«Πυρά» από Παππά – Ανδρουλάκη στη Βουλή για την εκκωφαντική σιωπή Μητσοτάκη στο θέμα των πυρκαγιών

Must Read

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εκκωφαντική σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις καταστροφικές φωτιές που έκαναν στάχτη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου και την πολιτική προστασία.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού που δεν είπε κουβέντα για τη φωτιά που για πρώτη φορά στα χρονικά, απείλησε σπίτια στον οικιστικό ιστό του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων.

«Παρίστανε τον ψύχραιμο και συναινετικό για να εκτοξεύσει ανοίκεια κριτική στην αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός δεν βρήκε μια κουβέντα να πει γιατί η φωτιά στην Αττική, έφτασε στον αστικό ιστό και το 112 ζητούσε εκκένωση προς το Χαλάνδρι» δήλωσε ο Νίκος Παππάς και τόνισε: «Κάτι πρέπει να γίνει ώστε οι πυρκαγιές να μη σταματούν στη θάλασσα και στον οικιστικό ιστό. Με τις πολιτικές σας η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις που υπάρχουν».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της φορολογίας που «τσακίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Το 2025, οι πολίτες θα πληρώσουν 2,5 δισ, περισσότερους φόρους, 1,5 δισ. περισσότερο ΦΠΑ, η μερίδα του λέοντος, θα είναι από το χαράτσι που επιβάλλατε στους μικρομεσαίους» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, δεν ζει περίοδο ανάπτυξης. Έχασε ευκαιρίες με τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την δημοσιονομική χαλαρότητα θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα».

«Μιλάτε για ανάπτυξη. Αντιλαμβάνεστε ότι η πλειοψηφία των νοικοκυριών βιώνουν ύφεση; Αυξάνεται το ποσοστό πληθυσμού που είναι κοντά στο όριο της φτώχειας. Τα μισά νοικοκυριά θέλουν το μισό εισόδημά τους για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης και θέρμανσης», δήλωσε ο Νίκος Παππάς και επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι «23η-24η στον μέσο όρο ανάπτυξης στην Ε.Ε και τελευταία στην αγοραστική δύναμη».

Ανδρουλάκης: «Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι»

Έντονη κριτική άσκησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο μπλόκο της κυβέρνησης στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για αναστολή χρηματοδότησης του κόμματος των «Σπαρτιατών».

«Χρηματοδοτήσετε ένα κόμμα που είναι κέλυφος εγκληματικής οργάνωσης. Δώστε μας ένα λόγο γιατί δώσατε 4 φορές χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα καταδικασμένο και αποκλεισμένο από τον Άρειο Πάγο.. Γιατί δεν κάνατε δεκτή την τροπολογία που καταθέσαμε για τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών; Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε εξαρχής απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και των παραγώγων της. Εάν υπερψηφίζαμε την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να αναληφθεί απόφαση που αναστέλλει άμεσα στη χρηματοδότηση. Ο κ. Λιβάνιος παραπέμπει στο 2025 και βλέπουμε» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σιωπή του πρωθυπουργού για το πρόστιμο της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων που βρέθηκαν στα χέρια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε για το πρόστιμο από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για το σκάνδαλο των e–mails σε απόδημους.

«Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και το αίσθημα αυτό ενδυναμώνει την κρίση στους θεσμούς. Όταν θέλεις να θεωρείσαι προηγμένο κράτος, λαμβάνεις πρωτοβουλίες προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία είχε συνεχιζόμενες αποτυχίες τα τελευταία 5,5 χρόνια, η μεσαία τάξη αισθάνεται απροστάτευτη. Για αυτό το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς. Δεν δημιουργείτε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, για αυτό σας έστειλαν ηχηρό μήνυμα στις τελευταίες ευρωεκλογές».

Για το θέμα της οικονομίας, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έθεσε ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είστε υπερήφανος που κυβερνάτε έναν λαό που έχει τη δεύτερη μικρότερη αγοραστική δύναμη ανάμεσα σε 27 κράτη; Είστε υπερήφανος που ο λαός πληρώνει τα δεύτερα περισσότερα χρήματα για την υγεία του και μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία; Είστε υπερήφανος για τα ενοίκια που εκτοξεύθηκαν; Είστε υπερήφανος για το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής που κλιμακώνονται;».

Όσο για το θέμα των πυρκαγιών, ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «μέσα σε 8 χρόνια έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις».

«27 ημέρες πυρκαγιά στις Σέρρες. Είναι αυτό αποτελεσματικότητα; Η χώρα παραμένει ανοχύρωτη και πρέπει να αλλάξουν πολλά» είπε και πρόσθεσε:  «Τώρα που τέλειωσαν οι πυρκαγιές, έχουμε τις πλημμύρες. Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον Κηφισό. Έξι χρόνια που είστε κυβέρνηση δεν κάνατε σχεδόν τίποτα» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι χρειάζεται βελτιωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας και πρόληψης, αύξηση κονδυλίων, και ενιαία συγκεκριμένη πολιτική αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Δείτε επίσης:

Ο Μητσοτάκης μίλησε και αποχώρησε από τη Βουλή! – Σιωπή για τη φωτιά στο Χαλάνδρι – Εμμονή στα αναποτελεσματικά ελικόπτερα και τα Air Tractors

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This