Αύξηση του κατώτατου με… αλχημείες

Η Κεραμέως τάζει 950 € το 2027! Ο μαθηματικός τύπος θα λαμβάνει υπόψη του τον πληθωρισμό και την πορεία της οικονομίας

Must Read

Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ το 2027, δηλαδή σωρευτικά θα αυξηθεί κατά 46% από το 2019, υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως. Σε τηλεοπτική συνέντευξη σημείωσε πως οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού θα ισχύσουν από το 2028, ενώ αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους επί πορίσματος που εξέδωσε επιτροπή που συστάθηκε στο υπουργείο Εργασίας γι’ αυτόν τον σκοπό.




 

Η πρόταση αφορά έναν μαθηματικό τύπο ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του αφενός τον πληθωρισμό, αφετέρου την πορεία της οικονομίας της χώρας μας. «Έχει να κάνει και με το θέμα της ακρίβειας. Ακούμε, ευλόγως, πάρα πολλές ανησυχίες, ακούμε σκέψεις σχετικά με το πού πάνε οι τιμές. Γίνονται προσπάθειες σχετικά με το ζήτημα αυτό. Σημαντικές προσπάθειες. Αφενός λοιπόν ο μαθηματικός τύπος θα λαμβάνει υπόψη το πόσο ανεβαίνουν οι τιμές. Όσο ανεβαίνουν οι τιμές θα ανεβαίνει και ο κατώτατος μισθός. Επίσης, θα λαμβάνει υπόψη γενικότερα την οικονομία της χώρας μας» είπε η κυρία Κεραμέως, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως στόχο και για τον μέσο μισθό, προκειμένου να ανέλθει κοντά στα 1.500 ευρώ.

Ως αντιστάθμισμα, η κυβέρνηση προτάσσει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. «Είχαμε τα τελευταία χρόνια 5,5 ποσοστιαίες μονάδες μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό σημαίνει μια μεγαλύτερη ευελιξία, μια μεγαλύτερη δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Την τελευταία πενταετία έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας» τόνισε η υπουργός.

Σχετικά με την ανεργία επεσήμανε ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, έχει υποχωρήσει σε μονοψήφιο αριθμό, και συγκεκριμένα στο 9%, και προανήγγειλε στοχευμένες δράσεις που θα εστιάσουν στους νέους, στις γυναίκες, στα Άτομα με Αναπηρία και στους συνταξιούχους, όπου εντοπίζεται σημαντικός αριθμός πολύτιμου αναξιοποίητου ανθρώπινου δυναμικού. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα των στοχευμένων αυτών δράσεων τις Ημέρες Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Περιστέρι, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας που αναζητούν εργασία έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό, με το υπουργείο να λειτουργεί ως «γέφυρα» σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This