Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων του FBI στην προανακριτική

Must Read

Το θέμα της διαρροής στοιχείων των εγγράφων του FBI, στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Βαγγέλη Ιωαννίδη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση μετά το έγγραφο της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον, οι αριθμοί πρωτοκόλλων και οι ημερομηνίες τους, έχουν διαρρεύσει στα μέλη της Προανακριτικής.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα καλείται να διερευνήσει όσα αναφέρει η Ελένη Τουλουπάκη στο απαντητικό έγγραφο που έστειλε προχθές στη Βουλή και το οποίο κοινοποίησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται, ότι για τη διαβίβαση των εγγράφων του FBI έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελένη Τουλουπάκη και στα μέλη της προανακριτικής, με την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς ν’ αναφέρει στο έγγραφο της ότι όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Δείτε επίσης: Αυστηρό μήνυμα Κ. Μητσοτάκη: «Δεν θα ανεχθούμε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα»

Αυτή η αναφορά της Εισαγγελέως Διαφθοράς προκάλεσε την εντολή για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελική λειτουργός υπενθύμιζε την υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι πρόκειται για απόρρητα έγγραφα που φυλάσσονται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και θεωρητικά κανένας εκτός από τους εισαγγελείς διαφθοράς δεν έχει πρόσβαση σε αυτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This