Δένδιας για 28η Οκτωβρίου: Η διαχρονική απόφαση του έθνους να προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την ακεραιότητά του το νόημά της

Must Read

Την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει «τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ» έδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο δηλώσεών του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Η Ελλάδα σήμερα γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Οι γιορτές όμως αποκτούν νόημα όχι μόνο όταν θυμόμαστε το παρελθόν, αλλά όταν χρησιμοποιούμε τα διδάγματά τους για να νοηματοδοτούμε το παρόν και το μέλλον», ανέφερε αρχικά ο ΥΕΘΑ και κατόπιν υποστήριξε πως «το νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι η διαχρονική απόφαση του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους, της ελληνικής κοινωνίας, να προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητά του. Για να μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει γίνει στο νέο ελληνικό κράτος- αυτό που έχουμε ονομάσει “Ατζέντα 2030”».

«Για να αποκτήσουμε έτσι τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ. Για να μπορούν, με τη σειρά τους, να μας γεμίζουν υπερηφάνεια, όπως σήμερα, και να εγγυώνται το μεγάλο αγαθό της εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής αξιοπρέπειας», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας. Θυμίζουμε πως το πρόγραμμα «Ατζέντα 2030» προσβλέπει στη διαρκή εξέλιξη του στρατιωτικού εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα, παρέχοντας στους στρατεύσιμους όχι μόνο αμυντική εκπαίδευση, αλλά και δεξιότητες για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

  • Δείτε τις δηλώσεις Δένδια:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This