Η Ακαδημία Αθηνών παίρνει θέση για το Κυπριακό!

Must Read

Μια ανέλπιστα καλή είδηση έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία. Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ακαδημία Αθηνών αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση για το Κυπριακό, πρωτοβουλία η οποία καταδεικνύει το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση εις βάρος της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Την ερχόμενη Τρίτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 θα διεξαχθεί «Εκδήλωση επίσημης διαμαρτυρίας προς τη διεθνή κοινότητα και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση εκ μέρους της Ακαδημίας Αθηνών, για τα 50 χρόνια τουρκικής κατοχής μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας». Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ακαδημία Αθηνών παίρνει ξεκάθαρη θέση και κάνει μια τέτοια ηχηρή παρέμβαση για το μείζον εθνικό θέμα, που φαίνεται να παίρνει επικίνδυνη τροπή.

Την εκδήλωση  θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτιος Κριμιζής και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Ζερεφός. Στη συνέχεια θα εκφωνήσουν ομιλίες ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης και ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακαδημαϊκός Προκόπιος Παυλόπουλος. Εξάλλου, ο πρώην πρώτος πολίτης της χώρας ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε ηχηρές παρεμβάσεις για το Κυπριακό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η επίτευξη λύσης του κυπριακού ζητήματος είναι νοητή και αποδεκτή μόνον εφόσον είναι δίκαιη και βιώσιμη. Στην ομιλία του πριν από μερικά εικοσιτετράωρα ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ανάν, σημειώνοντας ότι υπό το θεσμικό και πολιτικό status του Σχεδίου Ανάν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα αποτελούσε, ούτε καθ’ υποφοράν, κράτος ομοσπονδιακού τύπου,  προσθέτοντας πως θα  στηριζόταν πολύ περισσότερο σε μια μορφή συνομοσπονδιακού κράτους, εντελώς ασύμβατου με τις στοιχειώδεις απαιτήσεις της δομής και της λειτουργίας της Ε.Ε. και της αποτελεσματικής εφαρμογής του ευρωπαϊκού δικαίου.

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη σημερινή κρίσιμη, όπως είπε, συγκυρία, είπε ότι επιβάλλει την ειλικρινή και αποφασιστική αποδοχή και πραγμάτωση του ακόλουθου, κατ’ ουσία εθνικού «προστάγματος» και πως όλος ο Ελληνισμός έχει χρέος να αντισταθεί, υπό όρους αρραγούς ενότητας, απέναντι στη συντέλεση ενός τέτοιου «ειδεχθούς εγκλήματος» εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: Εφημερίδα δημοκρατία

Δείτε επίσης:

Πρ. Παυλόπουλος: Η Τουρκία περιφρονεί προκλητικώς το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο – Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι νοητό να το ανεχθούν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφού θα κάνει η μασονοφωλιά εκδήλωση, τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Ζερεφός, Κιρμιζής…ο μέγας μάγιστρος θα’ναι εκεί;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This