάνου μπρόκερ», όπως τον αποκαλούν κάποιοι, όπως ο υπεύθυνος των κομματικών ΜΜΕ Κωνσταντίνος Νικόλτσιος. Ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος προειδοποιεί πως «εάν εξακολουθεί με την ίδια ένταση να λέει όσα λέει και να μην ανακαλεί τίποτε, θα ξαναθέσω το ζήτημα της οριστικής διαγραφής του από μέλος του κόμματος».




 

Σκληρή απάντηση στον Κασσελάκη, τον οποίον καταγγέλλει για «φασιστικές πρακτικές», έδωσε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος συκοφαντείται από οπαδούς του τέως ότι εισέπραττε τρεις κομματικούς μισθούς, μολονότι δεν έχει πάρει ούτε ευρώ, όπως υπογραμμίζει, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα άτομα αυτά, αποκαλύπτει, ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και η αποζημίωση που θα υποχρεωθούν να καταβάλουν θα δοθεί στους απλήρωτους εργαζομένους των κομματικών ΜΜΕ.




Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This