Την αιτία που οι Αμερικανοί ανέτρεψαν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά και και τους λόγους για τους οποίους ματαιώθηκε η ήπια αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους όταν ξέσπασε η κρίση αποκάλυψε ο πρώην βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ με την δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη της ΕΡΤ.
Ο κ. Ανδρουλάκης φώτισε με την συνέντευξη του τις πρώτες κρίσιμες στιγμές όταν ξέσπασε η ελληνική κρίσις, μεταφέροντας και τις εκκλήσεις του τότε επι κεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Κάν προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , που δεν εισακούσθηκαν με τα ολέθρια αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Ενώ υποστηρίζει ότι η αιτία που οι Αμερικανοί βοήθησαν στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν ο αγωγός South Stream, ο προτεινόμενος αγωγός αερίου για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία μέσω της Μαύρης θάλασσας στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία, έργο που τελικά ματαιώθηκε. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο Στρος-Καν στην λίστα των παρακολουθήσεων της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, δεν ήταν μόνο το τηλέφωνο της Άνγκελα Μέρκελ αλλά και του Κώστα Καραμανλή!
Η αναφορά βόμβα του κυρίου Ανδρουλάκη ο οποίος αποκάλυψε ότι τρίτο πρόσωπο, αγγελιοφόρος , κοινός γνωστός του με τον Γάλλο διαπρεπή αξιωματούχο τον έκανε κοινωνό των σκέψεων του για τα θλιβερά αυτά γεγονότα είναι η εξής:
«Όπως λέει ο Στρος-Καν, είχε προτείνει επίμονα κόντρα στους Αμερικανούς να μπει το Γιούαν, το νόμισμα της Κίνας, στο καλάθι των αποθεματικών νομισμάτων του ΔΝΤ. Αυτό εθεωρείτο έγκλημα. Και λέει (σ.σ. ο Στρος-Καν) ότι ”όπως οι Αμερικανοί έφαγαν τον Κώστα Καραμανλή, έτσι έφαγαν κι εμένα!” Διότι ετόλμησε να προωθήσει τον αγωγό φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, το σχέδιο αυτό του αγωγού (σ.σ. South Stream). Και όπως παρακολουθούσαν το τηλέφωνο της Ανγκελα Μέρκελ οι Aμερικανοί, η NSA, φαίνεται ότι παρακολουθούσαν και το τηλέφωνο του Κώστα Καραμανλή. Σου κάνω τώρα την αποκάλυψη», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης στην κ. Πετούρη.
Παράλληλα εξήγησε τι συνέβη λίγο πριν η Ελλάς βιώσει την δαμόκλειο σπάθη του καταστροφικού πρώτου μνημονίου και γιατί απετράπη η ήπια αναδιάρθρωση χρέους.
«Το καταστατικό του Δ.Ν.Τ προβλέπει ότι δεν μπαίνουμε σε πρόγραμμα διάσωσης αν δε γίνει αναδιάρθρωση τους χρέους για να είναι βιώσιμο το χρέος. Παραβιάστηκε το καταστατικό του Δ.Ν.Τ, δηλαδή αυτό που πρότεινα εγώ, το υποστήριζε και το ΔΝΤ και το ‘χανε κάνει πριν οι Αμερικάνοι σε 30 χώρες. Γι’ αυτό του την έστησαν στο ξενοδοχείο (του Στρος-Καν). Και μάλιστα φωνάζει τον Τάκη Ρουμελιώτη τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και του λέει μυστικά “Τάκη πήγαινε γρήγορα στον Παπανδρέου στην Ελλάδα και πες του να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους”. Πέσανε εδώ πέρα διάφορα κυκλώματα διάφορες μεγαλοφυΐες που λέγανε α…. δε γίνονται αυτά στην ευρωζώνη και ματαίωσαν την αναδιάρθρωση του χρέους, την ήπια που πρότεινα εγώ, την πιο απαλή, την απλή επιμήκυνση. Όταν έγινε δύο χρόνια μετά, μετά την Ντουβιλ, το πουλάκι είχε πετάξει. Οι γαλλικές, ολλανδικές τράπεζες είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα, την “ήπιαν” οι ελληνικές τράπεζες, τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και το κούρεμα έφτασε στο 53%» .
Πηγή: Εστία της Κυριακής
Δείτε επίσης: Ιστορική αποκάλυψη από τον Στρος Καν: Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
Δεν μας είπε ο Μίμης κάτι που δεν ξέρουμε…..
Ο Τζέφρι Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης (Ααρών Αβουρής), οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ήταν πίσω από την πτώση του Κώστα Καραμανλή. Όλα αυτά τα καθάρματα που απεργάζονταν την χρεοκοπία της Ελλάδας. Τα πρόθυμα τσιράκια των ΗΠΑ.
Μην ξεχνάμε τους Γερμανούς 😁😺🕵️♂️🇬🇷
ισχυουν αυτα που λεει ο Στρος Καν τοσο για την αναδιαρθρωση του χρεους (που δεν ηθελαν ηπια αναδιαρθρωση οι αμερικανοι, αλλα ισοπεδωση της Ελλαδας, προκειμενου να εφαρμοσουν τα σχεδια που ειχαν για την Αλεξανδρουπολη που εμελε να γινει στρατιωτικο λιμανι για τον πολεμο με την Ουκρανια που ηταν σε φουλ εξελιξη τοτε, αλλα και σταθμος LNG για πανακριβο αμερικανικο προς ευρωπη, που ήταν ο νο2 στοχος του πολεμου στην Ουκρανια. Ο Καραμανλης επεσε απο το παρακρατος των ΗΠΑ που εκαιγε την Αθηνα καθημερινα και εκαψε την Ελλαδα με τις μεγαλες φωτιες τοτε. Οι αμερικανοι δεν ηθελαν με τιποτα το φτηνο ρωσικο αεριο να ερχεται στην ευρωπη. Ηθελαν να χτυπησουν πρωτιστως τη Γερμανια και ολη τη ευρωπη. Οι αγωγοι nordstream τιναχτηκαν στον αερα απο αμερικανικη ομαδα (και οχι Ουγκ-κρανους). Οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να αφησουν τον Καραμανλη στην εξουσια. Καηκε η Ελλαδα και γεμισε “αγανακτισμενους” το Συνταγμα, δινοντας εικονα τριτοκοσμικης χωρας. Παραλληλα παγιδεψαν την Ελλαδα μεσω ΓΑΠ στο μνημονιο των 99 χρονων. Πλεον η Ελλαδα ειναι αποικια των ΗΠΑ και κεντρικη στρατιωτικη βαση, στην πιο λαθος στιγμη της ιστοριας.
Μετα το ΓΑΠ, πηραν σειρα τα πιονια της πρεσβειας. Σαμαρας, Τσιπρας-Καμμενος, Μητσοτακης.
Την καταληξη της Ελλάδος τη βλέπετε σήμερα. Μια χωρα φτωχών, απελπισμένων πολιτών και άρρωστων πολιτών απο τα εμβολια που επέβαλαν.
Αυτα που λεει ο Στρος Καν τα λεμε εδω και 10 χρονια. Απλα ο Στρος Καν τα επιβεβαιωσε. Τοτε χαλαγε τα σχεδια των αμερικανων και του εστησαν το σκηνικο στο ξενοδοχειο.
Είχε σκαρώσει ο Γιούνκερ έντεχνα “και με το αζημείωτο” δύο συγκυβερνήσεις την μια μετά την άλλη, για να κλείσει κάποια στόματα που ενοχλούσαν επικίνδυνα τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ (με εξεταστικές που θα έκαναν για το μαγείρεμα του ελλείμματος, του χρέους και των στατιστικών στοιχείων μόλις θα αναλάμβαναν την διακυβέρνηση της χώρας) και έζησαν όλοι τους καλά και ο Γιούνκερ ο μπεκρής, που μάλιστα προς ένδειξη τιμής τον ονόμασαν “φιλέλληνα”, ακόμη καλύτερα.
Οι Αμερικανοί έριξαν τον Κωστάκη όπως έκαναν και με τον Αντρέα που υποστηρίζε τον αγογο μπουργκας – Αλεξανδρούπολη αλλά την χρεοκοπία την συντόνισαν οι Γερμανοί με την βοήθεια των αδελφών Σημίτη
Αυτοί ήθελαν μια ισοπεδομενη Ελλάδα αποικία χρέους οι Αμερικάνοι κοιμοντουσαν τον ύπνο του δικαίου η ελληνική υπόθεση ξύπνησαν τις ΗΠΑ και την BIS που έδωσε το οκ στις ΗΠΑ και στραφικαν εναντίον της Γερμανίας της μερκελ και του σοιμπλε που δρουσαν για τα συνφεροντα του γερμανικού οικονομικου μιλιταρισμου και εις βάρος των ΗΠΑ εφαρμόζοντας το σχέδιο “παρβους” Ευρωπαίικα – Γερμανίκα κεφάλαιο +φθηνό ρώσικο φυσικο αέριο και πρώτες ύλες +φθηνά Κινέζικα εργατικά χέρια 😁😺🕵️♂️🇬🇷
Αυτό που έγραψα στο προηγουμενο άρθρο. Ο Στρος καν σαν επικεφαλής του ΔΝΤ είπε το αυτονόητο ” Αναδιάρθρωση χρέους”! Αυτο γίνεται παντα! Όμως Γερμανοί και Γάλλοι (κυρίως) δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν λεφτα. Έτσι έβγαλαν τον Στρος καν από τη μέση, έβαλαν τα εδώ παπαγαλακια και κάποιους πουλημένους πολιτικους (ακόμα και από το πασοκ π.χ Βενιζέλος) να φωνάζουν ότι “θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ” Και “θα χρεωκοπησουμε με άτακτο τρόπο” ,για 4 μέρες τρομοκρατησαν τους Έλληνες με τέτοια ψέματα,ενώ στην πραγματικότητα ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΣΤΙΓΜΗ που ειχαμε ενα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια μας! Οι τότε προδοτες πολιτικοι σε συνδυασμό με την έλλειψη των απαραίτητων από τον γιωργακη, απεμπολησαμε το διαπραγματευτικό χαρτί μας! Τα εδώ τομαρια της δεξιάς (οι ίδιοι που πριν 2 χρόνια μας οδήγησαν στη χρεωκοπία με τα Greek ststatistics έσκουζαν ότι ο Γιωργάκης μας χρεωκόπησε!το ίδιο έγινε μετά και με τον Τσίπρα.Αυτοί ειναι οι πολιτικοι μας δυστυχως, και ακόμα χειροτεροι εμείς οι πολιτες!
Ο σοιμπλε είχε την συνάντηση με τον Βενιζέλο στην Πολωνία στο 10 όροφο υπόγειο και εκεί του πρότεινε 5ετη αποχώρηση από το € αλλά ένταξή σε επιτήρηση υπό μονάδα του € (υποτίμηση) και ταυτόχρονα πακέτο βοήθειας με κας κεφάλαιο 50δις και αναδιάρθρωση χρέους αυτό ήταν το τυράκι η φάκα ήταν μετά το τέλος της 5ετιας η επαναξιολογιση θα γινόταν με ισοτιμία που θα οριζαν οι Γερμανοί
Δηλαδή η Ελλάδα που έχει δραχμικο χρέος 130δις και σε μια 8ετια έφτασε σε ευρώ χρέος 330 δις δηλαδή της φόρτωσαν χρέος 200δις στην ουσία πλήρωσε με καπέλο 200δις το € θα έβγαινε εκτός € και μετά ο σοιμπλε θα την ξανά χρεώνε για να μπει στο € ιδη από τότε ο σοιμπλε ετοίμαζε τον μηχανισμό efsf για το δεύτερο μνημόνιο αφού το πρώτο θα ήταν διμερές 😁😺🕵️♂️🇬🇷
ήταν υποστηρικτής τού ΓΑΠ. Θα μάς τρελάνουν τώρα. Και στο κάτω κάτω τής γραφής όταν σε μία χώρα υπερισχύουν οι υπονομευτές και τα υγιά στοιχεία δεν αρκούν για να ορθοποδήδει , τότε η χώρα αυτή είναι άξια τής μοίρας της.
Και παλαιότερα ήταν ήταν λαυρος με την Δαμανάκη στην συγκρότηση του συνασπισμού και στην συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την παραπομπή του Αντρέα
Απλά τώρα στα τελευταία ο Μίμης θέλει να καλουποσει το προφίλ του 😁😺🕵️♂️🇬🇷
Όταν το “Ρώτα τον μπάρμπα μου τον ψεύτη » λαμβάνει τις διαστάσεις που του αξίζει.