Σε θέσεις μάχης για την επικράτηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει στο επικείμενο συνέδριο την ανακατάληψη του κόμματος, αμφισβητώντας τις αποφάσεις με τις οποίες παύθηκε από τα καθήκοντά του

Must Read

Το καταληκτικό όριο της χθεσινής μέρας για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε απολύτως αδιάφορο. Ο Στέφανος Κασσελάκης τυπικά μόνο είναι εκτός κούρσας. Στην πραγματικότητα ο εκπεσών πρόεδρος μεταθέτει τη μάχη στο επικείμενο συνέδριο (8-10 Νοεμβρίου), όπου θα επιχειρήσει την ανακατάληψη του κόμματος, αμφισβητώντας τις δημοκρατικές αποφάσεις με τις οποίες παύθηκε από τα καθήκοντά του.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Στην πλειοψηφία έχουν πειστεί ότι σκοπεύει να τινάξει τις καταστατικές διαδικασίες στον αέρα, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό, όμως, λέει στη «δημοκρατία» εμπειροπόλεμο στέλεχος, «δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πάρει την πλειοψηφία και να διαλύσει το κόμμα ένας τυχάρπαστος δεξιός…».




 

Κατά συνέπεια, όπως είχε αναφέρει στην εφημερίδα ένας «παλαιός των ημερών» που βρίσκεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, η σκληρή μάχη μετατοπίζεται με όρους ζωής ή θανάτου στις οργανώσεις για τους συσχετισμούς. Όμως στην αίθουσα του συνεδρίου, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, δεν θα παρευρίσκονται όλοι οι σύνεδροι προς αποφυγήν ηλεκτρισμένων συγχρωτισμών…




 

Θα επαναληφθεί λένε ό,τι συνέβη στην πρόσφατη ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, όπου η πλειοψηφία ψήφισε διά ζώσης και οι υπόλοιποι τηλεφωνικώς. Από τις 71 νομαρχιακές επιτροπές της χώρας, προνομιακή εκπροσώπηση, όπως υπολογίζουν, θα έχει η Αττική. Οι επαρχιώτες σύνεδροι θα μπορούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά. «Έχει ξανασυμβεί αυτό» λέει παλαιό στέλεχος, θυμίζοντας ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του 2021, που ήταν «σαν οιονεί συνέδριο», ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.




 

Την πολιτική καχεξία και την ηθικο/πολιτική κατρακύλα του κόμματος συνοδεύει η δεινή οικονομική κατάσταση. Με επιστολή του ο Κ. Νικόλτσιος ενημερώνει τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, τον πρόεδρο της Κ.Ο. Νίκο Παππά και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι στα χέρια του Κασσελάκη το κόμμα και τα κομματικά ΜΜΕ «βαράνε κανόνι».

Ειδικά για τα κομματικά ΜΜΕ, προειδοποιεί δραματικά ότι «βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού» και στηλιτεύει τον Κασσελάκη ότι δεν μερίμνησε να ορίσει ποτέ νέα διοίκηση στον όμιλο, επισημαίνοντας ότι προκάλεσε οικονομική επιβάρυνση με «υποδείξεις για προσλήψεις δημοσιογράφων», παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις του λόγω της κάτισχνης οικονομικής κατάστασης.

Στο κλίμα αυτό ήρθε χθες επίθεση της πλειοψηφίας μέσω της «Αυγής», στην οποία καταλογίζεται στον Κασσελάκη «πόλεμος φθοράς, λάσπης και συκοφαντιών».

«Άλλο κτίριο, άλλο μητρώο, άλλο κόμμα» λένε και όπως αναφέρουν «ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. για την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Επαναλαμβάνοντας, μάλιστα, τα ψεύδη περί μιας Κ.Ε. που δήθεν εκλέχθηκε από το σώμα του 2019. Μία Κ.Ε. που για τον κύριο Κασσελάκη ήταν απολύτως νομιμοποιημένη αρχές Σεπτεμβρίου και την καλούσε να κάνει πρόταση μομφής και μόλις υπήρξε άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του άρχισε να την προσβάλλει, όπως και όλα τα όργανα του κόμματος». Του καταλογίζουν, επίσης, «δυσανεξία για τις συλλογικές διαδικασίες», την ώρα που, όπως λένε, «δηλώνει με θρασύτητα ότι κανένας δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος επειδή δεν είναι ο ίδιος!». Και έπεται συνέχεια…




Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This