Bαριές κουβέντες στη Βουλή! Τσίπρας: «Είστε πολιτικός απατεών» – Μητσοτάκης: «Δεν έχεις θέση σε μια κανονική Ελλάδα»

Must Read

Τα εργασιακά θέματα μπήκαν σήμερα στο επίκεντρο των συζητήσεων της Βουλής, όπου αυτή την ώρα γίνεται ειδική συνεδρίαση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με αυτά. Τα αίματα άναψαν και οι διαξιφισμοί καλά κρατούν!

Η διεξαγωγή αυτής της ειδικής συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Κρίθηκε μάλιστα απαραίτητη, καθώς είχαν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό για τα εργασιακά ζητήματα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μητσοτάκης: «Δεν θα κάνω πλειοδοσία του κατώτατου μισθού»

Επιθετικά ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, του είπε ότι επιθυμεί να γυρίσει στο παρελθόν: «Ο κύκλος της αντιπαράθεσης μας επέτρεψε να δούμε ποιος βρίσκεται σήμερα στο παρόν και ποιος επιθυμεί διακαώς την επιστροφή στο παρελθόν. Δεν είστε στο εδώ και τώρα. Είστε στο εκεί και τότε. Είστε στο 2014».

Ο ίδιος αναρωτήθηκε επίσης αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποια κρίση. «Αναρωτιέμαι αν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς κάποια κρίση. Αν έχετε λόγο ύπαρξης σε μια Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα. Δεν έχει επιστρέψει, αλλά η πορεία τους τελευταίους μήνες είναι στη θετική κατεύθυνση. Έφυγε η κρίση της χώρας και μείνατε εσείς με την δική σας κρίση την εσωτερική, την οποία προσπαθείτε να την εξάγετε». Αναφερόμενος σε αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για λιποθυμίες παιδιών τον κατηγόρησε ότι κάνει αντιπολίτευση με μαγκάλια…

Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πλειοδοσία για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τέλος, αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι ποτέ στην αίθουσα όταν μιλάει ο κ. Βαρουφάκης. «Είπε ότι δώσατε τα πλεονάσματα, για να πάρετε τα εργασιακά. Προτείνω εξέταση κατ’ αντιπαράσταση Τσίπρα-Βαρουφάκη, για να μάθουμε τι έγινε το 1ο εξάμηνο του 2015».

Τσίπρας: «Είστε ο κορυφαίος πολιτικός απατεών»

Από την πλευρά του, κι ο Αλέξης Τσίπρας δεν χαρίστηκε. Σε έντονο ύφος απάντησε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ήταν «ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά όταν ο κ. Βρούτσης διέλυσε όλο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων», ενώ τον χαρακτήρισε και ως τον κορυφαίο πολιτικό απατεώνα, που ενώ χαρακτήριζε προδοτική τη συμφωνία των Πρεσπών, τώρα την τιμά!

«Φέρατε τη χώρα σε μία πρωτοφανή ύφεση και το ΑΕΠ έχασε 25%. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε κάτι που εσείς ούτε στο όνειρό σας δεν είχατε δει. Δεν έχετε τσίπα και ντροπή να διαψεύσετε ότι αντάλλαξα το Μακεδονικό με τις συντάξεις. Τότε ήταν μία προδοτική συμφωνία, που τώρα όμως τηρείται και τιμάται. Εσείς είσαστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας. Μας μιλάτε για πλεονάσματα όταν είχατε υπογράψει πλεονάσματα 4,5% και 4%. Αναρωτιέμαι ποιο άλλο κόμμα είχε την παρρησία και το θάρρος να πει ότι κάναμε κάτι λάθος, και τη χρεωκοπία την κάνατε σωστά, και τη μείωση του ΑΕΠ τα κάνατε σωστά, και τα θαλασσοδάνεια τα κάνατε σωστά, όλα τα κάνατε σωστά, συγχαρητήρια».

Με σκωπτικό σχόλιο απάντησε και στις αναφορές του πρωθυπουργού για τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Πόσο έχει αγαπήσει ο πρωθυπουργός τον Γιάνη Βαρουφάκη, φαίνεται ότι σας είναι εξαιρετικά σημαντικός».

Φώφη Γεννηματά: «Όσο και να κονταροχτυπιέστε, δεν αλλάζει η πραγματικότητα τα εργασιακά»

«Η σημερινή κυβέρνηση βαδίζει στις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Οι δήθεν κόντρες δεν αλλάζουν την πραγματικότητα στο χώρο της εργασίας», τόνισε στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κονταροχτυπιούνται, κλείνοντας ο ένας το μάτι στον άλλο». Απάντησε δε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για τον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός, μέρα που είναι. Ο κόσμος σάς έχει πάρει χαμπάρι. Χάσατε την ευκαιρία για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού όταν ήσασταν κυβέρνηση. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Μιλούν οι πράξεις».

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην πρότασή της να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός από τους κοινωνικούς εταίρους και να κατοχυρωθεί στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενη αφενός στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρότεινε, αν επιθυμεί, να συζητήσουν στη Βουλή τη αναφορά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην πρόσφατη συνέντευξή του για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009 στη δημοσιονομική κρίση της χώρας, κι αφετέρου στον Αλέξη Τσίπρα, αν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει.

Επίσης, διατύπωσε οκτώ προτάσεις για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας αφού εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Οι πρωτολογίες των αρχηγών

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι περιγράφει, στην ερώτησή του, μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας με ψέματα και ανακρίβειες, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του απάντησε ότι θα έπρεπε να μιλάει με πραγματικά στοιχεία, σε σχέση πάντα με τα ποσοστά ανεργίας που παρέλαβε η ΝΔ, όταν κλήθηκε να κυβερνήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα μιλώντας για ανακρίβειες: «Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η ανεργία τον Νοέμβριο υποχώρησε στο 16,5% από το 18,6% του αντίστοιχου μήνα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερη ανακρίβεια, υποκριτικά εξακολουθεί να μιλάει για ρεκόρ απολύσεων. Η αλήθεια είναι ότι αντί για απολύσεις τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν και για την ακρίβεια είναι 65.718 περισσότεροι από πέρυσι. Όπως περισσότερες είναι και οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν.

Τρίτο ψέμα: Διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι τάχα υποβαθμίστηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και έτσι ανθεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι το 2ο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.000 έλεγχοι περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Τέταρτο ψέμα: Υποστηρίζει ότι χάνονται μόνιμες θέσεις εργασίας υπέρ της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης. Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουμε 1.374.482 μόνιμους εργαζόμενους, 65.718 περισσότερους από πέρυσι και για πρώτη φορά μετά την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται αύξηση του μεριδίου της πλήρους απασχόλησης στη συνολική απασχόληση.

Πέμπτο ψέμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι καταστρατηγούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η αλήθεια είναι ότι εξαίρεση προβλέπεται μόνο εάν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι αποφασίσουν να σώσουν μία επιχείρηση. Και έκτο ψέμα, η υποτιθέμενη μη επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, αναφερόμενος στους 55.000 επιστήμονες, οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ».

«Δεν γνωρίζετε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέγραψαν μία σύμβαση ορισμένου χρόνου; Δεν γνωρίζετε ότι η προκήρυξη που βγάλατε εσείς αναφέρει ότι παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος ή μετατροπή σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι άκυρες;» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εξακολουθείτε να κοροϊδεύετε τους νέους συμπολίτες μας, κλείνοντας το μάτι σε παράνομα βολέματα. Εγώ πάλι θα επιμείνω, θα κλείνω την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο. Να λοιπόν ποιος πρεσβεύει το παλιό και ποιος πρεσβεύει το νέο».

Τσίπρας: Το πρόστιμο για αδήλωτες υπερωρίες έγινε 15 φορές μικρότερο!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για το «απόλυτο πισωγύρισμα στην εποχή των μνημονίων σε ό,τι αφορά τη θέση, το βιοτικό επίπεδο και τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων», ενώ για την ομιλία του πρωθυπουργού είπε ότι «ήταν εκτός τόπου και χρόνου».

Ανέφερε ότι ήδη έχουν διαψευστεί οι υποσχέσεις για ανάπτυξη της τάξης του 4% και συμπλήρωσε ότι, δεν είδαμε ούτε τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, ούτε επενδύσεις και πολλές και καλές δουλειές.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η άρση προστατευτικών διατάξεων για τους εργαζόμενους και τελικά η μείωση του μέσου μισθού», είναι στον πυρήνα της αντίληψης της ΝΔ για την ανάπτυξη.

Κατηγόρησε δε για “λαθροχειρία” τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για την απασχόληση και την ανεργία. «Εσείς τάξατε λαγούς με πετραχείλια και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «κάνετε μία βόλτα στην αγορά στα καταστήματα για να δείτε ποια είναι η εικόνα στην αγορά. Η χειρότερη περίοδος των τελευταίων χρόνων ήταν η φετινή με πτώση 30%».

Γεννηματά: Το μεγάλο πρόβλημα: οι εργαζόμενοι φτωχοί

«Τα στοιχεία για την ανεργία είναι εφιαλτικά και κανείς από αυτό το έδρανο δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στην Βουλή, στη συζήτηση που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη για εργασιακά θέματα.

Η κ. Γεννηματά απαντώντας στον πρωθυπουργό και επικαλούμενη «τα νούμερα», που είναι, όπως είπε «αποκαλυπτικά», έκανε λόγο για «το νέο μεγάλο πρόβλημα» που είναι οι «εργαζόμενοι φτωχοί», ενώ σημείωσε πως «με τις φορολογικές ελαφρύνσεις διευκολύνετε τους επιχειρηματίες και επιβαρύνετε τους εργαζόμενους».

«Αν όσα ακούσαμε την προηγούμενη ώρα είχαν πράγματι γίνει, δεν θα είχαμε τίποτα να συζητήσουμε σήμερα εδώ. Όλα θα ήταν λυμένα», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει» τις «κλαδικές συλλογικές συμβάσεις» και ενθαρρύνει «τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

«Εγκαταλείπετε τους άνεργους στην τύχη τους» σημείωσε ακόμη, λέγοντας πως θα περιμένει να δει πώς θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες που ακούστηκαν σήμερα.

«Μοντέλο ανάπτυξης με φθηνή εργασία είναι καταδικασμένο να αποτύχει», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους ανέργους, αφήνοντας την αντιμετώπιση της ανεργίας στη λειτουργία της αγοράς. Ακολούθως, άσκησε έντονη κριτική και στην κυβέρνηση για τους τελευταίους οκτώ μήνες και στον ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια, για την κατάσταση, που έχουν διαμορφώσει στην αγορά εργασίας.

«Δεν περιμένουμε να δώσετε λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, γιατί η παράταξή σας είναι πάντα απέναντι τους. Μόνο εμείς η δημοκρατική παράταξη είμαστε το αποκούμπι τους», τόνισε η κ. Γεννηματά και περιέγραψε τις δέκα (10) πληγές – όπως είπε – που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική σ΄ όλες τις πλευρές της εργασιακής δραστηριότητας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε στον κ. Μητσοτάκη, που είπε ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε η ΝΔ το 2013 τον κατώτατο μισθό, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, που προτείνει αύξηση 7,5+7,5% τα επόμενα δύο χρόνια. «Ήταν μνημονιακή υποχρέωση και το ξέρετε. Το άφησε και ο κ. Τσίπρας», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά και απευθυνόμενη στα δύο κόμματα υπογράμμισε: «Σταματήστε το ανατολίτικο παζάρι για τον κατώτατο μισθό. Μπορεί να αυξηθεί με απόφαση των κοινωνικών εταίρων με ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά».

«Δεν χρειάζεται καμία βοήθεια στην εφαρμογή της πολιτικής της η κυβέρνηση πέραν αυτής που της προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν κυβερνούσε!», ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί με το 3ο αχρείαστο μνημόνιο που συμφώνησε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι βλέπει τα συνδικάτα ως εχθρό και κατασυκοφαντούνται οι κινητοποιήσεις τους με εντολή του Μαξίμου. Υποστήριξε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό ζει και βασιλεύει και η κυβέρνηση περιορίζεται σε… μακιγιάζ του, ενώ για τη ΛΑΡΚΟ ανέφερε ότι δεν εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι.

ΚΚΕ: Κατέθεσε την πρόταση νόμου του 2016 για τις συλλογικές συμβάσεις

Την πρόταση νόμου, που είχε καταθέσει στις 18 Οκτωβρίου του 2016 για τις συλλογικές συμβάσεις και η οποία υπογράφεται από 513 εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, επανακατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην πρόταση νόμου, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μαζί με όλους τους βουλευτές του ΚΚΕ, προβλέπεται μεταξύ άλλων:

– Η κατάργηση όλων των διατάξεων των μνημονίων, που ψηφίστηκαν από όλες τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση.

-Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

-Επανέρχεται η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και η αρχή της ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τους εργαζόμενους.

-Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ και καταργείται η διάκριση για τους νέους εργαζόμενους.

-Αποκαθίστανται τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους

-Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

-Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

«Κάνουμε ξεκάθαρο σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους μισθούς των 400 ευρώ, με την μισοδουλειά, την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή-λάστιχο», τονίζει το ΚΚΕ στην αιτιολογική του έκθεση και προσθέτει:

«Διεκδικούμε την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 ως σήμερα, την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, του 21ου αιώνα και τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Το ΚΚΕ κάνει ακόμα λόγο για «δραματική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης και των όρων δουλειάς τα τελευταία χρόνια που δυναμώνει την τάση της σχετικής κι απόλυτης εξαθλίωσης», ενώ τονίζει ότι «ο μέσος μισθωτός, πριν την φορολογία εισοδήματος του, έχει χάσει το 25% της αγοραστικής του δύναμης των αποδοχών που είχε το 2009».

«Οι απώλειες στην αγοραστική δύναμη των μισθωτών γίνονται ακόμα μεγαλύτερες αν ληφθεί υπόψη η μεγάλη φορολογική αφαίμαξη των τελευταίων χρόνων. Συνυπολογίζοντας όλους αυτούς τους παράγοντες, φαίνεται πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Τέλος, υποστηρίζει ότι «οι περισσότερες νέες κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) που υπογράφηκαν μετά τη διαμόρφωση του νέου νομοθετικού πλαισίου περιέχουν σημαντικές μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους που φθάνουν: στα ξενοδοχεία (-15%), στο εμπόριο (-6.3%), στις τράπεζες (-6%), στις εργοληπτικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις (-18%), στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων(-10%), στα τρόφιμα και ποτά ο μέσος μισθός υποχώρησε κατά 11%, στον επισιτισμό – τουρισμό κατά 16%, στο λιανικό εμπόριο κατά 9%, στην εκπαίδευση κατά 7,7% και στην Υγεία κατά 11%».

 Βελόπουλος: «Στο μόνο που πάτε καλά είναι να χρεοκοπείτε εταιρείες και μετά να τις πουλάτε»

«Από τους άλλους αρχηγούς άκουσα εκθέσεις ιδεών, θεωρίες και εικοτολογίες», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και προσέθεσε «αναμίξατε την αλήθεια με το ψέμα και είπατε μισές αλήθειες».

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγή πλούτου με ισχυρή φορολόγηση.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις. Αν θεωρείτε ότι επιχειρήσεις είναι τα καφέ μπαρ και τα σουβλατζίδικα κάνετε λάθος. Είναι μικρές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, δεν είναι επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε: «Όλοι σήμερα γίνονται δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, σεφ και ποδοσφαιριστές. Ας δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να διαλέξουν επαγγέλματα του μέλλοντος. Έχουν πανεπιστημιακή βοτανολογία στη Ρωσία, στη Γερμανία, στη Σκωτία και στην Ελλάδα με τόσα βότανα δεν έχουμε. Το πρόβλημα της χώρας μας είναι το παραγωγικό μοντέλο της. Δεν στηρίζετε την πρωτογενή παραγωγή, την εξόρυξη πετρελαίου. Ο τουρισμός δεν είναι πηγή πλούτου. Αν αύριο γίνει μια εχθρική κίνηση από την Τουρκία, όλοι θα ακυρώσουν τις κρατήσεις στην Ελλάδα. Ο τουρισμός έχει παθογένεια λόγω της επικίνδυνης συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα πρέπει να στραφούμε σε άλλους τομείς. Ας πούμε στην εξόρυξη πετρελαίου. Το πλαστικό που χρησιμοποιούμε έχει σαν πρώτη ύλη το πετρέλαιο. Κάνετε νέες δομές, για να έχουν δουλειά τα παιδιά μας».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο κ. Βελόπουλος αμφισβήτησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Όποιος δουλεύει μια ώρα την εβδομάδα δεν είναι άνεργος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Μόνο ο ΟΑΕΔ μπορεί να μας δώσει πραγματικά στοιχεία», ανέφερε.

Επισήμανε ότι «η ανεργία των νέων είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, φθάνει το 15,8%» και τόνισε: «Αντί να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε παραγωγή πλούτου και να μένουν οι νέοι στην Ελλάδα, τους καλείτε να αφήσουν την δουλειά που έχουν και έρθουν να εργασθούν για 3.000 ευρώ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μια ειδική επιτροπή από όλα τα κόμματα και να σχεδιάσουμε τρόπους, για να έρθουν τα παιδιά στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξαγωγών. «Δεν λέει τίποτε η αύξηση των εξαγωγών εάν οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες. Αυτό είναι δημιουργική λογιστική», σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης: «Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι ο φορολογικός συντελεστής πήγε στο 9% έως 10.000 ευρώ και τον χειροκροτήσατε όταν εισόδημα έως 8.500 ευρώ ήταν αφορολόγητο. Λέτε ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ. Ποιος τον επέβαλε; Δεν τους λέτε, όμως, ότι με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση, γιατί θα επηρεάσει άλλους 20 φόρους. Παίζετε με τις λέξεις. Κάνετε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος έκανε περισσότερους ελέγχους για την καταβολή εισφορών, δηλαδή για το ποιος είχε την καλύτερη Αστυνομία. Έχετε αναρωτηθεί, γιατί ο εργοδότης αποφεύγει να πληρώσει εισφορές; Γιατί οι εισφορές είναι υψηλές, ενώ δεν παρέχονται ανάλογης ποιότητας υπηρεσίες στον ασφαλισμένο».

Ο κ. Βελόπουλος ήταν επικριτικός και στην πολιτική των αποκρατικοποιήσεων. «Είπατε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επενδυτής και επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Μα η Cosco, η Fraport η ΕΝΙ είναι κρατικές! Αυτοί μπορούν να είναι επιχειρηματίες και μόνο η Ελλάδα δεν μπορεί; Όταν όμως βάζετε όλους τους κομματικούς σας σε θέσεις συμβούλων και προέδρων, πώς να μην χρεοκοπήσουν οι ΔΕΚΟ; Δεν χρεοκόπησαν ξαφνικά», τόνισε και προσέθεσε: «Στο μόνο που πάτε καλά είναι να χρεοκοπείτε εταιρείες και μετά να τις πουλάτε. Αντί να λέτε συγγνώμη που δεν διαχειριστήκατε καλά την ΔΕΗ, δεν την αναπτύσσετε, μια εταιρεία κεφαλαιώδους σημασίας, πάτε τώρα να την πουλήσετε. Ξεκινά ένας (ο ΣΥΡΙΖΑ) το λάθος και ο επόμενες έρχεται και το συνεχίζει, για να υπάρχει διασπορά της ευθύνης».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προέτρεψε: «Αφήστε τον Έλληνα να βγάλει τα λεφτά του από τα σεντούκια και τα στρώματα και να τα μεταφέρει στις τράπεζες για να δοθούν δάνεια για επενδύσεις. Βγάλτε από το μυαλό σας την λογική του αστυνομικού. Εμείς εδώ έχουμε την τραπεζική αστυνομία. Δεν μπορεί η Γερμανία να μην έχει τέτοιο σύστημα και να έχουμε εμείς. Εμείς γιατί κάνουμε τους αστυνομικούς και κυνηγάμε αυτόν που πάει τα λεφτά του στην τράπεζα; Αυτός είναι ο πόνος του Έλληνα. Να έχει στην άκρη 5.000-10.000 ευρώ. Αυτό δεν είναι μαύρο χρήμα. Το μαύρο χρήμα προέρχεται από ναρκωτικά, από όπλα, από εμπόριο γυναικών. Σταματήστε να λειτουργείτε αστυνομικά. Δεν μπορείτε να κυνηγάτε τους ξένους επενδυτές με το ντουφέκι για επενδύσεις που ποτέ δεν έρχονται και να επιβάλλετε υψηλή φορολόγηση στους Έλληνες που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα. Αύριο το πρωί μπορείτε να φέρετε 6 δισ. ευρώ από την Βουλγαρία. Είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις, που είναι στην γείτονα. Να τις φέρετε εδώ και να φορολογηθούν με 10% και να σας φέρουν έσοδα 1,5 δισ. ευρώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This