Ανένδοτος από Κασσελάκη!

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αυτοοργάνωση του κόμματος, αν ματαιωθεί το πολιτικό σχέδιό του. Τι δήλωσε για τα γραφεία στην Πειραιώς

Must Read

«Θέλω να χάσω και δεν με αφήνουν» δηλώνει τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, κατεβάζοντας τη γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ουσιαστικά επιδιώκει, όπως έχουν πειστεί όλοι, σε νέες γλιστερές επιφάνειες, όπου είναι ασυναγώνιστος.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Την ίδια ώρα, όσο κι αν οι δικοί του το διαψεύδουν, προωθεί εναλλακτικά την ίδρυση δικού του κόμματος. «Αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα, το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου» ισχυρίστηκε, απαντώντας σε δημοσίευμα που τον φέρνει να αποσκοπεί μοχθηρά «στην εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5%» και να δηλώνει «μπορώ να βρω τα 15.000.000 ευρώ που χρειάζεται για να στήσω κόμμα».




 

Στέλεχος με καλή γνώση των οικονομικών της Κουμουνδούρου αναρωτιέται, μιλώντας στη «δημοκρατία», «αφού μπορεί να τα βρει, τότε γιατί δεν μας αδειάζει τη γωνιά, αλλά κοιτάει πώς θα βάλει στο χέρι τα τιμαλφή του κόμματος;».

Στο μεταξύ, ο Κασσελάκης νοίκιασε ήδη ευρύχωρα γραφεία στην οδό Πειραιώς για την εκστρατεία του, αλλά και για το νέο κόμμα που ετοιμάζει.




 

Πηγές από το περιβάλλον του εξηγούν ότι «στους χώρους αυτούς θα στεγάζονται ο ίδιος, οι συνεργάτες του και όσοι είναι δυνατόν από τους χιλιάδες εθελοντές που ήδη δήλωσαν την υποστήριξή τους στο σάιτ της υποψηφιότητάς του, odikosmassyriza.gr».




 

Αναφέρουν επίσης ότι «το μισθωτήριο είναι σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών» και ότι «η ενοικίαση έγινε, καθώς από κάπου θα πρέπει να συντονίζεται ο προεκλογικός αγώνας, αφού κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα emails του μέσα σε μια νύχτα».

Ο ίδιος αναβαπτίζει τη μάχη που δίνει σε «υπόθεση δημοκρατίας» (!), λέγοντας χαρακτηριστικά από τη Μακεδονία όπου περιόδευσε το Σαββατοκύριακο: «∆εν είναι μόνο ζήτημα των αλλαγών στο κόμμα, που είναι αναγκαίες. Είναι και ζήτημα δημοκρατίας πλέον. ∆ιότι από εσάς που βλέπω με τα γκρίζα μαλλιά εδώ πέρα, που έχετε αγωνιστεί για την Αριστερά, δεν σας αξίζει από τις νεότερες γενιές να αφήσουμε μια κηλίδα τέτοια στη δημοκρατία. Στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Άρα, λοιπόν, μιλάμε και για δημοκρατικό διακύβευμα από εδώ και πέρα σε αυτή την εκλογή. Άρα, σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Ό,τι πιέσεις δέχεστε από άλλους, το μόνο που έχουν να προτάξουν είναι μίσος προς το πρόσωπό μου και καμία πολιτική πρόταση, ούτε για τη χώρα ούτε για το κόμμα. Αγνοήστε τις. Ξεσκονίστε τις. Οργανωθείτε».




 

Χωρίς να κρύβει πλέον τις προθέσεις του για ίδρυση νέου κόμματος, λέει: «Φέρτε νέο κόσμο. Θα πάρετε το συνέδριο. Και αν δεν κάνουν το συνέδριο, θα πάμε σε πρωτοβουλίες από τη βάση. Η απάντηση στην έλλειψη δημοκρατίας ποτέ δεν είναι η φυγή. Η φυγή σημαίνει ότι θα έχουν κερδίσει. Η απάντηση είναι περισσότερη δημοκρατία, άρα δημοκρατία μέχρι τέλους και θα λάμψει η αλήθεια».




 

Στην πλειοψηφία θεωρούν δεδομένο ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωσης συνολικά της Αριστεράς, που υλοποιεί καθημερινά ο Κασσελάκης. Βολεύει αυτό, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, «στη διατήρηση του σημερινού status quo στους συσχετισμούς στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα. Ίσως έτσι να εξηγείται και η σπουδή της Νέας ∆ημοκρατίας να παρέμβει στις εσωκομματικές μας εξελίξεις και να στηρίξει ανοιχτά και επίσημα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον κ. Κασσελάκη, ειδικά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην εγκρίνει την υποψηφιότητά του».




 

Ο Κασσελάκης καλεί σε αυτοοργάνωση, αν ματαιωθεί το πολιτικό του σχέδιο. Όμως, επισείει και το χαρτί των παραιτήσεων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα υποβιβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρότι η έμπειρη στην «πολιτική κουζίνα» Θεοδώρα Τζάκρη δηλώνει ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη οι Πέτρος Παππάς και Αλέξανδρος Αυλωνίτης έχουν απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση.

Στο πλευρό του «τέως», θυμίζουμε, συντάσσονται οι Κυριακή Μάλαμα, Ραλλία Χρηστίδου, Έλενα Ακρίτα, Ράνια Θρασκιά, Γιώργος Γαβρήλος, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώτα Πούλου και Ευάγγελος Αποστολάκης.




 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This