Τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι…

Must Read

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε χθες με τη Δήμαρχο του Παρισιού ένα σπουδαίο και δημοφιλές βιβλιοπωλείο του 20ου διαμερίσματος, το «Le Merle Moqueur», που φιλοξενεί συγγραφείς από όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Γάλλους να του πουν για Έλληνες συγγραφείς που φιλοξενούν στι βιβλιοπωλείο και συνομίλησε με τη δήμαρχο για τον Νίκο Καζαντζάκη, με τον Τσίπρα να αναφέρεται στη διάσημη φράση του συγγραφέα «δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε βιβλία του Βασίλη Βασιλικού και της Ρέας Γαλανάκη, ενώ στάθηκαν σε ένα βιβλίο του Νίκου Καββαδία, του ποιητή της θάλασσας όπως τόνισαν, με τον Αλέξη Τσίπρα να θυμίζει ότι πρόσφατα χάσαμε τον Θάνο Μικρούτσικο, έναν σπουδαίο μουσικό που έκανε γνωστή την ποίησή του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τσιπρας στο Παρίσι

Τέλος, ρώτησε για τα βιβλία του Βασίλη Αλεξάκη, ενός, όπως είπε, εξαίρετου συγγραφέα και καλού φίλου.

Αργοτερα συναντήθηκε στη Σορβόνη με τον σπουδαίο Γάλλο ιστορικό, Gilles Pecout, πρύτανη των πανεπιστημίων του Παρισιού Gilles Pecout, με τον οποία συζήτησαν για τη συνεργασια Ελλάδας-Γαλλίας στην Παιδεία, καθώς και στην Έρευνα και Καινοτομία, ενώ συμφώνησαν στη σημασία που έχει η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων και η διοίκηση ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απο πανεπιστημιακους.

Τσιπρας στο Παρίσι

Διαβάστε επίσης: Τα αιτήματα της Προανακριτικής προς τον Άρειο Πάγο! ΝΔ-ΚΙΝΑΛ θέλουν να αφήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες… απροστάτευτους

Ο Τσίπρας, αφού εξήρε τη συνεισφορά της στην ευρωπαϊκή διανόηση, καλωσόρισε την προσεκτική στάση που τηρεί η Γαλλία σε σχέση με τη Διαδικασία της Μπολόνια, αλλά και την πρωτοβουλία Μακρόν το 2018, για τη δημιουργία συμπλεγμάτων ευρωπαικών πανεπιστημίων, που στηρίχθηκε ενεργά από την Ελλάδα.

Παράλληλα συνομίλησαν για την επέτειο των 200 ετών απο την Ελληνική Επανάσταση και τη σημασία που έχει η ανάδειξη του ρόλου της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This