Νέα προκλητική NAVTEX της Άγκυρας αναφέρει ότι υπάρχει τουρκική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Χίου και Λέσβου!

Γίνεται μόλις λίγες μέρες πριν την συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν...

Must Read

Νέες αξιώσεις στο Αιγαίο θέτει η Τουρκία με την νέα προκλητική NAVTEX που εξέδωσε χθες.

Την περασμένη Παρασκευή, στις 18 Οκτωβρίου, ο ελληνικός σταθμός της Λήμνου εξέδωσε NAVTEX αναφέροντας πως θα πραγματοποιηθούν ερευνητικές εργασίες μεταξύ των νησιών Χίου και Λέσβου από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου για την εγκατάσταση καλωδίου. Η σχετική έρευνα θα γινόταν από το πλοίο O/V AEGAEO.

Χθες το βράδυ οι αρχές στην Τουρκία προχώρησαν στην έκδοση αντι-NAVTEX μέσω της οποίας δηλώνουν προκλητικά και θρασύτατα πως κάποια σημεία των ερευνών που θέλει να κάνει η Ελλάδα αποτελούν τουρκική υφαλοκρηπίδα τα όρια της οποίας μένει να καθοριστούν από τα παράκτια κράτη! Συνεχίζοντας αναφέρουν πως η εν λόγω περιοχή είναι στην αρμοδιότητας της Τουρκίας και οι έρευνες θα πρέπει να συντονίζονται από τις αρχές της χώρας!

Ουσιαστικά πρόκειται για μία επανάληψη του περιστατικού στην Κάσο που αφορούσε πάλι την πόντιση καλωδίων, περιστατικό το οποίο ήταν εξαιρετικά σοβαρό αλλά αγνοήθηκε πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση η οποία τήρησε σιγή για το ζήτημα!

Η συγκεκριμένη τουρκική πρόκληση έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν την συνάντηση ΓεραπετρίτηΦιντάν με την Τουρκία να δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της στο Αιγαίο!

Δείτε την περιοχή που αφορούν οι έρευνες:

Δείτε επίσης:

Δημοσκόπηση: Πώς κρίνετε την στάση Γεραπετρίτη έναντι της Τουρκίας;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καθόλου προκλητική! Αφού οι διάφοροι μειοδότες φοβούνται να βγουν έξω από τα 6 μίλια, θα βγουν οι Τούρκοι να τα πάρουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This