Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου ταξίδεψε την επομένη της ιστορικής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί συναντήσεις με πολιτικούς, στρατιωτικούς και ομογενειακούς φορείς.
Σήμερα, Πέμπτη 23/1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στο Σικάγο, δεύτερο σταθμό της «περιοδείας» του στη χώρα, όπου και βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το ομογενειακό σχολείο «Κοραής» όπου φοιτούν 200 μαθητές, ελληνικής καταγωγής κατά κύριο λόγο.
«Και εδώ η Ελλάδα ανθεί και συνεχίζει να είναι ισχυρή, χάρη στα παιδιά αυτά και στους δασκάλους τους», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ν. Δένδιας.
Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σικάγο και το ομογενειακό σχολείο «Κοραής», όπου φοιτούν 200 μαθητές, κατά κύριο λόγο ελληνικής καταγωγής.
Και εδώ η Ελλάδα ανθεί και συνεχίζει να είναι ισχυρή, χάρη στα παιδιά αυτά και στους δασκάλους… pic.twitter.com/fBKM9Ja9eo— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 23, 2025
Τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός βρέθηκε στην Οκλαχόμα, στη «φωλιά» όπου κατασκευάζονται τα αμερικανικά στρατιωτικά drones, με σκοπό να λάβει το know-how για τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, σε μια εποχή όπου οι πόλεμοι στηρίζονται κυρίως στις νέες τεχνολογίες.
«Έχω ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ώστε οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν γνώση και εμπειρία της τελευταίας λέξης στη μάχη εναντίον των σμηνών drones. Καταλαβαίνουμε, νομίζω, όλοι πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.
Επιδιώκουμε να ξεκινήσει μια περίοδος στενής συνεργασίας του Πανεπιστημίου Συστημάτων Αντιμετώπισης Μη Επανδρωμένων Εναέριων Συστημάτων (#C_UAS), στο #Fort_Sill των ΗΠΑ, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι για την πατρίδα μας να έχουν οι… pic.twitter.com/XgVl3GaQIJ
— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 23, 2025
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε τη στρατιωτική βάση Fort Sill, η οποία ειδικεύεται στην αντιαεροπορική αεράμυνα και την αντιμετώπιση και εξουδετέρωση των UAV, καθώς, όπως έχει προαναγγείλει, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030» εντάσσεται η δημιουργία του «διπλού θόλου» στο Αιγαίο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο #Fort_Sill της Οκλαχόμα, συναντήθηκα με τους δύο Έλληνες Αξιωματικούς που εκπαιδεύονται σε νέες τακτικές και τεχνολογίες κατεύθυνσης πυρών, στη Σχολή Αξιωματικών Πυροβολικού των ΗΠΑ που εδρεύει εκεί.
Από τη Σχολή έχουν αποφοιτήσει δεκάδες… pic.twitter.com/oDuWuJf7gw
— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 23, 2025
Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 20/1, βρισκόμενος στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, ο ΥΕΘΑ δήλωσε πως «το Αιγαίο, χρησιμότατο για τον Ελληνισμό, θα προστατεύεται πλέον και από τον αντιαεροπορικό και από τον αντί-drone και από τον αντιπυραυλικό θόλο. Όχι μόνον από το Πολεμικό Ναυτικό και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία».
Επισκέφθηκα το Πανεπιστήμιο Συστημάτων Αντιμετώπισης Μη Επανδρωμένων Εναέριων Συστημάτων (#C_UAS), στο #Fort_Sill των ΗΠΑ, όπου ενημερώθηκα από τον Υποστράτηγο Winston P. Brooks για την αξιοποίηση των καινοτόμων τεχνολογιών στην αντιμετώπιση νέου τύπου απειλών, όπως τα σμήνη… pic.twitter.com/AYfGqo81GQ
— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 23, 2025
- Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
- Δείτε επίσης: Τηλεχειριζόμενοι οι πόλεμοι το 2050