Ατύχημα και στο Μετρό Θεσσαλονίκης! «Κόλλησαν» δύο τρένα – Ταχιάος: «Υπήρξε βλάβη»

Must Read

Παραδέχθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος ότι στη Θεσσαλονίκη έγινε ατύχημα με τους συρμούς του μετρό!

Την παραδοχή «απέσπασε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με τον υφυπουργό να μιλά για «βλάβη», αλλά όχι για μετωπική σύγκρουση.




«Υπήρξε βλάβη σε τρένο; Βεβαίως, υπήρξε», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ταχιάος και συνέχισε: «Πώς δημιουργήθηκε η βλάβη; Δημιουργήθηκε σε μια τραβέρσα από κακό χειρισμό ενός οδηγού στη μηχανική λειτουργία, σε αυτήν η οποία γίνεται χειροκίνητα, οδηγού ο οποίος προερχόταν από την εταιρεία κατασκευής, όχι από την εταιρεία λειτουργίας» (σ.σ. τραβέρσα είναι τα δοκάρια επί του οποίου τοποθετούνται οι ράγες των συρμών). Ο υφυπουργός εξήγησε ότι το κόστος αυτής της ζημιάς «καλύπτεται από την εγγύηση».

«Ήταν δικό τους σφάλμα. Γιατί; Γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία», ανέφερε.




Ο Χρ. Γιαννούλης ρώτησε αν υπήρξε μετωπική σύγκρουση τρένων.

«Όχι», απάντησε ο Ν. Ταχιάος και συνέχισε: «Υπήρξε δοκιμή της σύνδεσης δύο τρένων -κάτι το οποίο μπορεί να γίνει όταν το ένα τρένο χρειαστεί να μεταφέρει ένα άλλο γιατί έχει μείνει μέσα στη σήραγγα- και σε αυτή τη δοκιμή αστόχησε το ένα coupler, δηλαδή ο ένας σύνδεσμος. Αυτό καλύπτεται από την εγγύηση και αφορά τον κατασκευαστή».

«Ξέρετε οι δοκιμές γίνονται γι’ αυτόν τον λόγο, για να βγουν οι «παιδικές ασθένειες» των συστημάτων, για να βγουν τυχόν αστοχίες που μπορεί να υπάρχουν στα συστήματα, γι’ αυτό γίνονται οι δοκιμές και γι’ αυτό αυτές καλύπτονται από τον κατασκευαστή», κατέληξε.

Δείτε επίσης:

Παραμυθάς με… πατέντα ο Ταχιάος!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This