Νότης Μηταράκης: «Σε 24 μέρες οι πρώτες αποφάσεις για το Άσυλο»

Must Read

Σε 24 ημέρες θα βγαίνουν οι νέες αποφάσεις από τις ελληνικές υπηρεσίες ασύλου, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. «Η διαδικασία των επιστροφών προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης θα επιταχυνθεί», δήλωσε ο υπουργός και στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η νέα νομοθεσία, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο και επικρίθηκε έντονα από μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους το επιτρέπει, σημειώνεται στο δημοσίευμα. «Πιστεύω ότι θα ήταν εύλογο να διεκπεραιώνουμε τις υποθέσεις μέσα σε τρεις μήνες», εκτίμησε ο Νότης Μηταράκης, που, ωστόσο, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί, ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις υπηρεσίες, οι νέες αποφάσεις βγαίνουν μέσα σε 24 ημέρες σε πρώτο βαθμό. «Στόχος η παραμονή στα νησιά να είναι κάτω από έξι μήνες. Έχουμε κάνει 9 αποστολές μέχρι στιγμής. Αυτός ο αριθμός δεν είναι μεγάλος, ωστόσο δείχνει πως οι επιστροφές γίνονται με απόλυτη συστηματικότητα».

Ακόμα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” υπογραμμίζει ότι «προέχει η ασφάλεια των νησιών, άρα δεν μπορεί να καθυστερήσει η δημιουργία των κλειστών ελεγχόμενων κέντρων». Προσθέτει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε επιτάξεις χώρων στην ηπειρωτική Ελλάδα επειδή υπάρχει πληθώρα επιλογών σε εκτάσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Τονίζει ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και αναφέρει ότι «αποσυμφόρηση των νησιών θα γίνει συστηματικά και ουσιαστικά μέσα στο 2020» προσθέτοντας ότι «το μέγεθος των σχεδιαζόμενων δομών είναι κάτω από το μισό του πληθυσμού που υπάρχει σήμερα στα νησιά».

Σημειώνει, επίσης, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση των επιστροφών, με σκοπό «να φθάσουμε τις 200 ανά εβδομάδα». Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρει ακόμα ότι «με το νέο νόμο του ασύλου δίνεται προτεραιότητα στην εξέταση της αίτησης όσων έρχονται από 1ης Ιανουαρίου 2020 και υπάρχει ήδη ο κατάλογος των ασφαλών χωρών, με αποτέλεσμα οι αιτήσεις συγκεκριμένων εθνικοτήτων να κρίνονται ως απαράδεκτες μέσα σε σύντομο διάστημα και αυτοί να επιστρέφονται στην Τουρκία».

Δείτε επίσης: Η Κωνσταντοπούλου θέλει να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη απ’ το Eurogroup

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This