Νέα πρόκληση: Το τουρκικό ΥΠΕΞ εγκαλεί την Κομισιόν για τον χάρτη με την ελληνική ΑΟΖ και τα 12 ν.μ.

Επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή αναφέρει το αυτονόητο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Must Read

Απανωτές οι προκλήσεις από την Άγκυρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σιωπά. Μετά τις αρκούντως… αποκαλυπτικές δηλώσεις του Χακάν Φιντάν για τα παζάρια στο Αιγαίο, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επανέρχεται και επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή αναφέρει το αυτονόητο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η Κομισιόν δημοσιεύει τον επίσημο χάρτη με την ελληνική ΑΟΖ και τα αυτονοήτως 12 ναυτικά μίλια (επέκταση χωρικών υδάτων), που αρνείται το Μαξίμου.

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός αφορά στην αποτύπωση των χρήσεων στις θαλάσσιες περιοχές των χωρών μελών στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της ΕΕ για τις ευρωπαϊκές θάλασσες.

Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει την υποβολή του λόγω του Casus Belli της Τουρκίας.

Στην PLATFORM MSP (Maritime Spartial Planning) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τον σχετικό χάρτη με την επισήμανση ότι. Βεβαίως, εξηγεί, αποτυπώνει τις πραγματικότητες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τις θαλάσσιες ζώνες της χώρας μας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Σχετικά με τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Τουρκία παρακολουθεί στενά τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), μεταφέροντας τις απαραίτητες προειδοποιήσεις στα αρμόδια μέρη και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Οι χάρτες του Αιγαίου και της Μεσογείου που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον Σχεδιασμό είναι άκυροι για την Τουρκία και δεν έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας με αυτόν τον Σχεδιασμό. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΕ δεν έχει καμία εξουσία να σχολιάζει τις θαλάσσιες διαφορές μεταξύ κυρίαρχων κρατών. Η συμμετοχή της ΕΕ σε τέτοιες πρωτοβουλίες καθιστά πιο δύσκολη την επίλυση αυτών των διαφορών.

Οι μονομερείς ενέργειες σε περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι απαράδεκτες. Τέτοιες μονομερείς προσπάθειες θα υπονομεύσουν τις προσπάθειες εξεύρεσης συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης στα αλληλένδετα ζητήματα του Αιγαίου. Θα πρέπει να υιοθετηθεί μια ειλικρινής και συνολική προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων στη βάση του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κύριοι της Ελληνικής Κυβέρνησης .
    Από τις 12 Σεπτεµβρίου 1963 Η Τουρκία έχει υπογράψει στην τότε ΕΟΚ το Δίκαιο της Θάλασσας έτσι όπως ακριβώς προβλέπει η σύμβαση του ΟΗΕ .
    Μάλιστα έχει παρουσιασθεί και στην Γερμανία η οποία το έχει εγκρίνει .
    Ενώ η Ε.Ε έχει κάνει ανάρτηση το Θαλάσσιο Χωροταξικό σχέδιο και για το οποίο περιμένει και την επίσημη κατάθεση από τη Ελλάδα , ακόμη η χώρα μας δεν το έχει κάνει , καθώς επίσης δεν έχει καταθέσει και το επίσημο αλιευτικό Χάρτη του Αιγαίου .
    ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σας ακούμε γιατί δεν έχουν γίνει όλα τα παραπάνω ? Διότι δεν είστε μόνο επικίνδυνος για την χώρα , αλλά τελικά είστε ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ .

  2. Ο ραγιαπετριτης θα πει το αυτονόητο ;;; Η θα αποδείξει και στον πιο δύσπιστο ότι υπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This