Μάχη μέχρις εσχάτων στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Γεροβασίλη κατηγορεί τον Κασσελάκη για σχέδιο διάλυσης του κόμματος και ο έκπτωτος πρόεδρος απαντά ότι επιχειρείται από τους απέναντι ο αποκλεισμός του με διοικητικά μέτρα

Must Read

Σε ανταρτοπόλεμο μέχρις εσχάτων εξελίσσεται η μάχη για τα «κλειδιά» και φυσικά και για το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης, όπως αναφέρει η Ολγα Γεροβασίλη, έχει πείσει την πλειοψηφία ότι «έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζεται. Ή, για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή. Ή μέσω της πλατφόρμας για ένα δικό του κόμμα».

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η πλευρά Κασσελάκη καταγγέλλει ότι με διοικητικά μέτρα, που αποκαλύπτουν τον πανικό των απέναντι, επιχειρείται ο αποκλεισμός του τέως προέδρου, ο οποίος, επιμένοντας σε μια γραμμή διαρκών αντιφάσεων, δήλωσε χθες από την Εδεσσα σαν άλλος… Πολάκης: «Δεν με έχουν διαγράψει, μόνο ο λαός τα διαγράφει όλα». Είναι πρόδηλο, όπως διαπιστώνεται από ανένταχτα κομματικά στελέχη, ότι σκοπεύει να μεταφέρει την πόλωση και τον διχασμό στη βάση. Σε ορισμένες οργανώσεις, όπου αμέσως μετά την Κ.Ε. που τον αποκαθήλωσε είχε αρχίσει η διακίνηση κειμένου αποδοκιμασίας της πρότασης μομφής που ο ίδιος ζήτησε, επικρατεί αναβρασμός.

Είναι βεβαίως φανερό από τις αρνητικές διαθέσεις ότι η πλειοψηφία θέλει να βρει τρόπο να απαλλαγεί από την παρουσία του. Ομως, αυτό «θα πρέπει να φανεί σαν ατύχημα». Προς το παρόν, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου επικεφαλής είναι ο σύντροφος της Ρένας Δούρου, δεν στέργει σε αποκεφαλισμό, υποχρεώνοντας την Κατερίνα Νοτοπούλου να παρατηρήσει «υπάρχει ζήτημα»…

«Τον περιμένουμε» λέει στη «δημοκρατία» σημαίνον στέλεχος. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για το “αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων”. Πρέπει όμως να γίνει έτσι ώστε να μη φανεί η νίκη μας σαν ήττα».

Φαίνεται πως η κριτική Πολάκη, που κατηγορεί τους «87» ότι έκαναν τον Κασσελάκη «ήρωα», έπιασε τόπο… Ο άνθρωπος που μαζί με τον Αλ. Τσίπρα ευθύνεται για το «φαινόμενο Κασσελάκη» επιτέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην πλευρά των «87», λέγοντας «με αυτές τις μα….ες του αποκλεισμού της υποψηφιότητας τον κάνατε πληγωμένο πρίγκιπα». Χθες επανήλθε δριμύτερος και δήλωσε ότι ο Κασσελάκης, τον οποίο κατηγορεί για «αδολφοχιτλερισμό»(!), συμπεριφέρεται σαν «Βασιλάκης Καΐλας» και τον προκάλεσε σε ντιμπέιτ.

«Δεν κάναμε μόνο μια μ@@@ια στον ΣΥΡΙΖΑ – ο Κασσελάκης θέλει το brand name» απάντησε ο Γ. Τσίπρας με καθυστερημένη επίγνωση, ενώ στελέχη όπως ο Θ. Θεοχαρόπουλος και ο Γ. Ραγκούσης χαρακτηρίζουν την πλατφόρμα Κασσελάκη «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» επιλογή ρήξης και πρόπλασμα δημιουργίας νέου κόμματος. Χωρίς να είναι βέβαιο αν το συνέδριο θα γίνει στην ώρα του (8-10 Νοεμβρίου) και με ποιον τρόπο, ο προεκλογικός αγώνας βαθμηδόν ανάβει. «Θέλουμε ένα κόμμα μελών, όχι followers» δήλωσε χθες ο Σ. Φάμελλος από τη Λάρισα, την ώρα που η Ρένα Δούρου δείχνει να μαδάει τη μαργαρίτα. «Δεν λειτούργησα ποτέ με όρους αυτοπρότασης παραπολιτικών. Και αυτό δεν θα αλλάξει τώρα» δήλωσε, δείχνοντας ότι δεν την προτείνουν και πολλοί και θα το αποφασίσει την τελευταία στιγμή…

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υποχωρεί δημοσκοπικά – πιο κάτω κι από την Ελληνική Λύση.

Στο διαλυτικό κλίμα, ο «τέως» αποφάσισε να δοκιμάσει τον βαθμό λαϊκής αποδοχής, καλώντας το κοινό του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ενώ θα έχει μεσολαβήσει η εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σε νυχτερινό κέντρο το συνέδριο!

Η προσπάθεια της πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ να ματαιώσει το σχέδιο Κασσελάκη να μετατρέψει το συνέδριο (όποτε διεξαχθεί…) σε αρένα, όπως έπραξε τον περασμένο Φεβρουάριο, οδηγεί το κόμμα σε νέες πολιτικές γραφικότητες.

Σύμφωνα με την πλευρά Κασσελάκη, η Κουμουνδούρου επέλεξε να διοργανώσει το συνέδριο του προσεχούς Νοεμβρίου στο Gazi Live, έναν συναυλιακό χώρο που λειτουργούσε και ως νυχτερινό κέντρο στην Ιερά Οδό αλλά είναι κλειστό τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Από εκεί, την τριετία 2017-2019 έχουν περάσει σημαντικοί Ελληνες καλλιτέχνες, όπως οι Μαρινέλλα, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Νατάσσα Μποφίλιου, αλλά και οι Νότης Σφακιανάκης, Πάολα και Νίκος Βουρλιώτης.

Χθες το πρωί ο Κασσελάκης ρώτησε:

  • Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση χώρου και πότε ξεκίνησαν;
  • Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης;
  • Ποια εταιρία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών;
  • Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη η καμπάνια για το συνέδριο;

Ο Κασσελάκης στην Εδεσσα με την Τζάκρη

Τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Εδεσσας από τους Τούρκους παρακολούθησε χθες το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τη γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Σύμφωνα με την εικόνα που φιλοτέχνησε το επιτελείο του, οι ντόπιοι θα πρέπει να τον υποδέχθηκαν σαν μεσσία. Ετυχε, ισχυρίζονται, «θερμής υποδοχής» και πολλοί τον διαβεβαίωναν ότι είναι μαζί του και τον προέτρεπαν να μην το βάλει κάτω. Οι συνεργάτες του προσθέτουν ότι πολλά παιδιά έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη, «δείχνοντας ενθουσιασμένα από την παρουσία του στην παρέλαση».

Δεν έχει πολλές ευκαιρίες να ξεσκάει με θεάματα ο κόσμος στην περιφέρεια…

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This