Ανακοίνωσε «πάγωμα» των επιτάξεων ο Μηταράκης – Δίνει μια βδομάδα προθεσμία στους δήμους να υποδείξουν άλλους χώρους (video)

Must Read

Στο «ψυγείο» μπαίνουν οι επιτάξεις ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, όπως ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης, σε εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ λίγο αργότερα έκανε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αναφέροντας πως «το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει μια βδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ερωτηθείς για το μείζονος σημασίας ζήτημα, ξεκαθάρισε πως αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών μέχρι την Παρασκευή.

Συνεπώς, οι επιτάξεις δε θα ξεκινήσουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ενόψει των εξελίξεων.

«Η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναγκαστική ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια. Οι διαδικασίες για να γίνουν συμβάσεις με κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες των υπό επίταξη εκτάσεων θα έπαιρναν χρόνο, ενώ τώρα θα εισπράττουν τα ενοίκια μέσω της διαδικασίας της αναγκαστικής ενοικίασης», σημείωσε ο Μηταράκης ενώ πρόσθεσε πως δεσμεύεται για το κλείσιμο των σημερινών δομών και τον τερματισμό της τακτικής που θέλει δύο δομές σε κάθε νησί.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ένα από τα θέματα που έθεσε στους Ευρωπαίους ομολόγους αφορά τη δημιουργία διαδρόμων επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Να σημειωθεί πως ο Νότης Μηταράκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση την Πέμπτη με τον Γερμανό ΥΠ.ΕΣ, Χορστ Ζεεχόφερ, για ενδεχόμενη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μηταράκης πρότεινε τη διεξαγωγή συζήτησης με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Πάντως, το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφών αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες ενώ θα προωθηθούν προσλήψεις 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου για την επιτάχυνση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου.

Δείτε επίσης: «Γαλάζια» σεμινάρια σε βουλευτές για ενίσχυση της επιχειρηματολογίας τους όταν… εμφανίζονται

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This